Board index Tenis Teniski miks

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby tremi08 » 29 Jun 2025, 00:04

Nema dovoljno ljudi za sukobe sa organima reda koji su spremni za to, niti takve energije. Veca energija je bila tokom kovid protesta realno, tad su se deca od 18-19 sibala sa policijom samo tako.

Treba naci nacin kako da se blokira nesto sto bi izazvao otpor kod njh, to moze biti EXPO a mozda i nesto drugo, nemam pojma ili cekati 20 meseci do izbora marta 2027. i onda tada pobediti posto je jasno posle izbora u dve opstine da on nema vecinu.
tremi08

Postby Woodoo » 29 Jun 2025, 00:07

Woodoo

Postby jupol » 29 Jun 2025, 00:26

Dudarim Dubijem wrote:Ne mislim samo na 5. Oktobar. Bilo je ozbiljnih sukoba i na gej paradama, protestima za Kosovo, hapšenje Mladića...

i opet demonstranti nisu imali nikakve sanse na bilo kom od tih protesta... neko je pomenuo 9. mart, to je verovatno bio jedini sukob gde policija nije mogla da uspostavi kontrolu, ali tadasnji panduri su bili smesni u odnosu na ove danas... To sto je Sloba izvukao tenkove, za to sada sluzi zandarmerija koja je daleko bolje opremljena i u odnosu na vojsku...

Ovde mora nekako mirnim putem da se blokira funkcionisanje drzave tako da to finansijski osete Vucicevi strani partneri i saradnici... Kada oni pocnu da gube profit zbog situacije u Srbiji, tada ce ga pustiti niz vodu, onda krece busenje iznutra, podmetanja, afere i bice primoran da raspise izbore...

Samo treba naci kako jbg, mozda to sto se pise za Expo, nemam pojma...
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby tremi08 » 29 Jun 2025, 00:29

Blokada Beograda na vodi i EXPO, tu se ogroman novac pljacka
tremi08

Postby White Mamba » 29 Jun 2025, 00:38

Jebem ja mater srpskom ministarstvu unutrasnjih poslova.
Koliko divnog mladog sveta <3
Ovo je nepovratan proces
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Dexi » 29 Jun 2025, 00:43

9 marta gde su demonstranti uspeli da potisnu policiju i da u jednom momentu uspostave kontrolu.

Ipak tada su ljudi ipak bili hrabriji,ozbiljne glave poput Giske,Belog i ostalih ljudi iz tog miljea su usli u sukob maltene goloruki sa policijom i dobili taj sukob.

Mnogi su posle toga glavom platili ucesce u tim sukobima.05 Oktobra da se ne lazemo nije bilo nikakve ili minimalne policijske reakcije.

Ovo sada od kad su opremljeni ,niko ih nikad nije naterao ni metar da se povuku.Kad god su reagovali u roku od par minuta bi uspostavljali kontrolu nad protestima.

Protiv ovog rezima je kljuc sto bi rekla ona studentkinja da tenzije ne staju.Da se stalno nesto desava.Blokada expa,mostova sto je ovde pominjano je takodje resenje,ali opet ocekujem i tu da reaguju zandarmi.

Kljucno je da se i opozicija ukljuci u borbu,ako u ovoj zemlji uopste i postoji,da ako je ljudima stalo da se dodje do izbora da se u firmama,drzavi desi generalni strajk.

To su mehanizmi.pritiska koji preostaju.Jasno je ovi nece vlast dati ni po koju cenu,pa makar ostali samo Oskar i ljudi iz cacilenda na toj strani.

Od policije ocekivati da zauzmu stranu naroda nije realno,jer kao sto rekoh oni su instrument sile na strani drzave(u ovom slucaju Oskara)ciji je zadatak da stiti tu drzavu.
Dexi

Postby Nikola » 29 Jun 2025, 01:06

Peti oktobar je pripreman godinama.

Bilo je mnogo opozicionih medija (da zaplace covek kad pomisli da su to bili i B92 i Studio B). Sada postoji jedna jedina uticajna medijska kuca koja je na strani studenata, a i sa njom je veliko pitanje sta ce biti do kraja godine.
Zapad je bio protiv Milosevica.
Postojala je opozicija.
Ta opozicija je dobijala lokalne izbore.
I plus svi propratni faktori koji su bili protiv njega koje ste vec pomenuli (Legija, krimosi, navijaci, izostanak reakcije policije i vojske...)

Sada nema nicega od toga.
Resenje je trcati maraton polako, organizovati ovakve proteste, organizovati studentsku opoziciju (druga ne postoji), spremati liste za vanredne lokalne izbore i cekati 2027.
Do tada mozemo samo da se nadamo da ludak moze da porazi sam sebe tako sto ce da dozivi nervni slom ili da napravi neki tako glup potez da ce potpisati svoj poraz. Ili da ga nesto strefi da crkne... Drugacije tesko.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby jupol » 29 Jun 2025, 01:35

ja bih nekako najvise voleo da naprasno crkne, ne zbog njega samog, jer bih vise vole da se muci, ali bi bilo idealno da sva njegova stoka u trenutku shvati da je gotova, a da nisu ni krenuli ka granici...

a gle ovo...
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Hasselbaink » 29 Jun 2025, 04:57

Pogledah sad na n1 i insajderu desavanja, kakve odvratne njuske su spektori i panduri u civilu... krimosi najgori sa znackom.

Al kakve kraljice su zene i devojke koje idu na demonstracije, muda do poda. Nemamo ih na forumu al na protestima kolko hoces, pametne, mudre, odmerene, kulturne... :blue:
Ko ne skace, taj je plenum.
Hasselbaink

Postby balkanski spijun » 29 Jun 2025, 06:36

Odlican skup i dokaz da ne nedostaje zelja.

Sta nam je ciniti.Mora da se nadje licnost od autoriteta,koju ce svi da podrze.Pogotovo u ovim situacijama.Narod ne zna da li da krene,sta da radi.Zbunjeni su.Kad kaze,ne,nema,kad se kaze idemo,idemo.Nekome je ovo sto pisem smesno,ali tako je.Mora vodja koji ce energiju naroda da usmeri kako treba i gde treba.

To sto neko iz mase vice,ajmo,nema od toga nista.Dobijes sledovanje.Nisu panduri glupi,kao sto se misli.Veliki broj u civilu,snimaju,gledaju,salju u centralu.Vide kako se narod ponasa,kakva je organizacija,a ne kakvo je raspolozenje.Stoje sa strane u grupama po nekoliko njih.Provale se u momentumu.

Ko je gledao snimak video je kad smiruje zenu i masu.Obraca joj se polako gospodjo,bez panike,nemojte ,polako.Upravo o tome sam pisao,ali deda lupa.Ovakvih situacija sam prosao na desetine.Ponovicu one mogu na protest,ali ne tamo gde je usijanje,tacka kljucanja.Treba da znaju ok,hrabre ste,sve je to lepo,a sad prosetajte nazad,a oni koji treba da idu na kordon,idu.

Mi imamo posla sa bolesnikom,koji ce stititi sebe po svaku cenu.

Zapamtite,kordon se razbija u tacku,a ne ajmo.U tkz.siljak i puca.Ne trebaju nama navijaci i sta ti ja znam.Potrebna je organizacija.

Studenti su rekli,od ovog trenutka mi vise neodgovaramo.Ok,a ko odgovara.Sta?Dosli smo i sta sad.Kako?

To nam fali.Zavrsnica.

Juce je bila po meni vasarska atmosfera.Setamo,uzvikujemo,pistimo i..Gledam ljude kao da su krenuli na izlet.Ne moze tako protiv organizovanog kriminala,koji iza sebe ima miliciju,batinase.

Leto je,vrucina.Jel vi znate sta je suzavac,kako deluje.Na snimku momak kaze peku me noge,ruke,ko zna sta su bacali.Dobro nije krenuo u gacama za kupanje.Ne moze tako prijatelju.Drugi poskidali majce,pokazuju torzo,jak sam.Jeste,jak si i glup.Duge pantalone,majce dugih rukava,a ne plaza sistem.Cudno kako pece,svrbi.

Moramo mnogo toga da naucimo,pa onda mozda i mozemo.Ovako,ne.

Teramo dalje.Uvek nesto novo naucimo.Kad naucimo sve,onda je kraj.

Organizovao bih proteste istovremeno u svim vecim gradovima.Nema dovlacenja,grupisanja milicije u BG.Tacno da se zna ko kosi ,ko vodu nosi.

Siguran sam,oduvacemo ih.
balkanski spijun

Postby Нико Белић » 29 Jun 2025, 06:53

Да, гамад у цивилу је најгора. :prst: :pig:
Чујте гласна звона Метохије, Косово је срце Србије!
http://www.youtube.com/watch?v=4klPIhYXxCc

ПартиZан и само ПартиZан...
Нико Белић

Postby Brat Sava » 29 Jun 2025, 07:11

Treba sad svaki vikend praviti velikih miting u bg. Ne treba stati.
JSD Partizan
Brat Sava

Postby BlackOwl » 29 Jun 2025, 07:22

Brat Sava wrote:Treba sad svaki vikend praviti velikih miting u bg. Ne treba stati.

1 od 5 miliona...
Nema narod zivaca za to. Niti ima efekta.
Veci efekat bi bio da svi otkazu ugovor sa telekomom i prestaju da placaju telefon.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby Inzaghi » 29 Jun 2025, 07:45

"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Karelia slims » 29 Jun 2025, 07:54

Image
блокадерски терориста
Karelia slims

PreviousNext

Return to Teniski miks