Board index Arhiva Podrum

Tour de France

Re: Tour de France 2012

Postby rabesandratana » 20 Jul 2012, 16:19

Uhvatih sam kraj, zadnjih 5-6 kilometera.
Kakav sprint Kevendisa, ne pamtim da sam tako nesto video, obavezno pogledati.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Petko019 » 20 Jul 2012, 16:45

Danasnja etapa:
Spoiler: pokaži
1. CAVENDISH Mark SKY PROCYCLING 04h 54' 12''
2. GOSS Matthew Harley ORICA GREENEDGE + 00' 00''
3. SAGAN Peter LIQUIGAS-CANNONDALE + 00' 00''
4. SANCHEZ Luis-Leon RABOBANK CYCLING TEAM + 00' 00''
5. ROCHE Nicolas AG2R LA MONDIALE + 00' 00''
6. FARRAR Tyler GARMIN-SHARP + 00' 00''
7. BOZIC Borut ASTANA PRO TEAM + 00' 00''
8. HINAULT Sébastien AG2R LA MONDIALE + 00' 00''
9. IMPEY Daryl ORICA GREENEDGE + 00' 00''
10. DUMOULIN Samuel COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE + 00' 00''

Generalni plasman:
Spoiler: pokaži
1. WIGGINS Bradley SKY PROCYCLING 83h 22' 18''
2. FROOME Christopher SKY PROCYCLING + 02' 05''
3. NIBALI Vincenzo LIQUIGAS-CANNONDALE + 02' 41''
4. VAN DEN BROECK Jurgen LOTTO-BELISOL TEAM + 05' 53''
5. VAN GARDEREN Tejay BMC RACING TEAM + 08' 30''
6. EVANS Cadel BMC RACING TEAM + 09' 57''
7. ZUBELDIA Haimar RADIOSHACK-NISSAN + 10' 11''
8. ROLLAND Pierre TEAM EUROPCAR + 10' 17''
9. BRAJKOVIC Janez ASTANA PRO TEAM + 11' 00''
10. PINOT Thibaut FDJ-BIGMAT + 11' 46''

Jedna zanimljivost:Trenutno poslednji u generalnom plasmanu je Jimmy Engoulvent koji je 153. i zaostaje +03h 49' 09'' za Viginsom.

rabesandratana wrote:Uhvatih sam kraj, zadnjih 5-6 kilometera.
Kakav sprint Kevendisa, ne pamtim da sam tako nesto video, obavezno pogledati.

Sjajan je bio Kev danas, ko zna mozda je to najava sta nas ceka na OI gde ce verovatno i Frum i Vigins raditi za njega.Ima na sajtu Tura snimak ako neko hoce da pogleda.
"Spasa nam nema, propasti nećemo"
Petko019

Postby Vlada09 » 20 Jul 2012, 18:58

Manx missile :blue:
Izaberi upravu koja ce ti svake godine prodati najboljeg igraca!FKP
Everybody wants change,but nobody wants to change!
"Power corrupts.Absolute-absolutely"
Vlada09

Postby harper lee » 20 Jul 2012, 20:14

Kevendis je danas bio neverovatan u poslednjih 250 metara ali pobedu su mu doneli momci u begu koji nisu mogli da se dogovore da naprave rotaciju i smenama odrze prednost ispred pelotona. Vigins danas pokazao drugo lice kad radi za vozaca u timu koji mu nije konkurencija za zuto, majstorski je dovukao peloton do bega i odradio posao za Kava.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby neza » 20 Jul 2012, 20:27

harper lee wrote:Fuj. Ne mogu da docekam sledecu godinu da se vrate Kontador i Endi Slek i da stave Viginsa tamo gde mu je mesto.

zar njemu nije zabrana dve godine?
mislim daj bre nek se drogiraju koliko hoce i ovako to vise blage veze nema sa sportom, nakljukas u kepeca razne specije i on pici po planincuinama ko divojarac... ono za viginsa sto rece da je prevara i meni se cini tako, nikada bezvoljnijeg vozaca ne videh da ce uzeti yutu maju... sve u svemu gledam bre one lepote kroz koje prolaze, onu masu ludaka koja to prati pored puta a sama trka smorila totalno...
neza

Postby harper lee » 20 Jul 2012, 21:00

neza wrote:
harper lee wrote:Fuj. Ne mogu da docekam sledecu godinu da se vrate Kontador i Endi Slek i da stave Viginsa tamo gde mu je mesto.

zar njemu nije zabrana dve godine?
mislim daj bre nek se drogiraju koliko hoce i ovako to vise blage veze nema sa sportom, nakljukas u kepeca razne specije i on pici po planincuinama ko divojarac... ono za viginsa sto rece da je prevara i meni se cini tako, nikada bezvoljnijeg vozaca ne videh da ce uzeti yutu maju... sve u svemu gledam bre one lepote kroz koje prolaze, onu masu ludaka koja to prati pored puta a sama trka smorila totalno...

Nije Vigins los, samo su El Pistolero i Endi Slek za njega biciklisti sa velikim B. SKY je napravio strasan tim ali su i imali mnogo srece da se Sancez i Hesjedal polome, Evans dodje totalno van forme i bez ambicije, u Likvigasu ce ga Bog sveti zna sta se desava, a i da se nista ne desava Nibali ne moze sam da se trka sa ovakvim SKY-em, plus je ove godine mnogo hronometara koje Nibali ne moze da izveze na nivou Viginsa. Sve u svemu, poklopilo im se ove godine sve da prakticno uzmu Tour bez ispaljenog metka.

Kad se samo setim kako je Kontador prosle godine prakticno bez priprema i sa suspenzijom koja mu se vukla iznad glave mesecima napadao kao sumanut s brda na brdo, pa onda oni ludacki begovi Sleka na pola etape. Kakve su to voznje bile. Ove godine preko brdskog cilja ekstra kategorije peloton prevuce sprinter, to mi je dovoljno da znam kakva je trka sve i da nisam gledao nijednu etapu. A gledao sam skoro sve. Ove godine su timske voznje potpuno ubile Tour, ono sto je bilo zanimljivo su bili pojedinacni begovi biciklista koji nisu u vrhu za generalni plasman, sto je obicno neka sporedna uloga na trci.

Jedino sto je bilo korisno od ovog Toura je to sto se pojavilo ili potvrdilo nekoliko zanimljivih mladih vozaca (Frum, Sagan, Tibo) koji bi mogli da naprave fine karijere. Ostalo nije ni za kurac.
harper lee

Postby neza » 20 Jul 2012, 21:09

i na mene je Sagan ostavio bas dobar utisak, mada znas ti da je i Vino svojevremeno pokazivao svakave raznovrsnosti i kontao sam da ce kad tad uzeti tour ali corak, valjda tako nece proci ovaj simpaticni Slovak... nego gde smo mi tu u pm, jel nemamo dobre hemicare ili pasulj nije kao sto ga mi i dozivljavamo? :crybaby:
neza

Postby harper lee » 20 Jul 2012, 21:18

neza wrote:i na mene je Sagan ostavio bas dobar utisak, mada znas ti da je i Vino svojevremeno pokazivao svakave raznovrsnosti i kontao sam da ce kad tad uzeti tour ali corak, valjda tako nece proci ovaj simpaticni Slovak... nego gde smo mi tu u pm, jel nemamo dobre hemicare ili pasulj nije kao sto ga mi i dozivljavamo? :crybaby:

Ovi sto ozbiljnije prate biciklizam kazu da imamo par dobrih mladih vozaca koji bi mozda nesto mogli da naprave ali generalno nas nema nigde.

Meni se Sagan, iskreno, nije nesto narocito dopao, iako vidim da ga svi hvale. Deluje mi malo svojeglavo. Nije me ni narocito uverio da ume dobro da se penje, otpadao je na svakom jakom brdu. Gotovo je sigurno da ce biti sjajan materijal za jednodnevne klasike ali za trke kao sto su Tour, Giro ili Vuelta, gde ima mnogo da se pentra iz dana u dan, nisam siguran.

Frum je najvise pokazao na Touru generalno, mada on vec neko vreme nije iznenadjenje.
harper lee

Postby neza » 20 Jul 2012, 21:24

jao juce vice na ovog seronju, dize mu moral ne ostavlja ga, da ga i Nibali ne stigne, a mogao je da ga pocepa i preuzme majcu, zato mi to malo sugavo i vise volim malo "svojeglave" vozace :vidbudale: , tako bi se ja digao da mogu i tebe ostavio da pases prasinu ali ja nisam profi, jbg... :beyond: a ovo za te klince cuo sam i ja, i sve to bude okn dok oni ne porastu do ozbiljne hemije e onda nas vise nigde nema, to je to, mozda je tako i bolje...
neza

Postby harper lee » 20 Jul 2012, 21:31

neza wrote:jao juce vice na ovog seronju, dize mu moral ne ostavlja ga, da ga i Nibali ne stigne, a mogao je da ga pocepa i preuzme majcu, zato mi to malo sugavo i vise volim malo "svojeglave" vozace :vidbudale: , tako bi se ja digao da mogu i tebe ostavio da pases prasinu ali ja nisam profi, jbg... :beyond: a ovo za te klince cuo sam i ja, i sve to bude okn dok oni ne porastu do ozbiljne hemije e onda nas vise nigde nema, to je to, mozda je tako i bolje...

Da je Frum to uradio ne bi ga vise potpisao nijedan A tim do kraja karijere. Oni potpisuju ugovore kojima se obavezuju da ce odredjene stvari da rade na trci i Frumov posao je bio da vodi Viginsa kad zagusti. Tour traje tri nedelje i nema vozaca na svetu kojeg bar jednom ne izdaju noge i tada je potrebno da tim odradi posao za njega. Ono sto meni nije jasno je zasto Vigins na prosloj etapi nije pustio Fruma da ide na etapnu pobedu jer onde vise nije mogao da izgubi od minut, najvise minut i po. Dakle, majica bi mu ostala a tim ima jos jedan hronometar da poredja vozace kako su se i dogovorili pre trke. Kao da se usrao da ce ga Nibali prejebati ako ostane sam, a Nibali se jedva dovukao do cilja.
harper lee

Postby neza » 20 Jul 2012, 21:39

pa pukao je tad vise od Nibalija a ovaj bi ga odvalio i vise od ta dva minuta bas me zanima kako bi onda stelovali taj hronometar, steta za Fruma ali ok zna sta je potpisao i tako je i uradio, ja vise teoretisem sta bi bilo kad bi bilo a verujem da ce vec dogodine praviti njumu mesto za vodju ekipe jer ovaj seronja ne sme pred Pistoljceta i Slekove tako da ce rado raditi za Fruma, pa kad ih ovi oderu bice eto ja nisam kriv... :beyond:
neza

Postby harper lee » 20 Jul 2012, 21:49

neza wrote:pa pukao je tad vise od Nibalija a ovaj bi ga odvalio i vise od ta dva minuta bas me zanima kako bi onda stelovali taj hronometar, steta za Fruma ali ok zna sta je potpisao i tako je i uradio, ja vise teoretisem sta bi bilo kad bi bilo a verujem da ce vec dogodine praviti njumu mesto za vodju ekipe jer ovaj seronja ne sme pred Pistoljceta i Slekove tako da ce rado raditi za Fruma, pa kad ih ovi oderu bice eto ja nisam kriv... :beyond:

Jednostavno, da je Frum uzeo zuto na toj etapi samo bi malo slabije okretao pedale na hronometru i vec na prvom prolazu bi znali koliko sme da vozi. To cak i ne bi izgledalo neobicno posto je Vigins odlican hronometras i na poslednjem hronometru je dobio sve, ukljucujuci i Fruma. Mada, ja ne mislim da bi Frum uzeo dva minuta i kusur koliko mu je trebalo da obuce zutu majicu, isuvise malo je bilo do kraja. Tesko da bi mogao vise od jednog minuta da uzme. Na primer, Nibali koji je skroz lipsao je izgubio samo osam sekundi.
harper lee

Postby neza » 20 Jul 2012, 21:59

ma meni se cinilo da je ovaj i rikverc ukljucivao da ga Vigins stigne, ni ne skoci na bajsu a odlepi mu se po 5-10m, da ga je ovaj pustio stigao bi odvalio i Valverdea i stopericu videlo se da iz njega kipi snaga... ok ovako je dovukao ovog i eto mu maja ali ja bi mu bar obrijao one zulufe za to... :beyond:
nego namestise ove godine tih hronometara u majkinu nigde ono bas teskih uspona gde i magarac crkne zbog proredjenog vazduha... :unsure:
neza

Postby harper lee » 21 Jul 2012, 00:19

neza wrote:ma meni se cinilo da je ovaj i rikverc ukljucivao da ga Vigins stigne, ni ne skoci na bajsu a odlepi mu se po 5-10m, da ga je ovaj pustio stigao bi odvalio i Valverdea i stopericu videlo se da iz njega kipi snaga... ok ovako je dovukao ovog i eto mu maja ali ja bi mu bar obrijao one zulufe za to... :beyond:
nego namestise ove godine tih hronometara u majkinu nigde ono bas teskih uspona gde i magarac crkne zbog proredjenog vazduha... :unsure:

Jeste Frum ocigledno imao mnogo vise snage, ali to sa skakanjem je bilo pred vrh poslednjeg brdskog cilja, posle kojeg bi se islo nekih 6 kilometara nizbrdo ili ravno. To bi bilo nekih 10-15 minuta voznje. Nema teorije da bi uzeo tu dva i po minuta, pa sve da je Vigins uprtio bicikl i nosio ga preko ramena do cilja.

Bilo je brda ali je po meni bilo isuvise drive-by etapa, ravnih ili sa blagim usponima. Mislim da je u prvoj nedelji nagurano isuvise etapa na kojima su svi imali neke timske ili pojedinacne varijante do cilja i vozilo se besomucno u pelotonu do samog kraja. Sto je, na kraju, rezultiralo nicim drugim osim konstantnim guzvama, guranjem i padanjem u poslednjim fazama etapa. Siguran sam da ce se trasa drasticno menjati za sledecu godinu, jer ove godine je bilo nedopustivo mnogo masovnog padanja.
harper lee

Postby neza » 21 Jul 2012, 15:02

nesto slusam ovu dvojicu na eurosportu i potvrdjuju da ce Pistoljce biti na Vuelti a jos nesto trucaju da je Indurain izjavio za ovogodisnju trasu da je ne bi zavrsio, znaci napravise je za divokoze :okk: , bice zanimljivije od ovog klaj-klaja...
neza

PreviousNext

Return to Podrum