Jedno zapazanje, u finalu EP su dva trenera sa veoma dugim stazom kao selektori.Taj kontinuitet ce se ispostaviti kao jako bitan faktor.
Vodja puta vec 13 god.predvodi Francuze ,i niti jednom njihovom savezu nije palo na pamet da ga menja uprkos povremenim blamazama.
I dok mi teramo,nipodastavamo selektora,igrace,dotle Francuzi veruju.Rezultat se vidi.Vodja puta igra drugo uzastopno finale i osvaja trecu medalju zaredom.
Mozda bi trebalo malo za promenu da mi ucimo od drugih.I sto se tice mladih selekcija,rada sa njima dok jos nije kasno.Kao i kako se veruej u selektora i tim.
Drugo zapazanje je da su naturalizovani igraci zaista pravili razliku u svojim timovima u skladu sa jacinom tih timova.
Sloter,Lorenco,Peri,Tobi,Di Bost.svako je donosio nesto svom timu.
Nemci odigrali odlican turnir i zasluzili su bronzu.Poljaci najveca senzacija Evropskih prvenstava u poslednjih 30 god.sigurno.
Neka petorka po meni ovog prvenstva ,igraci koji su po meni najvise pokazali na ovon turniru Lorenco,Vagner,Fontekio,Markanen ,Gober.druga petorka Sruder,Ponitka,Janis,Vili,Jokic.
Rutineri poput Ertela,Rudija su pokazali da su i dalje klasa.

Broj mladih igraca koji su se pojavili na ovom EP je solidan
I na kraju ovo prvenstvo je jos jednom pokazalo da koncept jedan covek jednako tim nije moguc,i da na kraju balade titule donose timska igra i odbrana.
Tri glavna favorita nisu stigla ni do 1/2.