Board index Tenis Teniski miks

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Kreanga » 17 Apr 2025, 10:41

Tegi :blue:
Kapitenu, svaka cast za opasku za frontovce, samo nemoj nam Matovica idealizovati :D
Ne znam da li ste videli ba nekoj slici, veliko jaje je bilo ispred opstine :D
Kreanga

Postby Vuletic1993 » 17 Apr 2025, 10:42

Bravo Kapitenu, bravo Tegi. Svaka čast.

Obišao sam juče malo Kraljevo, bas je bilo lepo veče.
Vuletic1993

Postby ИлићКапитен22 » 17 Apr 2025, 10:57

Kreanga wrote:Kapitenu, svaka cast za opasku za frontovce, samo nemoj nam Matovica idealizovati :D

А рекао сам само да је он наш тј. мој брат Гробар :D

Иначе се јежим од сваког краљевачког политичара, а поготову ових из ЛФ.

Малопре сам прошао кроз град. Чисто, уредно као да није било онолико народа.

То је Србија.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Lajger » 17 Apr 2025, 10:59

vladokv wrote:Vec neko vreme razmisljam da pokusam da napisem smislen post na ovoj temi. U prilog mi nikako ne ide moja upucenost u politicku, a nista manje ni istorijsku pozadinu cele price. Na ovaj prvi deo sam donekle ponosan, a sto se tice ovog drugog tu se malo stidim.

Moje misli u idu u smeru kako se sve ovo zavrsava, konkretno mislim na kraj ere ovih koji su se ustolicili od koje 2011, godine i koji su u toliko navrata i primera pokazali da nemaju nameru da sjasu.

Iz neke moje perspektive ( uzmite opet u obzir moju poprilicno skromnu politicku informisanost ) izbori su jedan od nacina, mozda i jedini legitimni koji oni ne bi trebalo da mogu da ospore.

Moje pitanje je sledece.. Koji su drugi eventualni ( moguci, ali koliko toliko realni ) scenariji koje mozemo da uzmemo u obzir ?

Smatram da kompletan fokus mora da bude usmeren upravo na obezbedjivanje regularnih i pravednih uslova za izbore. Da li postoji nacin da se izborimo za tako nesto uprkos dobro poznatoj masineriji koja je vise puta u proslosti demonstrirala na delu od strane ovih, mislim da da. Da li postoje oni koji to mogu da nam obezbede, e u taj deo ozbiljno sumnjam iz raznoraznih razloga jer smo se toliko puta uverili koliko su ljudi kvarljiva kategorija.

Koliko je realno ocekivati da mogu da se obezbede regularni izbori ? Znaci da se sprece "naknadni" glasaci i da te glasove prebroje posteno onako kako jeste.

Nista manje mi nije interesantan deo price koji se odnosi na uticaj i ulogu stranih drzava na kompletnu situaciju u nasoj drzavi. Uprkos svim tim nekim eventualnim teorijama koje su nam na neki nacin prezentovane i dostupne ja zaista ne mogu da se otmem utisku koliko smo mi zanemarljivi u pogledu sta ( kao jedna bas skromna drzava, sa svim nasim resursima ) mozemo njima da ponudimo.

Poenta price je da mi je malo teze da prihvatim da Aca siptara i dalje ( nakon epizode sa Kosovom ) zaista cuvaju neki tamo Kinezi, Rusi, Ameri, Francuzi ili ne znam vec ko.. ili mu je u sklopu Kosova ( ili nekih drugih projekata ) zauzvrat obecano da ce ne znam koliko dugo imati njihovu podrsku.

Oduzio sam, a nisam hteo jer sam pokusao da budem sto koncizniji.

za kraj, naravno da necu da budem neki vizionar ili mudrac ako napisem da se svi "veliki" ratovi ne dobijaju kada se armije poredjaju jedna naspram druge u nekom konacnom obracunu vec se ishod takvih bitaka unapred zna jer su se obezbedile pobede u mnogobrojnim "malim" bitkama koje prethode onoj konacnoj.

Bez bilo kakve dileme RTS je jedna od tih malih bitaka koje moramo da pobedimo. Ne znam sta se cekalo do sada na jedan takav korak i ovo mi je malo unelo sumnju u viziju Studenata.

Možda će ga držati do Expa .
Kao što su držali Mila dok nije uveo CG u NATO
Već na sledećim izborima njegova stranka nije bila miljenik Zapada .
Gotov je
Aleče Asade!
Lajger

Postby Niko123 » 17 Apr 2025, 11:01

Neće taj dočekati EXPO
Niko123

Postby Lajger » 17 Apr 2025, 11:02

Duh sa sekirom wrote:
Lajger wrote:
Zbog toga su i počeli protesti .
Zbog toga su dekani podržali studente

Cekaj bre , pa zar nije obojena revolucija placena od strane zapada??
Dogovori se prvo sam sa sobom.

Uvek se misli na duboku državu ,a ne na zvanične strukture.
Duboka država može delovati i nezavisno od zapadnih vlada.
Gotov je
Aleče Asade!
Lajger

Postby Veljkona22 » 17 Apr 2025, 11:02

Dnevnika bez

Ipak malo kasni
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Domingoo » 17 Apr 2025, 11:08

Tegi wrote:Da je BIA sačinjena od trećerazrednih kadrova sa Ibarske magistrale, pečenjara iz Mladenovca i sitnog kapitala koji je u prethodnih 13 godina prerastao u krupni, sposobnih samo da spletkare i otvaraju tabloidne afere kao i sam Vučić. I da ako se narod oslobodi iskosnog straha od Udbe, ti likovi će biti svedeni na ono što suštinski jesu - marginalce skupljene s koca i konopca..

Lajger keep out from this sheet .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Milutinov Tata » 17 Apr 2025, 11:51

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Zappa » 17 Apr 2025, 12:00

Milan iz Potere recima o komentatoru Arene, zapalio zvezdase sa tvitera nisam za Vucica, ali... :biggrin:

Inače, i ja verujem da nas čeka crnogorski scenario.. Ali kad bih maštao, ove svakodnevne proteste nazvao bih dogadjanje naroda..
Posle puca u oktobru, ovo je prava srpska revolucija, gde konačno dolazimo do spoznaje da je država nasa..
Da su svi oni koji dobijaju jaja u glavu samo prolazni aparat režima.. Šteta što jos uvek većina spava i ne deluje.. Posebno su odvratni oni neutralni, koji se zgrozavaju tzv.nasilja..
Iako smo mi obični ljudi žrtve nasilja svakog režima već decenijama.

Posebno me raduju protestu i budjenje Zrenjanina.. Decenijama bez čiste vode i konačno veća grupa ljudi javno kaže dosta..
Zappa

Postby Domingoo » 17 Apr 2025, 12:13

Nikola wrote:Prikladan sadrzaj za ove dane borbe za slobodu.
Mojsijevo putovanje moze se, naravno, tumaciti ne samo kao verski ili istorijski izvestaj o seobi jevrejskog naroda i putu u Obecanu zemlju, vec i kao mitski obrazac koji odrazava univerzalnu ljudsku potragu za slobodom.
Ali ovde je mozda vazniji period tih 40 godina boravka u pustinji - period duhovnog i fizickog prociscenja i pripreme za preporod. Za to vreme, izumire stara generacija, radjaju se novi, snazni, mladi ljudi koji imaju vise snage, poleta i vere od vec umornih predaka koji pamte ropstvo. I sto je vazno za nas, mladi ljudi nisu optereceni prosloscu, nasi mladi ljudi ne pamte stare sukobe, ratove, rezime, ne pamte ni 5.10., oni shvataju kakav je trenutak u kojem zive, shvataju kakva je sadasnjost, ona im se ne svidja i zele da je promene. Kao takvi mnogo su duhom jaci od starijih koji ce se brzo uhvatiti za to ko je bio na cijoj strani pre 20, 50 ili 100 godina i tako se podeliti i razjediniti. Starija generacija mozda vec dugo zeli promene, ali nije spremna za njih. Mlada jeste.

Napred, omladino! Napred, studenti!

Kada je Mojsije otisao na Sinaj ,oni su dali zlato kije su imali sa sobom pretopili ga i izlili zlatno tele kome su se klaniali ..

Zbog tog neverstva Bog im je rekao da ta generacija nece videti obecanju zemlju ..

Simbolicki ova generacija koja odlazi ima svog idola zlatno tele u obliku Vucica mome se klanja.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Niksicanin » 17 Apr 2025, 12:20

Domingo sabio.
Zlatno tele!
Au. Svaka čast!
Mada sam siguran da ih se mnogo manje klanja ovome bolesniku, ali danas je narativ mnogo bitniji od suštine, pa to zaista djeluje da ga podržavaju i što je važnije njemu vole.
Niksicanin

Postby balkanski spijun » 17 Apr 2025, 13:00

Zlatno tele :blue:
balkanski spijun

Postby Malkovic » 17 Apr 2025, 13:04

Мени више личи на обичног брава.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Milutinov Tata » 17 Apr 2025, 13:17

„Vučić naredio specijalnim jedinicama da primene silu nad studentima i razbiju blokade“

Milivojević je agenciji Beta kazao da je tu informaciju dobio iz pouzdanih izvora iz MUP-a i BIA i pozvao je sve opozicione poslanike da narednu noć provedu sa studentima ispred RTS-a.

„Vučić je naredio policijskim jedinicima da pod hitno razbiju studentske blokade. On je izgubio živce i prepadnut je kao mali miš, i sada u napadu panike i straha želi da se obrati građanima s RTS-a. Pozivam građane da večeras u što većem broju budu u Takovskoj i na Košutnjaku, kao i sve opozicione poslanike da dođu ispred RTS-a i budu sa studentima“, kazao je Milivojević.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Teniski miks