Board index Košarka Američka košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Duh sa sekirom » 16 Mar 2025, 12:13

Zappa wrote:Videćemo šta su sledeći potezi organizatora protesta.. Nadam se da će krenuti priča o zvucnom topu ili šta je već bilo..
Otkrivanje ko je zločinac koji je naredio, aktivirao?

Ovo mora biti 5. zahtev ,jednostavno mora
Duh sa sekirom

Postby Isak » 16 Mar 2025, 12:14

Zappa wrote:Pitanja za Crnogorce sa foruma
Za vreme litija da li su setnje i protesti bili nasilni?
Da li su smradovi Mandić, Knežević bili u prvim redovima?
Da li je policija CG upotrebila silu na litijama?
Da li pronalazite sličnost izveštavanja i rada režima u CG tada i u Srbiji sada?

Na prva dva pitanje odgovor ne , na treće pitanje odgovor ne (ako griješim i ako neko zna neki slučaj nek me slobodno ispravi , meni pada na pamet samo ona blokada kad je Zdravko izašao pred policiju)

Na četvrto pitanje ću ti odgovoriti ovako.
Ovo što se dešava u Srbiji me neodoljivo podsjeća na situaciju u Crnoj Gori.
A evo i zašto.
Od neke 2012. , 2013. uz kraće ili duže vremenske prekide konstantno smo bili na ulici.
Konstantno smo zbog nečega izlazili na ulice.
I kako je vrijeme prolazilo režim i sluge su bile sve bahatije i odsječenije od realnosti , a sve je kulminiralo iz naizgled banalne stvari iz koje se nije očekivalo da će sve eksplodirati.
A eksplodiralo je i stvorena lavina koju je bilo nemoguće zaustaviti.
Slična stvar je i u Srbiji.
Ako nastavimo da pravimo paralelu sa Crnom Gorom onda očekujem da se desi politička opcija koja će ovu energiju pretočiti u završni udarac "bokseru koji je ne konopcima".
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby jupol » 16 Mar 2025, 12:19

Ko je mislio da je juce trebalo nesto radikalno da se resava, podsetio bih da su autobusi koji se vide na snimcima 5. oktobra, dakle kad demonstranti dolaze pred skupstinu, bili puni oruzja. I to su znali i komandiri policije i Legija. Dakle desetine hiljada naoruzanih ljudi koji su svi zavrsili vojsku i obuceni su za rukovanje tim oruzjem, i dosli su da ih pobiju ako treba, jer ce u suprotnom crkavati od gladi i oni i njihove porodice.
Dakle nikakav sukob se prakticno nije ni desio, osim sto su formalno bacili par suzavaca da ne bude da nisu bas nista uradili.
Apsolutno neuporediva situacija sa sadasnjom.

Ali Vuciceva podrska je sada jos manja nego sto je bila Miloseviceva 2000. i to i on zna, isto kao sto su komandiri i Legija to znali 2000.
Masa ljudi je za njega glasala samo zato sto je vlast. Svako od njih vidi svoje okruzenje i svestan je da je u manjini.

@Golden - pitao si kako vidim da ce on otici bez zrtava - ovako kao i do sada, blokade, strajkovi, protesti, ali pojacano dogovorom studenata i opozicije oko zajednickog zahteva za deblokadu RTS i slobodne izbore... Ko je verovao da ce Milo da ode bez nasilja? (pukao mi forum pa sad vidim da ste u medjuvremenu i CG pomenuli)
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Arsen Lupin » 16 Mar 2025, 12:23

Lako je tuđim ku...gloginje mlatiti, misljenje je kao pedu svako ga ima, trebalo je ovo, trebalo je ono, ludilo mozga, a deca su svoju buducnost sa ovim stavila na kocku i sad ce neko da pametuje preko tastature.
Arsen Lupin

Postby soniko » 16 Mar 2025, 12:23

Slusam neku emisiju na N1 o studentima u kojoj objasnjavaju kako im funkcionisu plenumi, blokade.

Sustina je da planiraju sve mnogo studiozno, predvidjaju poteze vlasti i sto je najvaznije, ne gledaju medije, ne informisu se preko njih, ne komuniciraju preko njih.

Apstrofiraju da je bitno da dopru do starijih, zato je pritisak na RTS.

To bi mogla biti sledeca ciljna grupa, REM i RTS.

Kaze neka mala pametnica, gradimo svoje drustvo, ne vodimo se strahovima starijih, imamo pravo da biramo novo drustvo
"Svi govore vlast je smjenjiva, to zelimo da vidimo, zelimo da vidimo kako funkcionise nezavisno sudstvo, kako funkcionisu nezavisni mediji, zelimo pravednije drustvo"

Ljudi, ovo se ne moze pobjediti

Sinoc su oni bitni jasno mogli da vide da kriticna brojka postoji i zato je on razocaran.
Sve sto je radio, zastrasivao je bilo da pokaze "bitnim" da stvar drzi pod kontrolom, medjutim, juce je brojka bila kriticna.
Zato je ko popisan, zato nije izdrzao vec je prekinuo 15 minuta tisine, sto je jos pogorsalo situaciju, zbog toga se vjerovatno odustalo od plana sa policijom i huliganima, samo bi se jos vise ukopali.

Mislim da opozicija mora u jednu kolonu, stalna akcijanja i fokus na REM i RTS.
soniko

Postby AirBall » 16 Mar 2025, 12:25

Golden Warrior wrote:Posledica naravno nece biti jer mi nemamo ni 1 instituciju u drzavi. Dovoljno je da 50 puta puta ponove istu laz i za njih to postaje aksiom.

Apsolutno se ne slazem po ovom pitanju, mislim da ce ovaj dogadjaj dobiti jednu od centralnih uloga narednih dana...

Za pocetak treba svi da se vrate svojim kucama, pojave na svojim fakultetima i odrze plenume...

Nisu ni svesni koliko su ozbiljan autogol postigli, za sve postoje dokazi...

U vreme mobilnih telefona nemoguce je nesto sakriti, sve vreme neko snima i najsitnije detalje...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Inzaghi » 16 Mar 2025, 12:26

Arsen Lupin wrote:Lako je tuđim ku...gloginje mlatiti, misljenje je kao pedu svako ga ima, trebalo je ovo, trebalo je ono, ludilo mozga, a deca su svoju buducnost sa ovim stavila na kocku i sad ce neko da pametuje preko tastature.

Bukvalno.

Cuj razocarani :lol2:
Last edited by Inzaghi on 16 Mar 2025, 12:26, edited 1 time in total.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Duh sa sekirom » 16 Mar 2025, 12:26

Ne stavljate Mila I Milosevica sa Vucicem u isti koš.
Osnovna merna jedinica za zlo i bolest je 1 Vucic.Slobo I Milo su 1 jedan mili Vučić.
Duh sa sekirom

Postby Golden Warrior » 16 Mar 2025, 12:28

Kako mislite da budu slobodni izbori dok god je on tu?

Uz duzno postovanje CG, model jeste slican ali ipak neuporedivo zbog velicine zemlje.

Mi smo uveliko u diktaturi, posto ovde vecina ljudi prati sport mislim da ce Kalinic,Davidovac i ko god je jos bio osetiti neki vid bica vec od sutra...
Golden Warrior

Postby AirBall » 16 Mar 2025, 12:28

Duh sa sekirom wrote:Ne stavljate Mila I Milosevica sa Vucicem u isti koš.
Osnovna merna jedinica za zlo i bolest je 1 Vucic.Slobo I Milo su 1 jedan mili Vučić.

Bas tako, u pitanju je izrazito bolestan i zao covek...

Sloba je bio ideoloska budala pod kontrolom sopstvene zene, dok je Djukanovic pragmaticni kriminalac...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby jomi » 16 Mar 2025, 12:29

" Ovo mi je poslao covek koga sam se sinoc upoznao. Procitajte i uporedite sa onim sta ste doziveli.

Pozdrav,
Ako mogu da dam mišljene, kao neko ko se prirodom profesije malo razume u dinamiku fluida.

Na osnovu svega, definitivno nije u pitanju famozni "zvučni top" koji proizvodi zvuk takvog intenziteta i frekvencije da je nepodnošljiv onome protiv koga se koristi. Ovde nije bilo nikakvog zvuka, već je nešto "protutnjalo" ulicom.
Zato mislim da je ono što vidimo i čujemo na snimcima talas vazduha visokog pritiska (udarni talas) koji se kreće brzinom manjom od zvuka, tako da sam zvuk njegovog kretanja niz ulicu dolazi ranije do građana i doživljava se kao huk (ili zvuk aviona) koji najavljuje da nešto veliko dolazi. I sami građani su opisali da su imali potrebu da se sklone od nečeka što ide na njih, a da i sami nisu znali od čega. A i ti si rekao da ti desno uvo ne radi, to znači da je u pitanju vazduh visokog pritiska jer uvo reaguje na pritisak.

Prema dostupnim podacima, ovakav efekat proizvodi "Vortex" top:
"A supersonic vortex of air hits its target at about half the speed of sound with enough force to knock them off balance. The vortex feels like having a bucket of ice water thrown into your chest."

Takvo oružje ne može da bude malo i neprimetno (npr. ručno) jer je energija koja je ovom prilikom emitovana dosta velika (pokrivena je veika ulica u dužini od viže desetina ili stotina metara) i moralo bi da bude upotrebljeno na otvorenom prostoru. Zbog toga je nemoguće da neko nije video ili snimio tako nešto.

To bi izgledalo slično ovome:

https://www.youtube.com/watch?v=JSm7Tp8 ... dScientist

https://warhistory.org/@msw/article/vortex-weapons "
jomi

Postby Old school » 16 Mar 2025, 12:30

Dovla933 wrote:Bukvalno jesi bio tamo?
Kenjas tu iza tastature potpisujem da nisi bio kod Skca jer bi trcao kolko te noge nose hrabriša

Ahahaha! Nisam mislio da privatizujem forum ali kad me prozivaš mora da ti odgovorim.
Ne nisam bio kod SKCa ni kod Londona već kod Z.Venca ali sam bio ' 99 jedan od trojice koji su se nalazili 70-100m od glavnog MUPovog magacina sa municijom na starom Obrenovačkom putu kod brodogradilišta kada je posle tri dana raketiranja magacin pogođen kako treba.
Da li si nekad doživeo kako izgleda kad ti avionska raketa preleće preko glave i tako tri dana za redom?
Znaš li kako izgleda kad magacin pun municije detonira 3 puna sata sanduk po sanduk na 100m vazdušne linije od tebe a ti ne znaš da li će svi organi da ti popucaju od detonacija ili će neki gelere da to otkine glavu, ili će te da se udavite od nekog suzavca koji vetar nanosi u vašem pravcu, pa ne mrdaš prikovan za zemlju u rovu tri puna sata, već samo čuješ u uhu svoje glasno disanje i otkucaje srca jer tako valjad čovek zbog adrenalina kapira poslednji trenutak.
I zoveš jedinicu preko Motorole da vas izvuku na rezervni položaj a oni logično kažu da ne mogu do ne prestanu detonacije i to tako traje čitavu večnost.
Ili grune raketni pogodak na par stotina metar od tebe a udarni talas te zatetura unazad.
Nemoj meni molim te o tome. Nisam bezveze kucao monolog.
Ko nije spreman na ovo ima dodatnih vidova otpora.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Ziks96 » 16 Mar 2025, 12:33

Kako da budemo spremni mi koji nismo ucesnici rata, da sjedimo kuci? To sto si ti to prosao treba da iskoristis da edukujes druge i da na licu mjesta uradis sve sto je u tvojoj moci da deeskaliras situaciju.

@jomi moguce i da je bila neka vrsta Vortex topa ako je uopste moguce da se sudi na osnovu ove slike

Image
Last edited by Ziks96 on 16 Mar 2025, 12:35, edited 3 times in total.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Isak » 16 Mar 2025, 12:34

I samo još nešto da dodam kad sam vam već ovdje upao.
Meni uopšte ne bi bilo iznenađenje da pretakanje ove energije u političku opcije koju će predvoditi Divac , Bodiroga ili čak Đoković.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby Produzenisamlekom » 16 Mar 2025, 12:35

@Old
Kakve to veze ima sa zvucnim topom?
Koliko njih je učestvovalo u ratu? Ili necemu sto si tu naveo kao svoj primer?
Koliko njih se nadalo da ce onaj bolesnik to da uradi tokom tišine?
Mešaš babe i žabe definitivno....
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

PreviousNext

Return to Američka košarka