Board index Tenis Teniseri i teniserke

Novak Đoković

Re: Novak Đoković

Postby Maki » 02 Jul 2011, 13:35

Nije bila.Vujicin je samo najavio da ce biti film o Novaku-"Put do broja 1" ali nisam shvatila tacno kad.Saznacemo valjda danas..
Maki

Postby ivana23 » 02 Jul 2011, 14:55

Specijal o Novaku

Povodom Novakovog osvajanja prvog mesta na ATP listi, časopis "Vreme" priprema specijal koji će se na kioscima pojaviti u utorak, 5. jula. Redovan broj "Vremena" izlazi uobičajeno, u četvrtak, 7. jula

.......................................................
ivana23

Postby sandrypfc » 02 Jul 2011, 17:06

Hvala svima na dobrodoslici :hatman:

karambol wrote:
Da, dobrodošla, i meni smeta ono pfc :jezik:

Pa to pfc je najlepse :biggrin:
sandrypfc

Postby Gama » 02 Jul 2011, 17:41

Djokovic: 'I don't need to prove anything'
Novak Djokovic says he has nothing to prove in the Wimbledon final after seizing the No. 1 ranking away from Rafael Nadal with his semifinal win over Andy Murray. The Serbian and the Spaniard will play for the first time in a Grand Slam final on Sunday. Nadal leads their head-to-head match-ups 16-11, but Djokovic has won their last four matches, all this season and in Masters finals (Indian Wells, Miami, Madrid and Rome). Nadal is 5-0 against Djokovic at the Grand Slams and owns a win over him at Wimbledon, in 2007.

"I don't need to prove anything to anybody, just to myself, Djokovic told reporters. "I want to win this trophy. This has been always my dream to be in the finals of Wimbledon. So I am very much looking forward to it, very much excited. Look, there is no bigger challenge at this point in our sport than playing in Wimbledon final against Nadal, who has won two out of the last three Wimbledon’s. It's a big match."
Gama

Postby Maki » 02 Jul 2011, 20:43

Noletova poruka sa fejsa:

Tomorrow is D day - starting @14h. Thank you all for your words of support, they mean a lot to me. I will give my best tomorrow to fulfil my dream, it will be a tough match. See you soon! Sutra je veliki dan za mene, a i za vas :) Igram u 3h po vasem. Hvala vam od srca na divnim recima podrske. Dacu sve od sebe sutra da ostvarim svoj san, bice sigurno vrlo tezak mec. Vidimo se uskoro! ;)

Idemo sokole,mozes ti to!
Maki

Postby Unexpected » 02 Jul 2011, 21:51

subota 2.07.2011 | 21:42
Novicki: "Nole je previše dobar"
Izvor: B92 | AG

Veliki uspeh Novaka Đokovića, koji je u petak pobedom nad Žoom Congom postao prvi teniser sveta, nije prošao nezapaženo.

Mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta su na svom ’Tviter’ profilu ispratile polufinalni duel na Vimbldonu.

Veoma zanimljiv komentar tokom meča Conga – Đoković dao je najbolji košarkaš Dalas Maveriksa Dirk Novicki.

„Obožavam da gledam Congu dok igra. On svaku lopticu udara svom snagom, a sve vreme igra srcem i sa puno strasti. Ipak, mislim da je Nole previše dobar“, rekao je MVP finalne serije u NBA ligi.

Veoma aktivan na ’Tviteru’ je defanzivac Mačnester junajteda Rio Ferdidand koji je, logično, navijao za Endija Marija.

„Hajde Endi, daj nam nešto zbog čega ćemo moći da se hvalimo. Ako Đoković pobedi, sigurno je da će mi Vidić to nabijati na nos.“

Nemica Andrea Petković nije skrivala za koga je navijala u duelu Conga – Đoković.

„Noleeeeee, majstore, care, kralju!!! Bravo, čestitke iz Nemačke i ajmo sada za titulu!“

Sjajan komentar nakon završetka duela imao je Janko Tipsarević koji je zbog povrede morao da preda već u prvom kolu.

„Mislim da nikada nisam bio ovako srećan zbog nekog tenisera kao što sam sada zbog Novaka.“
The End.
Unexpected

Postby Altair » 03 Jul 2011, 10:51

Viskov blog
http://blog.blic.rs/658/Pismo-koje-nikad-nije-procitano
Poštovani Predsedniče Vlade,

Nema mnogo oblasti koje Srbiju u svetu predstavljaju u najpozitivnijem svetlu. Sport jeste iznedrio mnoga velika imena ponikla sa ovih prostora, ali i to je nedovoljno sa obzirom na potencijal koji posedujemo. Zato Vam se i obraćamo, u nadi da ćete sprečiti da jedan vanserijski talenat propadne i omogućiti stvaranje još jednog vrhunskog sportiste od koga će naša država imati mnogo koristi.

Radi se o Beograđaninu Novaku Đokoviću, najboljem teniseru na svetu do 16 godina, i – po mišljenju kompetentnih stručnjaka za tenis sa svih kontinenata sa kojima smo stupali u kontakt – igrač koji se rađa jednom u 10 godina. Interesovanje za Novakom je ogromno.

Grci i Nemci su mu već nudili državljanstvo (što je naravno odbijeno), obezbeđeni su mu vrhunski uslovi za trening u čuvenoj akademiji Nikole Pilića u Minhenu gde, pored Beograda, sprovodi pripreme za turnire.

Novak je rezultatima i ponašanjem u proteklih par godina na najlepši način predstavljao svoju zemlju Srbiju u nekoliko desetina država. Njegova perspektiva i prostor za napredak su ogromni, ali sad sledi presudni period posle kog će postati idol mladih širom planete ili ostati upamćen samo kao velika nada.

Uz Vašu pomoć, Novak Đoković će podižući pehare sa Vimbldona i Dejvis kupa uvek moći da istakne da je, kad je bilo najbitnije, Srbija stala iza njega.

U prilogu dostavljamo njegovu sportsku biografiju i kopiju sa zvaničnog sajta ITF-a (Svetske Teniske Federacije).

Unapred zahvalni,

Bogdan Obradović
Nebojša Višković

Pismo koje ste pročitali sastavili smo Bogdan Obradović, sadašnji selektor Dejvis kup selekcije Srbije, i moja malenkost jednog septembarskog dana 2003. godine.

U to vreme je Novakova karijera bila na prekretnici. Nastavak izvanrednih rezultata bio je uslovljen novcem. Pismo je bilo adresirano na tadašnjeg mr. Predsednika, Zorana Živkovića. Posle najave i dužeg čekanja, primio me neki službenik iz kabineta PredsednikaVlade, na žalost ne sećam se imena.

Predao sam mu pismo, ali nije ga ni pogledao, samo je pitao: „Je li, sine, o kolikim parama pričamo“? Kad sam rekao sumu, skenirao sam mu lice. Probao je da sakrije, ali jedan trzaj iznad usana mi je bio dovoljan da znam da će ovo pismo, čim napustim kancelariju, neslavno završiti karijeru u kanti.

Taj čovek se verovatno i ne seća našeg razgovora. Voleo bih da se seti, pa da mu bude bar malo krivo. Jer, da je tada pomogao, i on lično imao bi zasluge za Novakov rezultat. Ovako, samo staje u red onih koji su mogli da pomognu, a nisu. Onih koji će se sad utrkivati ko će pre čestitati. Niko nije pomogao. Novak je sve uradio sam i, da sam na njegovom mestu, čitao bih samo iskrene čestitke običnog sveta.

Ostalo bih zafrljačio direktno u kantu, kao što je neko nekad uradio sa nečim drugim.

Iskopao sam ovo pismo na starom lap topu, setio sam se da sam ga negde sačuvao. Napisali smo Boća i ja – Novak Đoković će podižući pehare sa Vimbldona i Dejvis kupa...

Nije baš da smo Nostradamusi, ali nije loše, priznaćete. Jedno je već odrađeno, ostaje ono drugo. Vrlo brzo...
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby Liv » 03 Jul 2011, 12:43

Uopshte mi se ne svidja sveopshti optimizam i pritisak.
Liv

Postby irriducibili » 03 Jul 2011, 12:50

Liv wrote:Uopshte mi se ne svidja sveopshti optimizam i pritisak.

Mislim da je Novak izolovan od toga...
irriducibili

Postby alcesta » 03 Jul 2011, 12:52

Možda će ti biti lakše što kladionice nisu optimisti, Rafa im je favorit :D
Pritisak će Novak sam sebi napraviti više nego što može bilo ko spolja. Za njega je ovo najvažniji meč karijere. Volela bih kad bi mogao da pristupi Vimbldonu kao bilo kom drugom slemu a ne kao ostvarenju najvećeg sna, ali šta da se radi. Nadam se da će se izboriti s tim kao što je i s pritiskom za prvo mesto.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Clarissa » 03 Jul 2011, 18:34

Novak je na konferenciji za štampu rekao da sutra dolazi u Srbiju i da očekuje lep doček :ojha: .
Clarissa

Postby AirBall » 03 Jul 2011, 18:36

A narociti akcenat je stavio na konzumiranje rakije... :cheers:
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Altair » 03 Jul 2011, 19:06

evo malo slikica
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Jelena place , dusa draga :sad3:
Image
:jupi:
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby alcesta » 03 Jul 2011, 19:39

Jelena :inlove: i ja se sita isplakah. UH. Nisam znala da može da igra, da iko može da igra kao on u drugom setu. Ono nije bilo s ove planete. Reči nemam i dalje. :blue:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Unexpected » 03 Jul 2011, 20:07

No1e - 24 godine i 26 titula
03. jul 2011. 18:48 > 18:51

Istorijski trijumf Novaka Đokovića na kultnom Vimbldonu ukupno je 26. titula našeg asa u profesionalnoj karijeri, koja je počela 2003. godine ulaskom na ATP listu.

Image

Novi prvi teniser sveta prvi profesionalni trofej je osvojio 2006. godine u francuskom gradu Mec. Iste godine on je bio pobednik i u holandskom Amersfortu.

U 2007. godini srpski teniser bio je pobednik na pet turnira. Đoković se te godine radovao u Beču, Montrealu, portugalskom Eštorilu, australijskom Brizbejnu i u Majamiju.

Najuspešnija godina, do aktuelne 2011, za Đokovića je bila 2008. kada je osvojio prvi gren slem, Australijan Open, potom i prvo finale Masters serije u Šangaju, gde se takmičilo najboljih osam igrača sa svetske rang liste (ATP). Iste godine osvojio je turnir u Rimu i Indijan Velsu.

Đoković je 2009. godine, kao i 2007, osvojio pet turnira. Bio je najbolji u Parizu, Bazelu, Beogradu, Pekingu i Dubaiju.

"Najtanja" na ATP nivou bila je prošla sezona, kada je Đoković "samo" odbranio trofeje u Pekingu i Dubaiju, ali je pozlata došla na kraju, jer je u decembru sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije postao svetski šampion. To je bila samo rampa sa koje se Đoković lansirao u tenisku orbitu.

U 2011. godini Đoković je već osvojio za sebe rekordnih osam titula i do danas zabeležio 48 pobeda i jedan jedini poraz, u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera. Počeo je sa drugim gren slemom u Melburnu, a nastavio sa uspesima u Dubaiju, na Indijan Velsu, u Majamiju, Beogradu, Madridu i Rimu.

Danas je položio tenisku magistraturu stigao i do pehara na Vimbldonu.

SVI NOLETOVI TURNIRI:

2006: Amersfort, Mec
2007: Adelejd, Majami, Estoril, Montreal, Beč
2008: Melburn, Indijan Vels, Rim, Šangaj
2009: Dubai, Beograd, Peking, Bazel, Pariz
2010: Dubai, Peking
2011: Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, Vimbldon.

BILANS ĐOKOVIĆA u 2011. GODINI:

MELBURN:

Marsel Granoljers (Španija) 6:1, 6:3, 6:1
Ivan Dodig (Hrvatska) 7:5, 6:7, 6:0, 6:2
Viktor Troicki (Srbija) 6:2, predaja Troickog
Nikolas Almagro (Španija) 6:3, 6:4, 6:0
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka) 6:1, 7:6, 6:1
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska) 7:6, 7:5, 6:4

Finale: Endi Marej (V.Britanija) 6:4, 6:2, 6:3

----------------------------------------

DUBAI:

Majkl Ljodra (Francuska) 6:3, 6:3