Jeste lepo skupljati trofeje, Janko ima ocajan skor u finalima - 2/8 = 25%, jedan od najgorih. U finalima je gubio od Juznog, Del Potra (koji su u tom trenutku bili bolji igraci od njega) , Cilica,Raonica koji su u najmanju ruku igraci pribliznog kvaliteta (naravno ne i talenta

) ali sebi nije smeo da dopusti poraze na travnatim terenima HBosa i Istburna od Sepija i Stakovskog, sada bi imao lepih 4/8, 50% i 4 titule, 2 na travi, 2 Indoor , ali nema veze. Nije to toliko vazno, vazno je da je on promenio dugogodisnji stav prema tenisu. Ovde se borio do samog kraja, nije se raspao u trecem setu kao po obicaju, drzao je visok nivo igre do kraja meca, odbranio je sve svoje servise uprkos velikom broju brejk lopti protivnika, imao neke svoje sanse koje nije iskoristio, ali ih je imao vrlo malo. Ono sto hocu da kazem je da mi broj titula nije toliko znacajan, necu da lazem, naravno vise volim da je osvojio Cenaj,STP, HB ili EastBourne, i da ima ne znam 4-5-6 titula, ali to nije bog zna kakvo merilo. Almagro ima 10, Tursun 7 titula, pa ih sigurno necu smatrati uspesnijim igracima od Janka. Bitno je da se ostane u TOP 10, sto ce biti jako tesko ove godine, ali ne i neostvarivo. Pretenduju sigurno i Delpo,Raonic, Monfis, a Almagro leti 100%, verovatno i Fish. Ono sto mi je vazno su rezultati na VELIKIM TURNIRIMA a to su GS+Mastersi. Osvojio je DVE titule, naravno da svaki igrac treba da ima jednu titulu, a Janko ima lepo dve, doci ce sigurno jos 2-3 , vec ove sezone, a on je prerastao 250 seriju i sada treba da da juri QF na Slemovima i mastersima , skalpove, eventualno neku 500 titulu , WTF i slicno. Jos jedna bitna stvar je Ranking i moguce uklanjanje zrebova, pa nikad u karijeri nije lakse dosao do finala nekog turnira, sada kada je u top 10-15 moze lako da se ukloni zreb i da se napravi ozbiljan rezultat, a Janko vise ne kiksa od losijih igraca, rutinski ih odradjuje, tako da je i to jako dobra okolnost. Sumnjam da bi neko sem ovih igraca iz samog vrha - Fed,Rafa,Nole,Marej,Ferer dobio onako naprzenog Raonica u nedelju i sa onakvim servisom. Zaradio je bodovo, odigrao peto uzastopno finale na 250-icama , uzeo prvi trofej u dublu u karijeri i sada treba da ode pun samopouzdanja u Australiji. Uz dobar zreb sigurno da moze do osmine finala, a mozda i do cetvrtfinala. Bitno je da zreb ovog puta bude milostiv prema Janku, da mu ne dodeli neku kosku , bez Felija i Raonica u trecem kolu ako moze...
tata, nabavicu ja minuseve
eto , raspisao sam se malo, jesam bio iznerviran i besan posle poraza od Raonica, mada iskreno prizeljkujem i strahujem od imenjaka cele nedelje, ali kad pogledam pa i nije neka katastrofa, dobro je igrao, spremio se za sezonu i fizicki i mentalno i sigurno da ce pucati visoko na velikim turnirima. Sada ne brani mnogo bodova do leta, pa ce biti dobro da skupi finu brojku dok ne dodje letnja americka turneja, gde je upravo i najjaci.