VESTI | NEDELJA 21.08.2011 | 13:24
Petković: "Stvar je u mentalitetu"Anrdrea Petković poražena je u polufinalu turnira u Sinsinatiju od Jelene Janković, ali ističe da je naša teniserka igrala odlično.

"Zadovoljna sam svojom igrom. Prvi meč na turniru je bio najteži, ali posle se uigraš i opustiš pa sve ide mnogo lakše. I meč sa Jelenom sam odigrala dobro, razlika je bila veoma mala, samo nekoliko poena. Ona je veoma dobro odigrala, stvarno se nadam da će osvojiti turnir i da ću moći da se hvalim da sam izgubila od pobednice".
Andrea je povredila koleno na meču sa Jelenom, ali je rekla da nije u pitanju previše ozbiljna povreda.
Ona je u eksluzivnom razgovoru za B92 otkrila Milanu Boškoviću šta je tajna veikog uspeha srpskih tenisera u Sinsinatiju.
"Mislim da je stvar u genetici, ipak smo svi veliki i jaki, a i u mentalitetu. Ne bojimo se ni od koga i ne respektujemo nikoga. To je pogotovo izraženo u Noletovoj igri. Obara sve rekorde i to vuče i nas ostale da još više treniramo", rekla je Nemica srpskog porekla.
Jelena će u finalu igrati sa Marijom Šarapovom, a Petkovićeva smatra da naša teniserka može da pobedi Ruskinju.
"Mislim da Jelena ima sve što je potrebno da dobije Mariju Šarapovu. Zna da promeni ritam, da skrati loptu, da je digne. To je veoma bitno protiv Marije, jer kada ona uđe u svoj ritam teško ju je dobiti, zato što ima jake i duboke udarce. Jelena ima igru kojom može da izbaci Mariju iz ritma i ako bude igrala kao danas, mislim da će je dobiti", rekla je Andrea Petković za B92.