I tako je dostignuta i poslednja nepokretna meta, igrac cije prezime podseca na nadimak jednog politicara iz RS, ne zato sto se ovaj bavi tenisom, nego zbog sposobnosti da moze sam da pojede prase.
Skafi wrote:Ceniš da će igrati tenis baš do 2024 ili 2025?
Do 32. rodjendana Nole ima jos jedan GS i defitnitivno postaje veteran. To su nekad bile godine kad su se igraci oprastali, a ne pravili sedmogodisnje planove. Igra Federer sa 37, ali gde su ostali iz njegove generacije, duboka penzija. Malo stariji od Noleta Izner i Anderson igraju tenis zivota, ali za Berdiha i Vavrinku se to ne moze reci. Jako je nezgodno prognozirati kako ce neko stariti, sa godinama se gubi na brzini, ali i motivaciji, povecava se podloznost povredama, u tridesetoj nije uzeo nista, kako planirati GS titule sa 33 ili 36? Pozitivna stvar je da su mu poslednje prepreke do velikih trofeja bili Rafa, Anderson, Nisikori i Delpo, a ne verujem da ce bilo ko od njih dogodine biti bolji nego sada. Oni koji ce se popravljati su za sada prilicno daleko.
Po meni bi trebalo da se bori za pobedu u svakom mecu, ako osvoji jos koji masters super, ako se vrati na vrh ATP liste super, ali kao cilj da ima samo jednu stvar, ni broj 1, ni obicne ni zavrsne masterse, ni OI ni DC. Ako ostane na 14 opet sjajno (ne samo da mi se svidja brojka nego i raspored sa 3 GS sa 3+ titule), ako ne, nastavljamo sa radovanjem.
Edit: Najstariji aktivni teniser je Karlovic, kao dugotrajne pomenuh Federera, Andersona i Iznera, sve veliki serveri koji do dobrog dela poena dolaze na laksi nacin dok je Nole u grupi onih koji krvare za svaki poen, a takvih medju uspesnim veteranima nema.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.