Board index Arhiva Podrum

Европско првенство у кошарци - 2022

Европско злата осваја?

Србија
49
46%
Словенија
9
8%
Француска
12
11%
Шпанија
10
9%
Грчка
20
19%
Литванија
2
2%
Турска
1
1%
Италија
4
4%

Total votes : 107

Re: Европско првенство у кошарци - 2022

Postby fontaneros » 14 Sep 2022, 21:22

Finale - Spanija vs Poljska
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Slavisak » 14 Sep 2022, 21:30

BlackOwl wrote:Samo Spanci da ne uzmu

Plus milion :roll:
Slavisak

Postby Demokratski rob » 14 Sep 2022, 21:30

Sve tri ekipe sa jednom mega zvezdom iz nba ispale. Milioniti put se pokazalo da je to loš recept i da tim pobedjuje.

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby Aragon » 14 Sep 2022, 21:31

Svim srcem protiv Spanije.
Svako ko je prihvatio Amera u ekipi, pored svoje silne dece koje cekaju na to mesto, zasluzuje da pusi narednih 100god.

Drugi svetski u najavi u Berlinu, osveta Francuza.

Moze ljudima da bude ovo lepo, ali sad jedno polufinale ni za kurac nije.
Mislim da ce prelako da ih rese Francuzi...
Dexi wrote: i ovaj mocni Sns KKP mora da gubi
Aragon

Postby Slavisak » 14 Sep 2022, 21:33

Demokratski rob wrote:Sve tri ekipe sa jednom mega zvezdom iz nba ispale. Milioniti put se pokazalo da je to loš recept i da tim pobedjuje.

Mi nismo imali sposobnog selektora, ostajem pri tom misljenju svaki put kada odgledam snimak nase utakmice sa Italijanima .
Last edited by Slavisak on 14 Sep 2022, 21:34, edited 1 time in total.
Slavisak

Postby tremi08 » 14 Sep 2022, 21:34

Koliki je Jokic gospodin za Janisa i Luku, respekt ogroman.
tremi08

Postby Demokratski rob » 14 Sep 2022, 21:44

Slavisak wrote:Daj ne zajebavaj, ovo je bilo samoubistvo Slovenije. Ovi poljaci veze nemaju, sto su pokazali i u trecoj cetvrtini kada su prangijali sa 9 metara skoro celu cetvrtinu.

Pokazali su u trećoj četvrtini da veze nemaju...a šta su pokazali u ostale tri?

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby Lester Bo » 14 Sep 2022, 21:45

Naš pelcer se prelio i na ostale "favorite ".

Neverovatno koliko ima psihički nestabilnih timova koji to breme favorita nisu u stanju da iznesu,a neki imaju sindrom da se uplaše pobede,no makar je zanimljivo,sve eliminacione utakmice su na neki način bile interesantne.
Lester Bo

Postby Hajzenberg » 14 Sep 2022, 22:08

Poljska u polufinalu EP :blue: Poljska koja je ušla među 8 na SP pre tri godine jer je iskoristila neviđeno dobar žreb u Kini da se domogne četvrtfinala i gde joj je jedna značajna pobeda na tom turniru, nad Rusijom, bila dovoljna da dođe do toga a sada da dođe do polufinala takođe faktički sa samo jedinom velikom pobedom ali ko te pita.

Ali u isto vreme i Poljska koja je u junu neslavno završila kvale za naredno SP jer je bila zadnja u grupi sa Nemačkom, Izraelom i pazi Estonijom i koja ne igra ovaj aktuelni drugi krug kval.za SP nego mora da igra predkvalifikacije za EP '25 gde je u sam osvit ovog EP izgubila kući od Hrvatske, mora da se potuca sa Švajcarskom i Austrijom i moraće dobrano da se pomuči da septembra naredne godine uopšte i startuje u klasičnim kvalifikacijama gde će 32 tima juriti 21 vizu za to EP ne računajući Letoniju, Kipar i Finsku kao tri suorganizatora tog prvenstva i koji će te kvalifikacije igrati pro forme. Uz sve to, Poljska i Hrvatska će uz još dve evropske ekipe (vrv Bugarska i Makedonija) dobiti wc za olimpijske predkvalifikacije narednog leta na osnovu FIBA rejkinga a da to nisu zaradili na terenu i tu će naravno biti sve evropske ekipe koje ne odu na SP, njih 12 iz ove druge faze kvalifikacija a možda i Srbija među njima i od tih 16 timova samo 2 tima će uspeti da se dokopaju i onih glavnih kvalifikacionih turnira pred same OI. Znači pakao i za samu Srbiju da bude među 2 najbolja od 16 timova u predkvalifikacijama, to ako ne odemo na SP.

Slovenija je imala čak 4 i kusur dana odmora, nema ovde alibi priča, igrali su drugi meč osmine finala i zadnji meč četvrtinala i to protiv kakvih rivala, raspored mi nije jasan, Grci su posle teškog meča sa Česima imali nepunih 48 sati do još težeg meča sa Nemcima i o tome se izgleda uopšte ne vodi računa. Veoma mi je drago što su ispali, ne zbog toga što su nam kao nekadašnji sunarodnici nekakav ''trn u oku'' ili da se preko ovoga kao sladimo za naš poraz od njih pre pet godina nego se ponašaju krajnje bahato i nadmeno a pogotovo onaj nevaspitani kabadahija kome psovke ne izlaze iz usta, koji ne podnosi poraz i svako malo glumata. Vrhunski igrač ali ponašanje ravno nuli. A Goran Dragić bolje da je igrao OI ako je mogao (nzm da li je bio povređen tada a svakao se oprostio od ''repke'' pre toga) nego da se vucara ponovo na EP a nema odigrano ni SP ni OI za svoju zemlju. Neko kao on im je upravo falio u onim mečevima protiv Francuza i Australijanaca da uzmu tu olimpijsku medalju. Zmajčeki jesenas i zimus moraju da iščupaju jednu pobedu u dvomeču sa Izraelom da bi otišli na SP i verovatno će u tome i uspeti bez obzira što su bez dva glavna igrača jer jedan Izrael koji gubi kući od Švedske teško da može dobiti meč u zadnjem kolu u Ljubljani ili već gde se bude igralo širom dežele.

Prvensto koje ulazi u finiš bez Jokića, Dončića i Janisa kao aktera borbi za medalje, nikad jače prvenstvo sa ili bez navodnika, bez ijedne od tri mega zvezde u polufinalu. Poljska naravno dibidus autsajder, Francuska ni kriva ni dužna zahvaljujući pre svega Osmanu pa i Fontekiu na pragu finala, oslabljen ali borben i kvalitetan domaćin te neuništiva Španija sa vrhunskim strategom. Ko god osvoji biće poprilično neočekivano jer neki su se provukli do ove faze i imali više sreće nego pameti, neki imaju samo par igrača starog kova i kvaliteta ali imaju odličnog selektora, ali to je sport, ne pobeđuju uvek najbolji na papiru, svakako.
Hajzenberg

Postby Puta Tapar » 14 Sep 2022, 22:25

Španija i Francuska uzimaju zlato samo na bazi toga što imaju kontinuitet osvajanja medlja koliko kod igrali traljavo. Kao mi 95-02. Ima nedtoti u pobedničkom mentalitetu.
Puta Tapar

Postby Slavisak » 14 Sep 2022, 22:29

Plus imaju selektore koji ih vode 15+ godina. Znaci postoji kontinuitet. Mi smo nestrpljivi, i ja kao i mnogi drugi sam zeleo odlazak Djordjevica sa nase klupe. Sada se kajem, sa njim je trebalo potpisati novi desetogodisnji ugovor :okk:
Slavisak

Postby Dexi » 14 Sep 2022, 22:53

Naknadna pamet :biggrin: .Sad svi uvidjaju kolika je greska bila sto se Saletu nije pruzila podrska,eh kako ste ga samo pljuvali.

Ludo prvenstvo definitivno.Svs tri glavna favorita ispala pre 1/2.Trebali su i Francuzi.Spanci se srecno provukose do 1/2.

Uspeh Poljske senzacija u rangu 1/2 Makedonije 2011 s tim sto su Makedonci imali ipak kvalitetniji tim tada.

Sem Ponitke,Slotera i Balcerovskog objektivno ja i ne znam gde igraju ostali igraci.Sve cestitke zaista :okk: .

Luka ocigledno na ovom prvenstvu nije bio u nekoj formi i tu treba traziti razloge neuspeha.

Slazem da je koncept jedan igrac jednako tim doziveo krah na ovom prvenstvu.

I ne znam kako je neko mislio da je moguce da jedan igrac igra 40 min.,da da 40 koseva i da donese pobedu trofej ekipi .To nije mogao ni jedan Novicki ,a bio je blizu.

Dzordan najbolji igrac svih vremena,bio je okruzen fenomenalnim igracima,Brajent isto.Ovo da jedan igrac bude toliko dominantan i da sam donese titulu ,ne znam za takvog igraca i za takav tim.

Mi moramo da shvatimo da danas svi igraju kosarku i da svako moze svakoga da pobedi.Drim tim vise ne moze sa sigurnoscu da garantuje da ce sve da pobedi,(cak i sa najjacim timom),a ne tamo neka Srbija.

Poljska sa jednim igracem koji igra EL,(sto bi neko rekao EC tim )pobedi prvaka Evrope.

I dalje tvrdim da smo imali najbolji tim,najvecu sirinu i da smo trebali da odemo do kraja,ali jbg.desava se slab dan.

Mislim da se sada osvajaci medalja znaju(Poljaci mislim da ce biti cetvrti).

U finalu ocekujem duel Francuza i Nemaca ,a tu bi moglo da vazi pravilo da se neki tim tesko dobija dva puta na jednom prvenstvu :biggrin: .
Dexi

Postby black swan » 15 Sep 2022, 00:44

Svi su kontradiktorni sami sebi , nevalja kad Doncic igra 40 minuta, zameraju Jokicu (Pesicu) sto nije igrao 40 minuta, nema pravila , ovo je nesta novo, niko nije pametan kako se razvija borba za medalje , sve je iznenagjujuce, ali to je kosarka 21 veka, nema logike, mogli smo ali nismo uspeli, novi sampion je valjda Spanija...
black swan

Postby Pit Bull » 15 Sep 2022, 00:59

Slovenija nije ni zasluzila bolje.

Imali su zajeban mec sa Belgijom i svejedno nisu ozbiljno shvatili Poljsku.

Sprdnja odbrana na pocetku, ovima se sve otvorilo u sutu, pogadjao cak i ovaj sto nije nijednu na turniru dao i to je to.

Kad su stisli u 3/4, vidjela se razlika, ali jbg. kad se svede sve na to da pobjedjuje ko bude bolji u 5 minuta, sve je moguce.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby black swan » 15 Sep 2022, 01:12

Shvatili su poljsku ozbiljno ali nisu mogli jer su se emotivno ispraznili jos pre Francuske BOsne pa i Litvanije, sa Belgijom je bilo tako tako vise nisu mogli ko ni Srbija ni Grcka neverovatno ali tako je...
black swan

PreviousNext

Return to Podrum