Corba do groba! wrote:Ok, raspitacu se. Hvala.
Desetka wrote:Dacho prvo da ti se zahvalim na informacijama koje si podelio sa nama, uzivanje je citati.Pricao sam bratu o ovome sto si pisao i zainteresovao se.E sad , zanimaju me sledece stvari.Koliko traje taj smer menadzment u kosarci i kako se tebi licno cini opcija da se posle zavrsenog pravnog upise menadzment u kosarci? Kakve su sanse da se sa pravnim i tim menadzmentom plus dobrim poznavanjem engleskog jezika nadje neki pristojan posao u toj bransi? Pritom je on trenirao kosarku do juniorskog nivoa i bas dosta prati , tako da vec ima odredjenu bazu znanja o samom sportu.
mihZR wrote:@dacha
Imam pitanje jedno, sta je neka trenutna praksa kod individualnih treninga. Da li se specificna vestina ponavlja iznova i iznova, zaredom, ili se mozda prilagodilo nekim modernim istrazivanjima da su efekti bolji ukoliko se stvara raznolikost izmedju vezbi (tipa da se ne sutira sa kapice 100 puta zaredom, nego da svaki sut bude sa drugog mesta)?
dacha wrote:Zavisi od uzrasta i podneblja. Ameri imaju drugacije principe od nas Evropljana. U Srbiji je individualni rad sveden na akoncentrisan kvalitet u tri, cetiri kluba gde se radi kako treba.
Sto se suta tice trend je sutiranje sa jedne pozicije, tj promena mesta i sutiranje iz ritma je u smanjenom obimu. Cinjenica je da je to bolji efekat na misicnu memoriju. Caknse pojedini treninzi svode da sutiras sa samo jedne pozicije iz razlicitih kretnji. Mesto, trk, lateral, primaran sut, skok sut, ....
Efektivno se pokazalo ucinkovitije, ali sa druge strane trazi vise vremena sto se u vecini klubiva izbegava.
Specificni treninzi kao sto je stolica, klupa se izbegavaju sto do skora nije bio slucaj jer su pojedine studije pokazala da nema efekta...
Sve zavisi o kom uzrastu pricamo, fizickoj pripremljenosti itd...
Hezonja wrote:Sta podrazumevas kad kazes ovo stolica i klupa?
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 6 guests