Board index Tenis Teniseri i teniserke

Novak Đoković

Re: Novak Đoković

Postby Skafi » 10 Sep 2018, 17:52

Ceniš da će igrati tenis baš do 2024 ili 2025?

Skafi

Postby Milutinov Tata » 10 Sep 2018, 19:31

Image

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby boki111 » 10 Sep 2018, 19:39

Nisam neki poznvalac tenisa, ispratio sam vecinu Novakovih meceva sa Vimbldona pa do ovog finala, i jedna stvar me fascinira.
Ne igra on sada ni blizu kao kada je mleo sve pred sobom 2015, ali igra vec dovoljno dobro da bude najbolji ili u samom vrhu, a toliko malo vremena je proslo od onih meceva kada se vecina pitala da li ce se ikada vratiti.
Posle Vimbldona je odigrao Kanadu i Sinsinati, pa i sam pocetak US Opena poprilicno lose. Ne naravno kao u martu, aprilu, ali ipak lose.
Koliko je samo puta delovao kao losiji igrac na terenu koji se provlaci i pitanje je vremena kada ce pasti, cesto i sa brejkom zaostatka, a onda on u najvaznijem trenutku meca napravi brejk (ili 2 ukoliko mu je potrebno 2), ili dobije u taj brejku. Koliko je mentalno jak, to je nesto stvarno neverovatno.
Gledam cetiri meca u cetiri dana kako dobija jer je bolji u glavi od svih ostalih 3 puta, i opet mi nije jasno kako. A onda jos kad podigne formu :hatman:
boki111

Postby Milutinov Tata » 10 Sep 2018, 20:21

“Poruka zahvalnosti iz srca svima koji su bili uz mene i u trenucima kada nije sve išlo onako kako sam navikao sve u Srbiji. Hvala svima koji su verovali i koji su znali da ću se vratiti i ponovo osvajati Gren slem titule“.

Nema na cemu :D

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Sir Oliver » 10 Sep 2018, 20:54

boki111 wrote:Nisam neki poznvalac tenisa, ispratio sam vecinu Novakovih meceva sa Vimbldona pa do ovog finala, i jedna stvar me fascinira.
Ne igra on sada ni blizu kao kada je mleo sve pred sobom 2015, ali igra vec dovoljno dobro da bude najbolji ili u samom vrhu, a toliko malo vremena je proslo od onih meceva kada se vecina pitala da li ce se ikada vratiti.
Posle Vimbldona je odigrao Kanadu i Sinsinati, pa i sam pocetak US Opena poprilicno lose. Ne naravno kao u martu, aprilu, ali ipak lose.
Koliko je samo puta delovao kao losiji igrac na terenu koji se provlaci i pitanje je vremena kada ce pasti, cesto i sa brejkom zaostatka, a onda on u najvaznijem trenutku meca napravi brejk (ili 2 ukoliko mu je potrebno 2), ili dobije u taj brejku. Koliko je mentalno jak, to je nesto stvarno neverovatno.
Gledam cetiri meca u cetiri dana kako dobija jer je bolji u glavi od svih ostalih 3 puta, i opet mi nije jasno kako. A onda jos kad podigne formu :hatman:

Postoji tu nekoliko razlicitih aspekata:
- Koliko je fizicki pripremljen: kao prvo za jedan ceo GS mec a onda i za ceo turnir. Nole je fizicki bio sasvim solidan vec na Vimbldonu, a onda je posle odmora bilo ocigledno da nije skroz spreman stigao u Kanadu, pa cak ni u Sinsinati, uprkos tome sto je osvojio turnir. Na US Openu se mucio posebno u popodnevnim terminima, po onim nesnosnim uslovima, ali se videlo da je fizicki potpuno spreman. To mu je omogucavalo da se podigne i prelomi meceve u odlucujucim momentima. Proletos, on nije bio ni blizu takve fizicke spreme.
- Koliko poznaje igraca sa kojim igra. Nole tim bolje igra sto nekoga bolje poznaje. Primer je mec protiv Nadala na Vimbldonu. To je bila njegova ubedljivo najbolja partija tokom citavog ovog perioda. A slicno je bilo i protiv Federera u Sinsinatiju, mada je tu Federer bio zaista slab.
- Koliko je motivisan. I to nije pitanje svesti, To je ona podsvesna mobilizacija protiv najtezih protivnika, koju ne mozes da proizvedes svesnom odlukom. To je ponovo jedan od razloga onako perfektne partije protiv Nadala. Totalni foikus i aopsolutna koncentracija tokom citavog meca. To je takodje i jeste od razloga sto Nole uvek igra najbolje polufinala i finala. I to je takodje razlog sto najbolje igra najkriticnije poene - naravno, pod uslovom da je spreman, kao sto je sada.
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby cecans » 10 Sep 2018, 21:25

Milutinov Tata wrote:
“Poruka zahvalnosti iz srca svima koji su bili uz mene i u trenucima kada nije sve išlo onako kako sam navikao sve u Srbiji. Hvala svima koji su verovali i koji su znali da ću se vratiti i ponovo osvajati Gren slem titule“.

:biggrin: :okk:
cecans

Postby boki111 » 10 Sep 2018, 21:44

Sir Oliver wrote:Postoji tu nekoliko razlicitih aspekata:
- Koliko je fizicki pripremljen: kao prvo za jedan ceo GS mec a onda i za ceo turnir. Nole je fizicki bio sasvim solidan vec na Vimbldonu, a onda je posle odmora bilo ocigledno da nije skroz spreman stigao u Kanadu, pa cak ni u Sinsinati, uprkos tome sto je osvojio turnir. Na US Openu se mucio posebno u popodnevnim terminima, po onim nesnosnim uslovima, ali se videlo da je fizicki potpuno spreman.

Ima naravno i do snage, ali se videlo da mu samopouzdanje nije ni blizu maksimuma i uprkos tome ih samo slomi u trenutku, iako ni tada ne leprsa.
boki111

Postby Milutinov Tata » 10 Sep 2018, 21:50

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Ćoba » 10 Sep 2018, 21:55

Ako zdravlje posluzi sledeca sezona bi mogla biti brutalna. :okk:
Ćoba

Postby Raoul Duke » 10 Sep 2018, 22:14

Паде ми синоћ нешто на памет ... Је л' зна неко шта се уопште десило између Новака и Ане Ивановић, па су престали да буду пријатељи?
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby jabukamen » 11 Sep 2018, 05:38

I tako je dostignuta i poslednja nepokretna meta, igrac cije prezime podseca na nadimak jednog politicara iz RS, ne zato sto se ovaj bavi tenisom, nego zbog sposobnosti da moze sam da pojede prase.

Skafi wrote:Ceniš da će igrati tenis baš do 2024 ili 2025?

Do 32. rodjendana Nole ima jos jedan GS i defitnitivno postaje veteran. To su nekad bile godine kad su se igraci oprastali, a ne pravili sedmogodisnje planove. Igra Federer sa 37, ali gde su ostali iz njegove generacije, duboka penzija. Malo stariji od Noleta Izner i Anderson igraju tenis zivota, ali za Berdiha i Vavrinku se to ne moze reci. Jako je nezgodno prognozirati kako ce neko stariti, sa godinama se gubi na brzini, ali i motivaciji, povecava se podloznost povredama, u tridesetoj nije uzeo nista, kako planirati GS titule sa 33 ili 36? Pozitivna stvar je da su mu poslednje prepreke do velikih trofeja bili Rafa, Anderson, Nisikori i Delpo, a ne verujem da ce bilo ko od njih dogodine biti bolji nego sada. Oni koji ce se popravljati su za sada prilicno daleko.

Po meni bi trebalo da se bori za pobedu u svakom mecu, ako osvoji jos koji masters super, ako se vrati na vrh ATP liste super, ali kao cilj da ima samo jednu stvar, ni broj 1, ni obicne ni zavrsne masterse, ni OI ni DC. Ako ostane na 14 opet sjajno (ne samo da mi se svidja brojka nego i raspored sa 3 GS sa 3+ titule), ako ne, nastavljamo sa radovanjem.

Edit: Najstariji aktivni teniser je Karlovic, kao dugotrajne pomenuh Federera, Andersona i Iznera, sve veliki serveri koji do dobrog dela poena dolaze na laksi nacin dok je Nole u grupi onih koji krvare za svaki poen, a takvih medju uspesnim veteranima nema.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby ciao » 11 Sep 2018, 07:23

Hvala tati i sir oliveru na super dobrim postovima koje pisu ovde :blue:

fontaneros wrote:Ne verujem da ce Novak igrati Bazel, mozda cak ni Peking...

Pariz i Sangaj verujem da ce igrati, ipak su to holjadarke... E sad, Kina mu lezi, Pariz bas i ne (iako ga je osvajao)..

Al zato London moze da pokori samo tako... Ako Bog da i sve bude okej sa zdravljam, da uzme London bez poraza :okk:

Pariz ce sigurno igrati - Lacoste je tu :biggrin:

Sto se tice dugovecnosti, ja sam ubedjena da ce on igrati kao sto kaze sir Oliver- negde do Olimpijade 2024 (samo da ga povrede mimoidju pupu) nema razloga da ne igra, on je teniser koji je najvise pazio na sebe i svoje telo i to vrlo uspesno koliko god ga svi pljuvali zbog istog tj nacina kako to radi, ali to funkcionise, strucnjaci kazu da on ima vrlo mlado telo - 25 godina otprilike
Mislim da ce takodje upravo ova pauza koja je nas njegove navijace toliko bacala u desperaciju - (mada je bilo i onih (nas :roll: koji su uvek verovali u povratak) da ispadne na dobro u smislu da mu je to dalo vreme i mogucnost da o svemu razmisli, vrati zelju i svesnost koliko on voli tenis i zeli da ga igra. Da nije bilo ove pauze (i naravno povrede) mislim da bi igrao jos recimo godinu dana, sve osvajao i izgubio mojo sto kazu i trebalo bi mu onda bar nekoliko godina da se resetuje eventualno a vrlo moguce bi tada vec bilo prekasno da se vrati u vrh.
Po meni on je sada bolji nego ikada i igracki i mentalno i voljno :dance3: :clapping:
ciao

Postby Raoul Duke » 11 Sep 2018, 07:42

Још ће почети са добија и похвале због начина исхране сада, јер ће му вероватно она продужити спортски век :biggrin:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Sir Oliver » 11 Sep 2018, 08:29

Skafi wrote:Ceniš da će igrati tenis baš do 2024 ili 2025?

Tako mi se cini.
Kao prvo, previse je to para, pre svega od sponzora a onda i od nagrada, da bi ih se tek tako odrekao - u slucaju da je dovoljno zdrav da igra. Nije ovo vise vreme Pita Samprasa. Nagrade su daleko vece a sponzorski ugovori jos veci od nagrada. Noletu su te cetiri godine verovatno razlika od minimum 100M, gore-dole, samo od sponzora, da nista ne osvoji. Samo bi se lud covek toga odrekao, koliko god da je zaradio do sada.
Kao drugo, sada je vec dovojno blizu Federeru da i sam mora da shvata da ima realne sanse da postane GOAT, ali, zbog ove dve "prazne" godine, momenat stizanja Federera mu pada dalje u karijeri nego sto se mozda nadao. Ne verujem da ce odustati od tenisa dogod vidi sansu da ovo postigne.
A kao trece, da, sada njegova ishrana i nacin zivota rade u njegovu korist. Veca elasticnost sa manjom masom; lakse nosi telo, pa se tako i brze vraca u kondiciju; veca brzina - sto ce mu biti vazno sada, posle tridesete, kada brzina pocne prirodno da opada.

Naravno, postoji mogucnost zasicenja. Ali, meni se cini da je i pre dve godine zasicenje doslo kao rezultat nekih privatnih faktora kojima mi ne znamo mnogo. I zelja, koje mozda nisu bile samo njegove, da se malo radi i nesto drugo u zivotu... I to je najvece pitanje: koliko ce ga Jelena podrzati da igra do 2024? Ako bude imao njenu podrsku, gledacemo ga mi jos dugo...
"SPORT POSTOJI DA BI PRAVDA POBEDJIVALA"
Sir Oliver

Postby Starsica » 11 Sep 2018, 09:20

Milutinov Tata wrote:

+1 :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke