E Fedjo,Fedjo,nece Nole da prica po novinama nego na terenu!

Prema tome vidimo se tamo.
Britanci u strahu od Đokovića! Britanac Mari priznaje da ga je Đoković razbio u januarskom finalu Australijan opena
Britanci se pred start Vimbldona plaše samo Novaka Đokovića. Mediji na ostrvu smatraju sa je Srbin jedini sposoban da zaustavi Endija Mareja na putu ka osvajanju titule na najvažnijem turniru na svetu, na kom nijedan Britanac nije slavio već 75 godina.
Gotovo svi listovi koji se bave Vimbldonom smatraju da je Marej zreo za osvajanje omiljenog turnira, da je sposoban da savlada i Nadala i Federera, ali da bi u finalu imao velike muke sa Đokovićem.
Zbog toga su gotovo svi odahnuli što žreb njihovog ljubimca ne može da spoji sa srpskim asom sve do finala. Ali, baš zbog toga britanski eksperti uvereni su da će Marej i Đoković igrati ovogodišnje finale Vimbldona, dok Nadalu i Federeru daju znatno manje šanse.
Marej je priznao da mu Đoković nikako ne leži i izjadao se ostrvskim medijima da je dugo posle Melburna, gde ga je Novak počistio sa terena u finalu Australijan opena, imao noćne more od njega.
- Bio sam totalno razočaran nekoliko meseci posle Australije. Ne samo da sam igrao loš tenis nego sam se loše kretao po terenu i moj stav nije bio ispravan. Ne želim da se to ponovi i zato sam mnoge stvari promenio. Usredsređen sam i imam pravi „mentalitet" na treninzima i tako spreman idem na mečeve. Mnogi mi govore da moram da se promenim, da moram da promenim ovo ili ono.
Sprema ga bokser
Škotski teniser je u poslednje vreme popravio formu, čemu je dokaz i polufinale na Rolan Garosu. U tome mu je pomogao trenutno najbolji britanski bokser Dejvid Hej.
- Razgovarao sam sa Hejom o mnogo tema. Dobro je da imate mišljenje nekoga ko je na vrhu u individualnom sportu. On ne razume tehnički deo tenisa, ali razume mentalnu stranu i razgovori sa njim bili su veoma korisni. Razgovarali smo o tome kako da imamo ispravno razmišljanje i shvatimo osećanja sportiste, bez obzira da li je u pitanju velika borba ili veliki meč. Svima nam se dešava da sumnjamo, ali moramo da odemo tamo i igramo.
Marej će, kao i prethodnih godina, biti pod velikim pritiskom javnosti jer Britanci čekaju na pobedu domaćeg tenisera još od 1936. godine, kada je Fred Peri poslednji osvojio Otvoreno prvenstvo Engleske. U prvom meču Marej će za rivala imati Španca Danijela Himeno-Travera.
Britanska stvar
- Ne znam da li je ovo „britanska stvar" ili ne. Ja moram da iskoristim svu pažnju i pritisak u pozitivnom smeru. To je jedini način da se osvoji grend slem. Istorija nije relevantna kada stupite na Centralni teren. Ako novine imaju loš naslov ili govore o tome koliko dugo je prošlo otkako je neko osvojio Vimbldon, to neće doneti pomak u moju korist.
Marej u prvi plan izdvaja „trijumvirat" Đoković - Nadal - Federer kao najveće favorite za osvajanje Vimbldona, ali ističe da zna način kako da ih pobedi.
- Ne vidim da je bilo ko od najbolje plasiranih tenisera promenio svoju igru. Đoković ima iza sebe neverovatnu godinu, Rafa ima sjajan rekord na Vimbldonu, Rodžer je najbolji igrač na travi svih vremena. Ja imam 15 pobeda protiv njih trojice i moram da verujem da mogu da ih pobedim na Vimbldonu. Imao sam prethodnih godina dosta uspona i padova, ali sam dva puta stizao do polufinala. I mentalno i fizički sam bolji igrač nego prošle godine. Sada samo moram da izađem na teren i to pokažem - hrabri sam sebe Marej.