Board index Arhiva Podrum

ЕП у рукомету за мушкарце - Њемачка 2024

Шта очекујете од рукометаша Србије на ЕП 2024?

Испадање након прве фазе
6
18%
Пролазак међу 12 најбољих
18
55%
Борба за пето мјесто
3
9%
Полуфинале
2
6%
Титула
4
12%

Total votes : 33

Re: ЕП у рукомету за мушкарце - Њемачка 2024

Postby Baxter Stockman » 26 Jan 2024, 20:22

Gledam ovaj gol, kako je ovo regularno?
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby White Mamba » 26 Jan 2024, 20:27

Nije :beyond:
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Baxter Stockman » 26 Jan 2024, 20:37

White Mamba wrote:Nije :beyond:

Tako sam i mislio :biggrin:
Samo treba imati muda pa svirati da ne važi…

Ala biju Švabe od starta, a sudije samo gledaju u stranu.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Foteljas » 26 Jan 2024, 21:45

Ubacili Danci u visu brzinu u odbrani u drugom...
Rutinski na kraju. Francuska-Danska finale, Nemci i Svedjani za bronzu i direktan put u Pariz.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Storm » 27 Jan 2024, 00:01

Finale realno i nekako projektovano od samog starta i prema vecini prognoza.
Nestvaran gol Francuza za produzetke, kasnije na talasima toga lagano dobili u produzetku.
Mada, s obzirom na to da je gol neregularan i da su se Svedjani zalili, pitanje je je li tu sve gotovo.
Bice vrhunski mec, kao i borba za bronzu koja Njemackoj ili Svedskoj donosi i direktnu vizu za Pariz.

Austrija sutra navija za Egipat u finalu africkog prvenstva u zelji da ostvare plasman na kvalifikacioni turnir za OI.
Hrvati bi pobjedom Egipta bili u grupi sa 2 evropske reprezentacije i vicesampionom Afrike (Svedska/Njemacka, Austrija i Alzir). U slucaju da Alzir iznenadi i osvoji AK, Hrvati kartu za O traze u grupi sa Spanijom, Brazilom i Bahreinom.
Storm

Postby Radonjaa » 27 Jan 2024, 02:21

Radonjaa wrote:Prvi par polufinala Francuska - Švedska, četvrti put uzastopno na velikim takmičenjima (SP '21, EP '22, SP '23). Vjerovatno već sad može da se kaže da će odlučiti jedna ili dvije lopte, možda i produžeci, stvarno bih se iznenadio da bilo ko dobije bez drame. Vjerovatno je realno da su Francuzi blagi favorit, ali kad se uračuna faktor Paličke u najbitnijim momentima, 50/50.

Ovamo mislim da će Danci relativno lagano ko god prođe. Što i nije zaključak za koji treba neka posebna pamet, ali sam iskreno više očekivao od Njemaca, trenutno mi djeluju kratki za 3-4 gola u tom polufinalu.

Nisam gledao drugo polufinale, osim što sam vidio da se onaj ljevoruki Letonac koji nas je uništio na juniorskom SP prošle godine pojavio niotkuda, i da je već na poluvremenu imao 3-4 gola, a i završio utakmicu kao najbolji strijelac kod njih. Ne znam kako je do toga došlo, dosta sam gledao Njemce na turniru i ne mogu da se sjetim da je imao neku bitniju ulogu čak ni u onim revijalnim utakmicama protiv Makedonaca i Švajcarske. Kad ni uz jedan takav X faktor i prednost na poluvremenu nisu mogli da zaprijete na domaćem terenu, nemaju apsolutno ni za čim da žale. Danci počinju da mi idu na živce, ovo je četvrti - peti put na turniru da u prvom poluvremenu djeluje da se muče, a onda u drugom odrade posao bez većih problema, igraju isključivo koliko im je dovoljno.

Iako mi se više sviđa kako su Francuzi odigrali turnir, volio bih da su Šveđani ušli u finale. I protiv francuske (ne previše impresivne) odbrane se vidjelo da im manjka individualnog kvaliteta u pozicionom napadu, ali nevjerovatno kako su žilavi, karakterni, i dišu kao jedan. Uz faktor Paličke, po meni osjetno najteži protivnik za Dance. Možda potcjenjujem Francuze, ali mislim da ni u odbrani ni u napadu nisu bolji od Danaca, i da je prevelika razlika u kvalitetu na golu da bi dobili Dance. Naravno, finala su uvijek specifična, uvijek se sjetim kako su Španci rastavili Dance na proste činioce u finalu SP u Španiji, iako su na papiru bili slabija ekipa. I ne bih rekao da su Danci mašina baš kao prošle godine, ali ni da Francuzi imaju oružje da ih sad dobiju, mada bih volio, mislim da će ostati kratki u poslednjih desetak - petnaest minuta.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby NEDJA » 27 Jan 2024, 06:08

Malo sto sam uporedo pogledao jer je u tom trenutku igrao Partizan, Danci su u drugom poluvremenu igrali svaki napad sa 7 igraca, Hansen je odlicno razigravao, a Nilsen bio odlican na golu
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Ćoba » 27 Jan 2024, 09:28

Nije mi jasno zašto Šveđani nisu insistirali da se ono gleda. Mnogi treneri ne bi ni nastavili utakmicu...
Ćoba

Postby grobar_Zvornik » 27 Jan 2024, 11:42

Због кошарке нисам био у могућности гледати рукомет.
Видјех резултате и да се Швеђани жале да су покрадени. Жалили су се и након меча са Данском...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Olimp » 27 Jan 2024, 23:38

Ja recimo mislim da Francuska dobija imaju veću širinu, Dancu igraju s istom postavom 85 posto meča.
Olimp

Postby Radonjaa » 28 Jan 2024, 00:18

Gidsel obično igra maltene bez odmora, često i Saugstrup, plus Kirkeloke i Pitlik koji igraju 40-50 minuta. Mada Kirkeloke češće igra krilo nego beka, zbog odbrane, tako da se troši malo manje nego inače. Ali u svakom slučaju su sva četvorica u najboljim godinama i pucaju od snage, baš bih se iznenadio da ostanu bez goriva, tu se rotira još 4-5-6 igrača, zavisno od protivnika i toka utakmice. Mislim da je Francuzima pitanje broj 1 šta će golmani da urade, tu je najveća razlika u kvalitetu. Ako ih Belasen ili Debone poguraju, možda nešto i urade :biggrin:

grobar_Zvornik wrote:Због кошарке нисам био у могућности гледати рукомет.
Видјех резултате и да се Швеђани жале да су покрадени. Жалили су се и након меча са Данском...

Ja sam tek danas vidio usporeni snimak iz dobrog ugla, može na ovom Tviter snimku da se stavi brzina na 0,25. Sigurno nije prvi put da padaju onakvi golovi u rukometu, šut pored bloka je najsigurniji način da uputiš šut u okvir, ali postoji razlog što se to jako rijetko pokušava, a razlog je što nije dozvoljeno da podižeš stajnu nogu kao što je Prandi uradio :biggrin: Definitivno su teško oštećeni, ali koliko shvatih, pošto nema materijalne povrede pravila, neće biti ni sreće od njihove žalbe. Pritom mi na snimku djeluje da Makedonac ni ne obraća pažnju na položaj nogu Prandija. A drugi stoji da gleda da li je lopta prešla liniju, što je u vremenu kad za to postoji VAR, potpuno nepotrebno, iako ne sumnjam da je po pravilima.

Što se tiče onog protiv Danske, bilo je juče objašnjenje u studiju na Areni, uključio se neko iz našeg saveza, koliko shvatih zadužen za suđenje. Složio se da je Švedska oštećena u obije situacije, i kad su pogrešno brojana dodavanja Danaca, i kad im je poništen gol za izjednačenje, mada je naglasio da to spada u domen sudijske procjene, jer Vane jeste završio u golmanskom prostoru, ali kao rezultat duela sa jednim od Danaca. Ali onda ide zanimljivi dio, koliko sam shvatio, Česi su najveći prestup napravili kad su nakon gledanja snimka vratili vrijeme na momenat petog dodavanja Danaca. Po pravilima se vrijeme vraća samo ako sudija traži da bude zaustavljeno, a zapisnički sto ne reaguje dovoljno brzo, ili ako se ista stvar desi nakon što trener traži tajm-aut. Znači da su ovi u konkretnoj situaciji postupili po pravilu koje ne postoji, i dali Šveđanima 16 sekundi za napad, umjesto 3-4 sekunde. Iako je to bilo pravedno, da su Šveđani izjednačili, a Danci uložili žalbu, vrlo moguće da bi utakmica bila ponovljena zbog materijalne povrede pravila, tj da bi se ponovo odigrale poslednje 3 sekunde. Vjerovatno su to i sami shvatili, pa su tražili bilo koji razlog da ponište gol Šveđana za izjednačenje. :biggrin:
Inače, finale sude Španci, a meč za treće mjesto Crnogorci.

Radonjaa

Postby Miki321 » 28 Jan 2024, 01:24

Danska rjesava sutra finale u svoju korist previse sirine imaju u svojoj igri.Ako ne krene 6 na 6 i brzi centar tu je njihovo 7 na 6 sto su usavrsili zaista + golmane imaju bolje od francuza za klasu .
Za trece mjesto dajem malo vise sanse njemcima zbog svjezine, ne znam kako ce se svedjani psiholoski oporavit posle polufinala.
Miki321

Postby Koridor » 28 Jan 2024, 12:30

Dobijaju Francuzi 3 razlike
Koridor

Postby Radonjaa » 28 Jan 2024, 13:18

Radonjaa

Postby grobar_Zvornik » 28 Jan 2024, 13:58

No, mnoge je zanimalo zašto švedski rukometaši nisu na parketu reagovali i sugerisali Makedoncima da provjere gol Elohima Prandija u posljednjoj sekundi kao što su uradili u duelu sa Danskom u grupnoj fazi takmičenja.

Objašnjenje je ponudio najbolji igrač reprezentacije Švedske Jim Gottfridsson koji je postigao gol za 28:26, a koji je poništen zbog navodnih koraka.

Istakao je da su im Makedonci zabranili da žestoko protestvuju jer bi ih u takvom slučaju isključili iz igre u produžecima.

"Da smo to uradili ili da smo nešto nagovijestili, Makedonci bi isključili nekog od nas pa bismo u produžecima imali igrača manje. S ove distance bi bilo bolje da smo to uradili jer smo u produžecima igrali jako loše. Pitali smo ih zašto nisu htjeli da koriste "video replay", ali oni nisu htjeli da nam odgovore te su odbili korištenje tehnologije", rekao je Gottfridsson i dodao:

"Zbog reakcije protiv Danske smo dobili mnogo kritika, rečeno nam je da se to ne smije ponoviti. Rekli su nam da se ne smijemo tako ponašati. EHF nam je dao jasne direktive i rekao da više ne smijemo tako otvoreno protestvovati. To nam je vrlo jasno objašnjeno".

Također je prokomentarisao i svoj gol te je istakao da bi u sto sljedećih situacija uradio isti potez.

"Nismo željeli da u produžetke uđemo s igračem manje i zbog toga smo odbacili mogućnost žestokog prigovaranja. Što se tiče mog gola, da sam u takvoj situaciji još sto puta, istu stvar bih odradio upravo toliko puta. Nisam spavao sinoć nikako, zaspao sam u 2:00 sati, a probudio se u 5:20 i od tada sam budan", dodao je playmaker Šveđana i Flensburga.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Podrum