Board index Tenis Teniseri i teniserke

Rafael Nadal

Re: Rafael Nadal

Postby Gama » 14 Oct 2011, 21:51

Naletoh na snimke iz mladjih dana

Trening sa Tonijem. Koliko je osedeo Toni.

Sa 11 god., mec protiv Gaskea (poslednji gem). Nema pauze izmedju servisa i rituala i na kraju se nije pozdravio sa sudijom. Sva deca su ista :biggrin:

Sa 16 godina, intervju na nekom fjucersu. I on priznao da najvise zeli da osvoji W :D

Saveti Rafi sta da radi - Bodo
Hey Rafa, where's your swagger?
Gama

Postby Gama » 19 Oct 2011, 13:07

RAFAEL NADAL IN EL PAÍS SEMANAL
ImageImage

Clanak, na spanskom ovde .

Ovih dana, Rafa se druzi na terenima za golf
Rafael Nadal
Enjoying a golf day with my friend Sergio Garcia at the Castellón's pro am , I share a photos ..

ImageImage
Gama

Postby Gama » 21 Oct 2011, 08:07

Gama

Postby alcesta » 22 Oct 2011, 12:54

Super su ove slike u bazenu, podsećaju me na one kad je Ana skakala u bazen u Australiji :)
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 28 Oct 2011, 23:07

Rafa ce biti u crnoj opremi za WTF (cini mi se da je poslednji put bio u crnom na USO '10)
Image
http://twitpic.com/776apq

E svasta. Trener Oscar Borras ce tuziti Rafu jer je on zasluzan za poboljasanje servisa i osvajanje USO-a a nije dobio nikakvo priznanje za to :krsti:
The tennis coach Oscar Borras has filed a lawsuit against Rafa Nadal for the world number two recognizes that improved his serve came after receiving a master class of Alicante.
Borrás, which has an academy in Torrellano (Alicante), presented on October 26 a lawsuit against the Spaniard in the Courts of First Instance and Instruction Manacor (Mallorca).

"I just want to recognize my work. Last year during the U.S. Open reached out to 210 miles per hour," he said told Europa Press, considering that last season was the most successful for the Spaniard.

http://www.as.com/tenis/articulo/entrenador-demanda-nadal-reconozca-mejoro/20111028dasdasten_1/Tes
Gama

Postby M.S. » 30 Oct 2011, 15:00

nije mi baš najjasnije. je li on radio sa Rafom na tome, taj podatak mi nije poznat. sve u svemu, totalna nebuloza. kako došlo, tako i otišlo :so: .
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby alcesta » 31 Oct 2011, 16:47

Prvo, koliko se sećam, Toni je tvrdio da je radio s Rafom na tome, a zaboravila sam šta je rekao koji igrač im je bio model za servis, ali da ovoga Borasa nisu pominjali to je tačno. A i malo mu je kasno sad da se žali, da je Rafa tako servirao zadnjih godinu dana pa pokupio sve ove trofeje koji su mu izmakli, onda bi imalo smisla da se kiti nekim zaslugama, ovako je malo deplasirano, pogotovo što od tog servisa ove godine nema ni traga osim par puta u naznakama.
alcesta

Postby Gama » 31 Oct 2011, 19:03

Servis sa USO je meni stvarno teska misterija. Kako to da je samo tada tako servirao? Ustvari, odmah posle turnira nije vise imao taj servis ali sam mislila da je to zbog umora. Stvarno sam ocekivala taj servis na travi i na betonu ove godine, ali nista :huh: . Kako to, znao a sada ne zna.

Alcesta, nije im igrac bio model za servis vec, koliko se secam, prvi udarac u golfu - udariti sto jace, tako je bar pricao Rafa, a posle razmisljati kako i sta dalje. Tako je u golfu i tu filozofiju su primenili na servis.
Bila je i prica da prilikom servisa ima drugaciji grip...svi komentatori su razglabali o tome u toku USO, ali ovog trenera nisu pominjali. Mozda je kod njega bio samo na par casova pa su mislili da nije on presudno zasluzan za servis.

Nemam pojma, ali ostaje i dalje da mi je sve to cudno, pogotovu sto se radilo o GS potrebnom da kompletira veliki GS.
U ovoj knjizi je dosta prostora posvetio osvajanju W '08, pa da sacekamo novu knjigu, posvecenu USO '10 :biggrin:
Gama

Postby Gama » 01 Nov 2011, 12:18

Gama

Postby alcesta » 01 Nov 2011, 23:08

Gama wrote:Servis sa USO je meni stvarno teska misterija. Kako to da je samo tada tako servirao? Ustvari, odmah posle turnira nije vise imao taj servis ali sam mislila da je to zbog umora. Stvarno sam ocekivala taj servis na travi i na betonu ove godine, ali nista :huh: . Kako to, znao a sada ne zna.

Posle tog USO je propustio Pariz navodeći povredu ramena. Naravno niko to tada nije uzimao za ozbiljno, ali iz ove perspektive stvarno mislim da mu takvo serviranje izgleda fizički ne odgovara i možda posle nije više hteo da rizikuje da mu se to pogorša...
alcesta

Postby Gama » 02 Nov 2011, 01:36

What does Rafa need to do to improve his serve and win more 'free points'?
Uncle Toni Nadal: If I knew that, we'd have already improved it! We've tried several different ways of serving, but Rafael has an added difficulty: he's right handed and only uses his left hand to play tennis. On top of that, he doesn't transfer his lower body movement well to his upper body; that coordination is difficult for him and it takes him longer to get rhythm in his serve. But he is so strong mentally that I think, no matter how many years he takes to improve his serve, he'll keep on working on it.

:beyond: eto sta je problem.
http://www.tweetdeck.com/twitter/RafaelNadalFC/~CT9Lx
Gama

Postby Gama » 03 Nov 2011, 00:21

Ko o cemu, ja o Rafinom servisu :laugh: .
The Anatomy of a Service Change. How Rafa increased his serve by 19MPH in 2010.
Od 4.min. ide deo sa treninga Rafe i Oscara Borasa. Zato i hoce da ga tuzi, ima dokaze covek :nisamodavle:
Gama

Postby alcesta » 03 Nov 2011, 12:28

Odustao Rafa od Pariza:

Hi all. I won't be playing this upcoming week the tournament in Paris Bercy. It's been a difficult decision to take but I understand that it is what I need to do right now to prepare well for the end of this season and also for 2012. I hope I can be back in 2012 to that great event in the most beautiful city in the world, and hopefully try to win it once day.
alcesta

Postby Liv » 03 Nov 2011, 12:44

alcesta wrote:Ništa se ja u ovo ne razumem, ali pretpostavljam da su porezi isti poslednjih nekoliko godina (Liv?), kako se ranije nije javio da mu smeta? Btw, kakva je ovo priča sa sponzorima i zaradom, pa ko na kraju daje pare za taj porez, on ili sponzori?
Rekla bih da ovo ima više veze sa parama koje je ponudio Hale nego sa parama koje (ne) nudi Kvins. :biggrin:

Da, isti je porez godinama, koliko se uzima zavisi od zarade. Oni su naravno u najvisoj grupi. Prilicno su mi degutantne zalbe na poreze onih koji zaradjuju tako nenormalne sume za nesto sto je vecini cist entertainment i sto najvise finansiraju sponzori. :beyond:
Liv

Postby M.S. » 03 Nov 2011, 13:56

logičan potez, Pariz je prespor za njega, i prošle godine je pokušao da se odmara do Londona i zatim proba da ga pokori. to mu još uvek nedostaje.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke