Petko019 wrote:Tur tih sedam godina zvanicno nece imati pobednika.
Iskreno sve ovo oko Lensa mi je jako sumnjivo jer niko ne objavljuje koje je dopinge koristio i kako je moguce da tolike godine nije pao ni na jednom doping testu, a sad se odjednom sve zna.
Bilo kako bilo za mene je Lens najveci biciklista ikada i covek zbog kojeg sam zavoleo ovaj sport.
sreda 24.10.2012 | 17:23
Tur '13: Od Korzike do pariske noći
Izvor. B92, zvanični sajt
Stoti Tur d’Frans prvi put u istoriji završiće se u Parizu noću, objavili su organizatori najpoznatije biciklističke trke na svetu.
Start stotog Tura zakazan je za 29. jun u Porto Vekiju na Korzici, a cilj je 21. jula na Jelisejskim poljima u Parizu.
Naredna trka biće jedna od "najbrdovitijih" u istoriji, s obzirom da je planirano osvajanje 28 vrhova prve, druge ili najviše kategorije. Takođe, posle deset godina prvi put trka neće napustiti tlo Francuske.
"Tur d’Frans biće jači od doping afera koje potresaju biciklizam", rekao je direktor Trke oko Francuske Kristijan Prudom.
Putanja Tura za 2013. biće istinski spektakularna. Prvi put trka se pojavljuje na Korzici, gde će biti vožene prve tri etape, tokom kojih će vozuači obići Napolenon rodni Ažaksio, kao i Kalvi, u kojem je po nekim teorijama rođen Kristorof Kolumbo.
Po dolasku na kopno timski hronometar voziće se u Nici. Dve etape završiće se u velikim mediteranskim gradovima – Marseju i Monpeljeu, a individualni hronometar biće vožen u slavnom Mon Sen Mišelu, manastiru na atlantskoj obali do kojeg put postoji samo dok je oseka.
Veliki praznik Tura dolazi u najgorem mogućem trenutku, pošto je sedmostruki šampion Lens Armstrong kažnjen oduzimanjem svih uspeha u karijeri zbog sistematskog dopinga.
neza wrote:jedva cekam da vidim ponovo sve u karavanu i posle da vidimo ko se bolje nadrogirao...
Aleksa9 wrote:Otvoricemo temu za dan, dva ili ti DIF-e ako si zainteresovan?
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 0 guests