Board index Tenis Teniseri i teniserke

Jelena Janković, The Empress

Re: Jelena Janković, The Empress

Postby Starsica » 01 Jun 2013, 23:22

To je nesto sto se kod nje nece promeniti, to je karakterna crta :biggrin:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Gama » 03 Jun 2013, 22:57

Pobeda i 1/4 finale RG. I vreme je bilo Jelo! :hatman:

"Igrala sam odlično od samog starta. Znala sam koliko je Džejmi opasna kada stoji, tako da sam morala da je 'šetam'. Dobro su me služili svi udarci, pogađala sam linije i stvarno sam zadovoljna", rekla je Jelena.

Jelena je rutinski savladala Amerikanku Džejmi Hempton 2:0(6:0, 6:2) i zakazala duel sa Marijom Šarapovom, sa kojom nikada nije igrala na šljaci. Iako, Ruskinja tvrdi da su imale megdan na akademiji Nika Bolitijerija.

"Stvarno? Moguće je, mislim da smo tada imale 12 godina, ne znam da li se to računa?", odgovorila je zbunjena JJ. "Svaki meč je novi meč. Ona je pobednica turnira od prošle godine, nema sumnje da će biti teško. Ali, daću sve od sebe, igraću svoj najbolji tenis i nadati se plasmanu u polufinale", jasna je Jelena.

Ona se plasmanom u četvrtfinale RG probila na 16. mesto liste, sa samo 20 poena manje od 12. plasirane Ane Ivanović. Da bi prestigla Anu mora da savlada Ruskinju. a da bi se vratila u TOP10 mora da stigne barem do finala.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=06&dd=03&nav_id=719684

ImageImageImageImage
Gama

Postby Gama » 04 Jun 2013, 09:52

Jankovic is thus in her fourth quarter-final at Roland Garros. And on each of the past three occasions, she won – against Nicole Vaidisova in 2007, Carla Suarez Navarro in 2008 and Yaroslava Shvedova in 2010.
If she is to make it four in a row however, she will have to get past no less an opponent than defending champion Maria Sharapova on Wednesday...
Gama

Postby Gama » 06 Jun 2013, 09:37

Jankovic is thus in her fourth quarter-final at Roland Garros. And on each of the past three occasions, she won

Prvi put da nije uspela :girlsad:. Poraz od Sarapove 60 46 36

Izjava pre meca
– Mislim da mi je mesto u vrhu i drago mi je što ponovo dolazim u situaciju da igram protiv najboljih na svetu i što pružam sebi šansu da se nadmećem sa njima i pobeđujem – prezadovoljna je Jelena.

Zadatak ispred nje je veoma težak. Zove se Marija Šarapova i ne samo što je zvaniči šampion nego ima i veoma ubedljiv međusobni odnos sa Jelenom – čak sedam pobeda i samo jedan poraz.

– Imam tešku rivalku ali ja verujem u sebe i svoju igru – ističe Srpkinja.

Koje su prednosti i mane Šarapove?
– Mentalna snaga, nikad se ne predaje. Bori se do kraja za svaki poen, za svaku loptu, to je nešto što je možda izdvaja od drugih. Ne pada puno, i kad gubi i kad dobija uvek je u meču i igra tu svoju igru. Ali kada ne ide, nema plan «B». Kad krenu kola nizbrdo, kad ne ulazi lopta, kada joj ne idu udarci i počne da greši, onda posustaje. Ako dođe do tog stadijuma, nema rešenje. Nije igrač od finese, više ide na snagu, jer je veoma visoka i mora da svaku loptu udari maksimalno jako.
http://www.zurnal.rs/2013/06/05/jelena-jankovic-sarapova-bez-plana-b/index.html?lang=lat

Posle meca
„Bio je ovo odličan meč. Odigrala sam dobro, nijanse su odlučile pobednicu. Nesrećno sam izgubila brejk u trećem setu, ona je odigrala nekoliko dobrih riterna. U svakom slučaju, posle 6:0, dosta sam pogrešila na početku drugog seta, bila bi druga priča da sam nastavila niz da je skroz dotučem. Pustila sam da se vrati u meč, a u trećem setu su odlučile nijanse, i nekoliko mojih loših odluka u ključnim trenucima“, naglasila je Jankovićeva za B92.

Jelena je istakla da je dala sve od sebe na Rolan Garosu, ali da joj je u odlučujućem meču nedostajalo snage.

„Stvarno volim da se takmičim, borbena sam, bila sam sada malo umornija i to se osetilo i nerviralo me je. Kada je trebalo da budem svežija i malo dodam gas, nisam uspela, noge su mi bile sporije. Posustala sam na servisu, za to treba imati snage, a nivo igre mi je opadao kako je meč išao dalje. Osetilo se što sam igrala tri discipline, nisam imala dan odmora, ali ne tražim opravdanje, dala sam sve od sebe, igrala najbolje što mogu i došla u poziciju da pobedim drugoplasiranu na svetu, što nije lako. Ali, imaću još šansi ako nastavim ovako“, rekla je Jankovićeva.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=720322

ImageImageImageImageImageImageImage
Gama

Postby Hezonja » 12 Jun 2013, 14:09

Lagana pobeda Jelena protiv Arance Rus u 1.rundi WTA Nirnberga.

Image

Image

Zavrsnica meca.

Hezonja

Postby Igorche » 12 Jun 2013, 18:05

Jeca pobedila i Larson u drugom 6-2 6-0

Sledi Domingez Lino
Igorche

Postby Starsica » 12 Jun 2013, 18:07

Dobro dosao Igorche :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Hezonja » 12 Jun 2013, 23:52

Dobrodosao! :)
Hezonja

Postby Igorche » 13 Jun 2013, 06:43

Hvala :okk:
Igorche

Postby Gama » 13 Jun 2013, 09:38

Dobro dosao Igorche!

Sa zabave u Nirnbergu na temu "bajka" :laugh:
ImageImageImage
Gama

Postby Igorche » 13 Jun 2013, 20:04

Jeca pobedila Domingez Lino 6-4 6-0 :biggrin:

Sledi Petko
Igorche

Postby Hezonja » 13 Jun 2013, 20:10

Za Petkovicku je ovo drugi vezani jak turnir.Celendzer u Marseju je bio cak i jaci.Mislim da dobija to Jelena relativno lagano.
Hezonja

Postby Gama » 13 Jun 2013, 21:10

Image
Jelena Jankovic arrived at the NÜRNBERGER VERSICHERUNGSCUP to some very warm greetings on Sunday.
ImageImage
Gama

Postby Hezonja » 13 Jun 2013, 22:36

Zavrsnica Jeleninog meca.

Hezonja

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke