Cuburac wrote:Bilo bi lepo da neko napise koje je to pravilo Djokovic prekrsio ?
Ako je viza u pitanju ,lepo se kaze popunio V1 obrazac, a trebalo je V2.
Medicinska dokumentacija mora da vazi, ne mozes je ponistiti bez nekog specijalistickog pregleda ili opovrgnuti sumnjom u vec uradjen.
Kako od toga se nista nije dogodilo, ostajem pri tome da je to izivljavanje zbog toga sto nije hteo da klekne, a jedini razlog je taj sto im se moze.
Zamislite da drkaju nekog amera tako, ne budimo deca.
Očito su dodatnom proverom utvrdili da medicinski razlozi nisu dovoljno ubedljivi da ne bi smeo da primi vakcinu, ili da nešto nije u redu sa njegovim papirima.
Pa i kod nas za divno čudo to ume da se desi. Komisija dala Siniši Malom doktorat, komisija oduzela Siniši Malom doktorat.... Tako će jednog dana i predsedniku kada se povuče pitanje kako je moguće da je polagao ispit dok je bio u službenoj poseti Kini.
Isto tako, ako si putovao znaš da te na svakoj granici mogu vratiti vez razloga, bez obzira na sve potrebne i dobijene vize...
Pa ja znam par ljudi koji su deportovani kada su sleteli u Ameriku. Uglavnom većina išla sa turističkom vizom I graničari na koje su naleteli nisu poverovali u tu priču, te ih smestili na avion nazad i lupili zabranu na par godina, a u suštini to je zabrana na ceo život jer posle toga više teško da će ikada dobiti vizu za US.
Jednom od njih su u koferu našli set kuvarskih noževa, kako su proverom od ranije znali da je profi kuvar, spojili dva i dva, te ga poslali nazad. S obzirom da znam da mu je bio plan da se provuče kroz turističku vizu i radi tamo. Sasvim opravdano. Da ne pričam koliko je glupo uopšte pakovati noževe na takvu graničnu kontrolu. Super način da skreneš pažnju. Par njih znam da su pali tako što su nosili prepise diploma.
Sličnu situaciju mogu doživeti i ja. Kao neko čiji su preci rođeni na teritoriji nekadašnje Mađarske, iako nisam Mađar, iskoristio sam to, naučio njihov jezik i dobio papire.
Ali kako je bilo puno njih koji su smuljali papire, Mađari su uveli pravilo da carinik može da oduzme pasoš ako ustanovi da ne znaš jezik i pokrene postupak oduzimanja državljastva. Tako da eto, ja na svakom prolasku kroz Mađarsku sa njihovim papirima mogu ostati bez istih. Njihova država, njihova pravila.