by Sir Oliver » 06 Jan 2022, 11:30
Ne treba mesati razlicite price.
- Jedna je da li treba ili ne treba zabranjivati ucestvovanje u sportskim aktivnostima nevakcinisanima. Ja sam se vakcinisao, ali ne mogu da ne vidim da su, u mnogim zemljama, kao na primer u Holandiji, prenosioci covida najvecim delom upravo vakcinisani - pod jedan zato sto vakcina mnoge stiti samo prekratko, a pod dva jer novi oblici covida, koji pocinju da dominiraju (omikron), ne mogu da se sprece vakcinacijom. I, naravno, kao trece, ovo je prvi put u istoriji sveta da se izoluju ZDRAVI a ne BOLESNI. Ako vec to radis, imaj muda da kazes da je vakcinacija obavezna - pa tako prekrsi sopstveni Ustav - a ne da nevakcinisane pravis gradjanima drugog reda. Pogotovo, da ponovim, sto je jasno da vakcinacija danas ne sprecava sirenje covida. Da sprecava, ne bi Nadal dobio covid pre neki dan i ne bi ga preneo na ko zna koliko ljudi...
- Druga prica je Djokovicev ulazak u Australiu. Oni se sad prave ludi i kazu da se "pravila za medicinsko izuzece" odnose na igranje, a ne na ulazak u zemlju. To je, naravno, somnobulno i sasvim sigurno nije tako komunicirano igracima. Naprotiv. Novak je DOBIO vizu sa kojom je stigao, i koja mu je odlukom Border Police UKINUTA. Stagod oni sada pricali, ocigledno je da su ovo iskoristili da naprave politicke poene nakon MEDIJSKOG LINCA koji je krenuo onog trenutka kada je Novak objavio da je dobio medicinsko izuzece. Ja mislim da od Dzesi Ovensa na Olimpijadi u Berlinu ni jedan sportista nije bio okruzen ovolikom mrznjom kao Novak sada u Australiji. Ali, na zalost, tu se nista ne moze uciniti. Pre svega jer nema strukovne solidarnosti medju teniserima.
I samo jos da kazem da je Nadal, koga sam cenio, ozbiljno propustio priliku da se tesko ne izblamira... sada se vidi koliko je njega Novak isfrustrirao u poslednjih deset godina...imace tikove do kraja zivota...
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"