Board index Arhiva Podrum

ABA liga 2013/14. - Avangarda liga(Pravila)

ABA liga 2013/14. - Avangarda liga(Pravila)

Postby DIFovac » 29 Sep 2013, 13:32

Posto je PitBull veoma dobro organizovao H2H ligu, ja sam odlucio uz dogovor sa Pit-om da se napravi jedna isto H2H liga za ABA ligu, mislim da ce biti veoma dobar odaziv i da cemo se lijepo druziti kroz ovu sezonu ABA lige.

PRAVILA TAKMICENJA:

1. U svakom kolu tipujete na svih 7 parova ABA lige. Sedmicno ce biti 1.kolo, ali postoje i vanredna kola koja se igraju sredinom sedmice.

2. Svaki takmicar tipuje na kos razliku pobjede ekipe i na konacan ishod te utakmice, ako pogodite kos razliku dobijate 2 poena, ako pogodite samo konacan ishod dobijate 1 bod. Tipovi za kos razliku su: 1-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25, 26+.

Primjer:

Zvezda - Partizan - 1(1-5)
Ako Zvezda pobjedi za taj pogodak dobijate 1 bod, ako Zvezda pobjedi kos razlikom izmedju 1 i 5 poena dobijate jos 2 boda, ako razlika bude veca(ili manja mada u ovom slucaju nije moguce da bude manja) ili Partizan pobjedi onda ostajete bez bodova.

3. U jednom timu nalaze se 2 igraca, oni tipuju svako za sebe, ali njihovi rezultati se sabiraju u konacnosti. Zbir njihovih poena je ukupan broj osvojenih poena njihovog tima. Ako jedan igrac osvoji 5 bodova, a drugi 4 boda njihov tim osvojio 9 bodova.

4. U zavisnosti od broja ekipa odredicemo i koliko ce trajati regularni dio takmicenja, jer se mora ostaviti i nekoliko kola prije kraja da se moze organizovati i play-off. Ukoliko igrac ne stigne tipovati prije pocetka prve utakmice, moze da to uradi i nakon pocetka s tim da ne tipuje na dogadjaj(e) koji su u toku ili su zavrseni.

5. U slucaju identicnog broja bodova dva tima na kraju regularnog dijela takmicenja gleda se :
- Medjusobni skor;
- Tim koji je pobjedio sa vecom razlikom u medjusobnom odnosu;
- U slucaju da je i razlika ista, gleda se koje osvojio vise bodova u medjusobnom odnosu;
- Kos razlika

Sa igrom pocinjemo od petka(04.10) tj. 1.kola ABA lige, kada nadjete sebi partnera za takmicenje onda se meni javite na PM sa nazivom vase ekipe. Prijave traju do 02.10(srijeda), te onda slijedi zatvaranje prijava i parovi za 1.kolo. Otvorena je tema i za "cavrljanje" tj. da mozete sebi naci partnera za takmicenje. Ukoliko imate neka pitanja slobodno se obratite u tu temu ja cu u sto kracem roku odgovoriti na to vase postavljeno pitanje.
Evo tema -------------> viewtopic.php?f=114&t=914
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Return to Podrum