„Bio je ovo odličan meč. Odigrala sam dobro, nijanse su odlučile pobednicu. Nesrećno sam izgubila brejk u trećem setu, ona je odigrala nekoliko dobrih riterna. U svakom slučaju, posle 6:0, dosta sam pogrešila na početku drugog seta, bila bi druga priča da sam nastavila niz da je skroz dotučem. Pustila sam da se vrati u meč, a u trećem setu su odlučile nijanse, i nekoliko mojih loših odluka u ključnim trenucima“, naglasila je Jankovićeva za B92.
Jelena je istakla da je dala sve od sebe na Rolan Garosu, ali da joj je u odlučujućem meču nedostajalo snage.
„Stvarno volim da se takmičim, borbena sam, bila sam sada malo umornija i to se osetilo i nerviralo me je. Kada je trebalo da budem svežija i malo dodam gas, nisam uspela, noge su mi bile sporije. Posustala sam na servisu, za to treba imati snage, a nivo igre mi je opadao kako je meč išao dalje. Osetilo se što sam igrala tri discipline, nisam imala dan odmora, ali ne tražim opravdanje, dala sam sve od sebe, igrala najbolje što mogu i došla u poziciju da pobedim drugoplasiranu na svetu, što nije lako. Ali, imaću još šansi ako nastavim ovako“, rekla je Jankovićeva.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=720322