Board index Arhiva Košarka

NBA 2019/20

Re: NBA 2019/20

Postby Sani » 28 Dec 2019, 16:11

Najveci uspeh u karijeri Jamesa Hardena sto je jednom zamalo izbacio GSW.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby wiper » 28 Dec 2019, 16:18

Pit Bull wrote:Za mene ce Lenard ostati mnogo mnogo veci igrac od Hardena ako ovaj ne uzme titulu, na kraju samo to se pamti. Nije Harden igrao za neki Memfis pa da kazemo nemoguce je bilo, nego za top3 ekipu lige konstantno i nikako ne uspeva ni do finala da dodje. Do koga li je onda da mi je znati...

top3 :biggrin: :biggrin: :biggrin:

A šta misliš, zašto je Hjuston u "top3" konstantno? Mora da je zbog Takera, Arize, Hausa, Enisa i superstara Kapele..

Dobro kaže Starks, drži se domaće košarke, bez uvrede :biggrin:
JEL' TI FRKA DA PLIVAŠ KAD' JE VODA MUTNA?
wiper

Postby Bogun » 28 Dec 2019, 16:33

Starks wrote:Drži se ti domaće košarke, NBA je za tebe još uvijek viša matematika :roll:

Izjednačiti Kevina Durenta, Kleja Tompsona i Krisa Pola sa rezervistom i epizodistom (odličnim, ali ipak epizodistom) Iguodalom može samo totalna neznalica.

I kad se ostane bez argumenata kreće se sa ponižavanjem sagovornika. :truce:

Da ne beše tog rezerviste(sa čim se slažem, čovek jeste rezerva i to verovatno najbolja u ovoj dekadi) GSW ne bi uzeo titulu 2015. godine, a bogami ni 2018. godine. Jer da se on nije vratio za poslednje dve, stvarno je pitanje da li bi dobili Hjuston.

Isto kao što bi izdržali verovatno 2016. godine i pored povrede Boguta u velikom finalu, da Igoudala nije igrao pod injekcijama poslednje dve utakmice, tačno se videlo da ne može da trci ljudski.

Previše se potcenjuje njegova uloga u defanzivi u Voriorsima. U tom segmentu igre možda i podjednako značajan koliko i Grin.
PKAŠ
Bogun

Postby Kreanga » 28 Dec 2019, 16:40

Hajde Starks baci top 10 igraca.Da vidimo u kojoj konkurenciji Lenard ne pripada tu.
Kreanga

Postby fabricio » 28 Dec 2019, 16:41

"Lenard" uzeo titulu, "LeBron" uzeo/izgubio... "Harden" nije... Kapiram sta se zeli reci, ali to prerasta u jednu floskulu i frazu i poprima prevelike obrise, a po mom misljenju neopravdano. Ima luzera, ima pobednika, stoji ... ali tim je tim pre svega.
Znam da ce se za 20 godina samo titule brojati, ali mi savremenici mozemo da posvedocimo koliko nekad sporedni faktori znaju da uticu na krajnji ishod.
Poslednje finale je primer.

Bolkonski wrote:Iako smatram da je Durant bolji igrac od LeBrona

Sto mislis?

Ja mislim da to nije cak ni blizu, pre svega zbog pocetka, ovih dana popularne dekade, kad je LeBron godinama biran u prvu defanzivnu petorku, sto je neretko deo igre koji se pripisuje Durentu u odnosu na LeBrona, iako razlika u godinama postoji i ovaj drugi se svesno steka kako bi "trajao" poslednjih sezona. (Sto je meni cudo btw, nositi toliko misicne mase, tako se cuvati od povreda i sa 35 igrati i prozviljavati drugu mladost... neverovatno, steta za povredu prosle sezone).

Durent je mastovitiji skorer u mojim ocima, lakse ce naci put do poena, ali svi ostali aspekti igre, od njenog razumevanja, do timskog sablona, svaki put bih birao LeBronove osobine te njega vidim kao igraca decenije.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby balzamen » 28 Dec 2019, 16:58

Da se broje samo titule ne bi ljudi ni gledali Melouna i Stoktona jbg.
balzamen

Postby fabricio » 28 Dec 2019, 17:21

^
Mislim pre svega u nacinu na koji se doslo do titula, a u vezi sa igracima koje javnost voli da izdvaja, kao LeBrona, Lenarda itd... ili timova cak,zasto da ne.
Nece se niko setiti za 20 godina da su ovi jedni ostali bez Kleja i Durenta, koga zanima to... Zapravo, mnogi nece znati.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Starks » 28 Dec 2019, 17:28

Kreanga wrote:Hajde Starks baci top 10 igraca.Da vidimo u kojoj konkurenciji Lenard ne pripada tu.

Nisam napisao da ne pripada već da jedva može da konkuriše za top 10 kao odgovor na nečiji post da je on tik uz Džejmsa i Durenta za zvanje košarkaša decenije. Jesi li ti prije 2016. godine ubrajao Lenarda među elitne igrače NBA lige? Ako jesi, svaka ti čast, budući da to nisu radili ni treneri ni navijači jer je on te godine prvi put izabran za Ol-star.

Od 2016. do danas prošlo je manje od pola decenije ako sam dobro izračunao. Ponavljam: dvije odlične regularne sezone i dvije postsezone naprosto nisu dovoljan uzorak. Po čemu je Lenardov nastup u PO 2019. spektakularniji od Dirkovog 2011? Manite se naknadne pameti.

Džejms, Durent, Kari, Harden nesumnjivo veći igrači po uticaju, a u diskusiji su Grifin, Vestbruk, Pol, Vejd, Adetokunbo i naravno Lenard. Subjektivno, on je 7. igrač decenije.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Cvele » 28 Dec 2019, 17:41

Starks wrote:Džejms, Durent, Kari, Harden nesumnjivo veći igrači po uticaju, a u diskusiji su Grifin, Vestbruk, Pol, Vejd, Adetokunbo i naravno Lenard. Subjektivno, on je 7. igrač decenije.

Ne znam brate,meni je stavljanje bilo koga od ove petorice ispred Kavaja u ovoj deceniji vređanje zdravog razuma.

I to kažem ja koji svu petoricu gotivi daleko više nego Kavaja.
Cvele

Postby Pit Bull » 28 Dec 2019, 17:50

balzamen wrote:Koga je to Lenard ucinio boljim svojim prisustvom u Torontu? Pola ekipe igra bolje sad nego prosle godine.

Ako uzimate Lenardovu titulu kao neki reper, pogledajte kakve timove je on izbacio (do finala su sve smesne ekipe) a na Zapadu ga je bas taj Kari ocistio, bez znojenja.

Au, Dirk i Brajant mogu lagano pre Lenarda da ulete jer su njihove titule neuporedivo veci podvig, ne moraju ni igrati ostatak decenije

Kakve timove je izbacio? Filadelfiju i Milvoki koji su neuporedivo bolji timovi i od Portlanda koji je igrao finale konferencije, a po meni i od Denvera koji je igrao polufinale zapada. A sumnjam da bi i Hjuston prosao jednu od te dve ekipe da su se susreli prosle sezone.

wiper wrote:
Pit Bull wrote:Za mene ce Lenard ostati mnogo mnogo veci igrac od Hardena ako ovaj ne uzme titulu, na kraju samo to se pamti. Nije Harden igrao za neki Memfis pa da kazemo nemoguce je bilo, nego za top3 ekipu lige konstantno i nikako ne uspeva ni do finala da dodje. Do koga li je onda da mi je znati...

top3 :biggrin: :biggrin: :biggrin:

A šta misliš, zašto je Hjuston u "top3" konstantno? Mora da je zbog Takera, Arize, Hausa, Enisa i superstara Kapele..

Dobro kaže Starks, drži se domaće košarke, bez uvrede :biggrin:

Ti onda ne bi trebao da se drzis kosarke uopste.

Imao je uz sebe Krisa Pola, sad ima Rasela Vestbruka, malo mu je... Sva sreca pa ostali NBA timovi imaju dva superstara u tim, plus je taj Kapela izrastao u ozbiljnog centra. Sta treba, ol-star ekipu da mu sastave da bi stigao do finala?

Ili je mozda do trenera, posto su oni koji nisu odgovarali Hardenu zbog discipline brzo leteli...? Pa je sad nasao D Antonija koji mu odgovara, a koji je ispadao od San Antonija, sa sve tim Hardenom u plej-ofu pre par sezona kad su Sparsi igrali bez Lenarda G6, 2017. godine cini mi se. Kad ga je Greg ovalio 50 razlike u sred Hjustona...

Najneozbiljnija fransiza su Roketsi, sa najneozbiljnijim superstarom u ligi koji nikad nece nista osvojiti osim individualnih priznanja koja isto ne bi osvojio da nije dosao u ekipu koja mu je dala kljuceva da divlja koliko mu volja.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Pit Bull » 28 Dec 2019, 17:57

balzamen wrote:Da se broje samo titule ne bi ljudi ni gledali Melouna i Stoktona jbg.

I ti bas odvaljujes gluposti.

Naravno da nije poenta samo u broju titulu, svakako da prsten Dvajta Pauela i Kavaja Lenarda nema istu tezinu.

Isto kao sto nema istu tezinu prsten Sona Livingstona i Stefa Karija.

Lenard je uzeo dve titule, u obe bio MVP finala, sa dva razlicita tima. Nije on izabran za NBA MVP finala jer je bio najlepsi igrac na terenu ili tako nesto, nego zato sto je peglao MVP odbranu i bio jedan od najefikasnijih u redovima San Antonija.

Toronto, sinonim za luzersku ekipu zadnjih 20 godina, nisu mogli maknuti iz prve runde plej-ofa godinama, pa kad su to uspeli, Klivlend ih metlao... I onda dodje Lenard i uzme na onakav nacin titulu.

Nemoj da se zezamo, kad u junu uzme i sa Klipersima prsten i treci put uzme MVP finala sa tri razlicita tima, apsolutno ce biti covek koji je obelezio NBA dekadu, ako naravno uspe u tome.

A vi svrsavajte na 50+ poena Dzejmsa Hardena u novembru i decembru. Kad dodje maj mesec, opet ce da otpadnu pre finala konferencije, kao i svaki put do sada. Ozbiljni superstar igraci najbolju kosarku igraju u plej-ofu.
Pit Bull

Postby fontaneros » 28 Dec 2019, 18:21

Au kakvu sam zisku bacio :D
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Sani » 28 Dec 2019, 19:03

Pa i ta MVP Finals iz '14 se potcenjuje. Istina je da je imao slabije brojke nego sto obicno ima igrac koji dobije tu nagradu, ali se zaboravlja da je cuvao najboljeg igraca lige, imao je 22 godine u tom momentu. Isto tako je imao znatno manju minuta od ostalih (33), pa Iguodala je imao 37, o ostalima da ne pricam, skoro 10 minuta vise u proseku.

Slabije je otvorio sa prve dve utakmice, nakon toga sasvim pristojne brojke + je usrao Lebrona u te tri utakmice, sto ofanzivno sto defanzivno, dobijali su ih po 20 razlike...

Game 3 - 29pts (10/13) 2 ukradene, 2 blokade
Game 4 - 20pts (7/12) 14 skokova, 3 ukradene, 3 blokade
Game 5 - 22pts (7/10) 10 skokova, 1 ukradena, 1 blokada

A o ovim stvarima da su Griffin, Westbrook , Giannis u istom rangu sa njim, stvarno ne znam sta da kazem. :biggrin: Samo zapisujem ko je ozbiljno vodio diskusiju o tome, cudi me da nije Butler nekako pao u tu grupu.

Reci cu samo da vecina nabrojanih SVI ZAJEDNO (Harden,RW,Paul,Griffin, Giannis) nemaju finala lige, koliko KL ima titula. :truce:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby veljkos161 » 28 Dec 2019, 19:09

Covek ladno rece da je Grifin mozda uticajniji od Lenarda :blue:..da se razumemo, ja gotivim Grifina, navijao sam za Kliperse u vreme kad su za njih igrali Pol i Grifin, i ko zna na kom bi nivou bio da ga povrede nisu usporile...ali u ovim okolnostima, razlika izmedju Lenarda i njega je ogromna...i zaboravlja se ono useravanje Sparsa u GSW na vrhuncu u G1 bilo je 30 razlike dok Gruzijac nije skrljao Lenarda...covek je u plej ofu vanzemaljac, a to je za sam vrh u Nba kada se superstarovi uporedjuju i najvaznije :beyond:
Last edited by veljkos161 on 28 Dec 2019, 19:16, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Pit Bull » 28 Dec 2019, 19:15

Sani wrote:
Game 3 - 29pts (10/13) 2 ukradene, 2 blokade
Game 4 - 20pts (7/12) 14 skokova, 3 ukradene, 3 blokade
Game 5 - 22pts (7/10) 10 skokova, 1 ukradena, 1 blokada

Covek pakuje 20+ poena za 12 suteva u NBA finalu, plus pegla najbolju odbranu na jednom Dzejmsu u prime timeu.

Jbg. nije svako Harden da uzme 25 suteva, pa da upisuje 50+ poena kad mu se namesti dan da ima preko 50% suta. Ali zato kad gadja 2/18 trojke i kad mu je standardniji prosek 10/30 suta, onda nikom nista, jbg. opet je dao 25+ poena.
Pit Bull

PreviousNext

Return to Košarka