Board index Tenis Teniseri i teniserke

Roger Federer - Umetnik sa reketom

Re: Roger Federer - Umetnik sa reketom

Postby Nowitzki.ct » 04 Jul 2016, 22:22

Sto ne bi bilo dozvoljeno :biggrin: nisam ja kao ciko iz potpisa.

Hvala veliki Skalabrini. I tebe je bilo uzivancija gledati u svoje pero u Dzersiju, Bostonu i Cikagu. Uz Brajana Kardinala jedan od omiljenih role playera lige :)

E sad kad smo podijelili komplimente da se vratimo tenisu. Bice tesko, ali ne i neizvodljivo. Korak po korak. Srijeda i Cilic. Svidjaju mi se Rodzerove sanse.
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby White Mamba » 04 Jul 2016, 23:01

Nigde nismo bili dominantni kao na travi a nema nam glavne prepreke..
Sad il nikad :)
Ali u pravu si korak po korak..
Prvo Marin, i da posluze ledja
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Nowitzki.ct » 06 Jul 2016, 10:15

1/4 finale: dužnik sa Flešing Medousa

Marin Čilić. 198 cm, 82 kg. U svom trećem uzastopnom četvrtfinalu Vimbldona, hrvatski teniser će tražiti prvi plasman u polufinale najprestižnijeg Gren Slem turnira. Teniser koji nastupa pod zastavom Hrvatske trenutno je 9. teniser svijeta (8. mjesto u 2014. plasman karijere). Osvajač 14 titula u karijeri, dugo je važio za opasnog servera ali dosta labilnog igrača u tijesnim završnicama, zato je i dugo bio nedorečen u svojoj teniskoj karijeri. Angažovanjem Gorana Ivaniševića pokušao je da to promijeni, i to je bio put konstantnog uspona - u februaru 2014. najavio je neke velike stvari, osvojivši Zagreb, Delrej Bič uz tijesan poraz u finalu Roterdama. Dobru sezonu je potvrdio i na vimbldonskoj travi gdje je stigao do najboljih 8, i tu bio zaustavljen od Đokovića u 5 setova. Kruna karijere bio je US Open iste godine kada je savladao Federera i Nišikorija i podigao prvi Gren Slem pehar za Hrvatsku još od Vimbldona koji je proslavio Splićanina Ivaniševića. Nakon toga uslijedili su problemi s povredama i nešto slabija 2015. mada ove sezone ima ponovo najviše ambicije. Protiv Federera je igrao na 4 Mastersa i 2 puta na GS turniru i upisao je 5 poraza uz tu najbitniju jedinu pobjedu baš u Njujorku. Do sada se nisu sastajali na travi, ali standardnim učešćima u četvrtfinalu Vimbldona, te titulom koju ima u Kvinsu, Čilić jasno stavlja do znanja da je to podloga na kojoj se osjeća komforno. Na ovogodišnjem Vimbldonu izgubio je samo set na putu do četvrtfinala, i to protiv Ukrajinca Stahovskog u 2. kolu, a bez problema je savladao Amerikanca Bejkera, Slovaka Lacka, kao i Nišikorija koji mu je predao meč nakon što je bio rastavljen na komade u prvom setu.
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

Postby Nowitzki.ct » 06 Jul 2016, 23:19

Bila je to rekordna 307. pobjeda na Gren Slem turniru. Niko prije njega u istoriji tenisa nije došao do te cifre. Ni u ženskoj ni u muškoj konkurenciji (konačno mu i legendarna Martina Navratilova gleda u leđa). Niko nikada prije nije pobijedio Marina Čilića nakon što je ovaj imao 2 seta prednosti, a to se do danas desilo 51. put u karijeri stamenog Hrvata. Preokretom nakon 0-2 Federer se izjednačio na vrhu vječne liste igrača koji su uspjeli po 10 puta da slave nakon ovakvog zaostatka (Kirkstajn i Beker mu prave društvo). Sve je to bilo potrebno da se Rodžer plasira u svoje 11. polufinale na terenima Ol Ingland Klaba, a ujedno i servira osvetu Čiliću za onaj težak poraz u polufinalu Njujorka i to na najslađi mogući način - 6:7 (4:7), 4:6, 6:3, 7:6 (11:9), 6:3 za 3h17min igre.

Rival koji je danas izašao na teren bio je maksimalno naoštren da zagorča život Rodžeru. Čilić je na turniru imao 90% osvojenih poena nakon prvog servisa, a na samom startu meča je pokazao da planira da nastavi u tom ritmu. Na taj način je zalupio i prozorčić prilike za Federera u 5. gemu kada je servisima spasio 2 vezane brejk lopte. I išlo se tako gem do gem do tajbreka. A tamo Švajcarac je bio taj koji je popustio, darivao je 2 minibrejka svojim grubim greškama na samom startu, i osvajač Njujorka iz 2014. se nije osvrtao. Momentum iz prvog (čak 94% poena posle 1.servisa) prenio je u drugi set, pa je sjajno iskoristio lošiji gem Federera za prvi brejk na meču. U narednom gemu mogao je do ribrejka Švajcarac, ali se Čilkan izvukao i nakon toga nije imao problema na svoj servis do kraja seta. Bilo je 0-2 a ne može se reći da je Federer igrao loše, jednostavno rival je previše dobro servirao, igrao sa ogromnim samopouzdanjem, koketirao sa linijama i necom i našao se na pragu svog najvećeg travnatog uspjeha u karijeri. Ukus pobjede skoro da je osjetio kada je u 7. gemu trećeg seta stigao do 3 vezane brejk/meč lopte, međutim tada je viđen šampionski odgovor "GOAT"-a. Servis pa 2 forhend napada, pa opet servisi i kralj trave je još uvijek bio živ. I nije imao namjeru da se preda. Izvršio je pritisak na servis Čilića i Hrvat je poklekao i to duplom servis greškom. Set je bio u džepu a nada na licima prepunog Central korta koji je gromoglasno bodrio Federera bila je dodatno podgrijana. U 4. setu međutim nije bilo popusta od strane Hrvata. I dalje je on diktirao ritam sa svog servisa, mada je Rodžer uspijevao sve više i više riterna da vrati u igru i natjera Čilića da se bori za poen. Međutim, Rodžer je bio taj koji je spašavao brejk/set/meč loptu u 10. gemu prije nego što se ušlo u tajbrek koji je bio prava vrteška. Prvi do minibrejka ponovo je stigao Čilić, međutim Federer je ovog puta uzvratio sa dva i stigao ubrzo i do 2 set lopte, od čega je jednu imao na svoj servis. Prosuo je forhend neiznuđenom. Potom je bio primoran da spašava i drugu meč loptu, i bio je pametan da traži Čilićev forhend na riternu drugog servisa i ponovo se izvukao. Ključne poene Federer je izvlačio nestvarnom defanzivom i to sa bekend strane, slajs udarcima da bi konačno slomio Hrvata nakon što je lopticu poslao u mrežu za izjednačenje u setovima. U petom setu Rodžer je uzeo jako bitni prvi gem na svoj servis potom pritisnuo Čilića u šestom gemu, a slomio ga u osmom, kada ja nakon nekih sjajnih poena (ističe se bekend pasing šot) brejknuo rivala i lako odservirao za meč, stavivši tačku na okršaj as udarcem na drugi servis.

Meč je obilježen sa 67 vinera (24 neiznuđene), čak 27 aseva te 79% iskorištenosti prvog servisa (naspram 82% Čilića, ali taj procenat je opet značajno manji u odnosu na brojku iz prvog seta, ili uopšte prosjeka turnira). Federer je našao svoj ritam na riternu, i malo po malo kopao izlaz iz rupe u kojoj se našao, i uspio da se izbori za pobjedu protiv rivala koji nije popuštao ni pedalj, i koji mu nije poklonio ama baš ništa. Zaista sjajna pobjeda za švajcarskog teniskog genija koju je iz lože ispratio i legendarni Štefan Edberg, a sa tribina su bodrili i Djevid Bekam, Ana Vintur, Bredli Kuper i mnogi drugi. Za plasman u svoje 11. finale iz 11. pokušaja Federer će se boriti sa dobro poznatim rivalom - Podgoričaninom Milošem Raonićem.

“I feel sorry for him [Cilic]. The dream continues. I knew I was in so much trouble – I wasn’t seeing his serves. He was reading my return and I couldn’t read his. I hoped his level would drop and I would get lucky. The [fourth set] breaker was crazy. Mentally this will give me a hell of a boost. I’m very, very pleased.”

“When you’re saving match points, when you’re down two sets to love, three-all, love-40, it’s a moment when it’s not in your control anymore,” said Federer, who now plays Canada’s No6 seed Milos Raonic, a 6-4, 7-5, 5-7, 6-4 winner over the American Sam Querrey in Friday’s semi-finals. “But I fought, I tried, I believed. At the end I got it done. So it was great on so many levels. This one is definitely huge because it’s Centre Court at Wimbledon, and it still gives me the chance to win the tournament.”

“I was very worried coming here,” he admitted. “I think it was huge for me to play the seven matches I did in Halle and Stuttgart. They served me very well. They gave me so much information to see what I could do, what I couldn’t do, how I could play, how I couldn’t play.

“Then, knowing that I had a week in between, if I get through the first week here at Wimbledon … I put myself in that position perfectly without dropping sets, which was a big surprise to me. Next thing, you’re in the semis. You’re really deep into the tournament. I surprised myself in quite a big way actually.”

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Nowitzki.ct

Postby Holden » 06 Jul 2016, 23:39

Spoiler: pokaži
Nowitzki.ct wrote:Bila je to rekordna 307. pobjeda na Gren Slem turniru. Niko prije njega u istoriji tenisa nije došao do te cifre. Ni u ženskoj ni u muškoj konkurenciji (konačno mu i legendarna Martina Navratilova gleda u leđa). Niko nikada prije nije pobijedio Marina Čilića nakon što je ovaj imao 2 seta prednosti, a to se do danas desilo 51. put u karijeri stamenog Hrvata. Preokretom nakon 0-2 Federer se izjednačio na vrhu vječne liste igrača koji su uspjeli po 10 puta da slave nakon ovakvog zaostatka (Kirkstajn i Beker mu prave društvo). Sve je to bilo potrebno da se Rodžer plasira u svoje 11. polufinale na terenima Ol Ingland Klaba, a ujedno i servira osvetu Čiliću za onaj težak poraz u polufinalu Njujorka i to na najslađi mogući način - 6:7 (4:7), 4:6, 6:3, 7:6 (11:9), 6:3 za 3h17min igre. Rival koji je danas izašao na teren bio je maksimalno naoštren da zagorča život Rodžeru. Čilić je na turniru imao 90% osvojenih poena nakon prvog servisa, a na samom startu meča je pokazao da planira da nastavi u tom ritmu. Na taj način je zalupio i prozorčić prilike za Federera u 5. gemu kada je servisima spasio 2 vezane brejk lopte. I išlo se tako gem do gem do tajbreka. A tamo Švajcarac je bio taj koji je popustio, darivao je 2 minibrejka svojim grubim greškama na samom startu, i osvajač Njujorka iz 2014. se nije osvrtao. Momentum iz prvog (čak 94% poena posle 1.servisa) prenio je u drugi set, pa je sjajno iskoristio lošiji gem Federera za prvi brejk na meču. U narednom gemu mogao je do ribrejka Švajcarac, ali se Čilkan izvukao i nakon toga nije imao problema na svoj servis do kraja seta. Bilo je 0-2 a ne može se reći da je Federer igrao loše, jednostavno rival je previše dobro servirao, igrao sa ogromnim samopouzdanjem, koketirao sa linijama i necom i našao se na pragu svog najvećeg travnatog uspjeha u karijeri. Ukus pobjede skoro da je osjetio kada je u 7. gemu trećeg seta stigao do 3 vezane brejk/meč lopte, međutim tada je viđen šampionski odgovor "GOAT"-a. Servis pa 2 forhend napada, pa opet servisi i kralj trave je još uvijek bio živ. I nije imao namjeru da se preda. Izvršio je pritisak na servis Čilića i Hrvat je poklekao i to duplom servis greškom. Set je bio u džepu a nada na licima prepunog Central korta koji je gromoglasno bodrio Federera bila je dodatno podgrijana. U 4. setu međutim nije bilo popusta od strane Hrvata. I dalje je on diktirao ritam sa svog servisa, mada je Rodžer uspijevao sve više i više riterna da vrati u igru i natjera Čilića da se bori za poen. Međutim, Rodžer je bio taj koji je spašavao brejk/set/meč loptu u 10. gemu prije nego što se ušlo u tajbrek koji je bio prava vrteška. Prvi do minibrejka ponovo je stigao Čilić, međutim Federer je ovog puta uzvratio sa dva i stigao ubrzo i do 2 set lopte, od čega je jednu imao na svoj servis. Prosuo je forhend neiznuđenom. Potom je bio primoran da spašava i drugu meč loptu, i bio je pametan da traži Čilićev forhend na riternu drugog servisa i ponovo se izvukao. Ključne poene Federer je izvlačio nestvarnom defanzivom i to sa bekend strane, slajs udarcima da bi konačno slomio Hrvata nakon što je lopticu poslao u mrežu za izjednačenje u setovima. U petom setu Rodžer je uzeo jako bitni prvi gem na svoj servis potom pritisnuo Čilića u šestom gemu, a slomio ga u osmom, kada ja nakon nekih sjajnih poena (ističe se bekend pasing šot) brejknuo rivala i lako odservirao za meč, stavivši tačku na okršaj as udarcem na drugi servis. Meč je obilježen sa 67 vinera (24 neiznuđene), čak 27 aseva te 79% iskorištenosti prvog servisa (naspram 82% Čilića, ali taj procenat je opet značajno manji u odnosu na brojku iz prvog seta, ili uopšte prosjeka turnira). Federer je našao svoj ritam na riternu, i malo po malo kopao izlaz iz rupe u kojoj se našao, i uspio da se izbori za pobjedu protiv rivala koji nije popuštao ni pedalj, i koji mu nije poklonio ama baš ništa. Zaista sjajna pobjeda za švajcarskog teniskog genija koju je iz lože ispratio i legendarni Štefan Edberg, a sa tribina su bodrili i Djevid Bekam, Ana Vintur, Bredli Kuper i mnogi drugi. Za plasman u svoje 11. finale iz 11. pokušaja Federer će se boriti sa dobro poznatim rivalom - Podgoričaninom Milošem Raonićem.

Udari malo

Image

:biggrin:
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Nowitzki.ct » 07 Jul 2016, 07:49

Aj zavrsicemo nesto :D

Ponio me tekst pa sam samo kucao i kucao... ali imas poentu
Nowitzki.ct

Postby Nowitzki.ct » 06 Nov 2016, 13:06

Mala retrospekcija. Polufinale Bazela prije 10 godina. Jedan od boljih meceva koje je taj turnir vidio. Mozda i neopravdano zaboravljen. Sva ljepota igre na brzim podlogama. Uzivajte !
Nowitzki.ct

Postby Nowitzki.ct » 11 Nov 2016, 12:48

Image

Nikad niko kao Federer. Cestitke sampione!
Nowitzki.ct

Postby Milutinov Tata » 21 Nov 2016, 19:44

Nowitzki kakava su tvoja ocekivanja od nove sezone? Mislis da ima vatre za jos jedan pravi pokusaj za GS? Vimbldon, USO ili mozda AO? Ja sam nekako misljenja da bi na AO mogao da ima sansu ako mu se posloze neke kockice, odmoran je, zeljan igre, ako udarci budu tu ima dobru sansu. Meni je Vimbldon, a pogotovo USO predaleko. Lista ce da mu pravi probleme, bice teska 1/8 finala na AO, mozda bi mu cak bilo bolje da je pao izvan 16.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Nowitzki.ct » 21 Nov 2016, 19:53

Glupo je imati neka ocekivanja posle svega. Realno moram prvo da vidim dje je i sto je, udarci, kretanje... Samopouzdanje ce doci iz prva dva faktora, uz meceve i pobjede. Mislim da ima to u sebi za napad na jos jedan Gren Slem. Pa coek je s pola zivota ove godine bio na poen od finala Vimbldona, prije toga u Melburnu standardno stigao do polufinala, tamo je i najkonstantniji. Ali trebace da se sklope kockice. Kako vrijeme odmice sve vise kockica tu treba da se sklopi. Da dodje bezopasni Gaske/Pui u osmini, da neki Agut/Gofan (eto da taj gnom belgijski iskoristi mec na tacni koji je imao protiv Raonica na Vimbldonu, ne bi sad pricali o Marejevoj vladavini recimo) izbace udarace poput Cilica/Delpa za cetvrt i onda punog rezervoara da se napadnu zadnja 2 meca. Bez toga sa nekim 5-setnim duelom u ranijim rundama sa 35 punih godina nije realno da se napadaju Marej i Djokovic u best of 5.

A bas sam htio da te pitam, mada ne bijah siguran na kojoj je temi najbolje. Kakva je situacija sa zasticenim renkingom i da li Federer moze da ga uzme? I ako moze kao koji nosilac bi se vodio u Melburnu, koliko turnira ima pravo da igra sa tim zasticenim renkingom itd itd... bas bih ti bio zahvalan na makar i kracem elaboratu na tu temu.
Nowitzki.ct

Postby Čekicari » 21 Nov 2016, 21:42

Za mene je nebitno da li moze do neke velike titule koliko mi je bitno samo da bude zdrav tokom citave sezone...

Da gledam najveceg tenisera ikad jos malo,da uzivam u svakom udarcu u lakoci u agresiji...

Gledam ona 2 mucenika sinoc,tuga na sta je spao svetski tenis...Prebacivanje do iznemoglosti....Poslednja 2 gema na smrdin servis su pokazala o kakvim mucenicima se radi...Samo preko,bojazljivo,sporo....to ko voli alal mu vera..

Kad se setim meceva Federer-Smrda....Kakvo polivanje...bomba na mrezu i tako koliko god hoce a smrda grebe li grebe,besni...U pola dana pola noci bi ga razvalio....

Smrda je broj 1...Al sto je najgore zasluzeno jer ne postoji teniser koji moze da ga dobije,da ga isprobija...Samo Novak moze da ga dobije kad se sretnu 2 zida pa do iznemoglosti....

Secam se pre jedno 2,3 sezone cekam samo Federera da dobije smrdu za velike pare i svi mi govore brani se si lud...Nisam se branio uz recenicu otresce ga i na 2 promila,naravno lagano ga je izgazio :biggrin:
Djordje Pantic najbolji golman FKP u istoriji!!!!
Čekicari

Postby Milutinov Tata » 22 Nov 2016, 05:40

Nowitzki.ct wrote:A bas sam htio da te pitam, mada ne bijah siguran na kojoj je temi najbolje. Kakva je situacija sa zasticenim renkingom i da li Federer moze da ga uzme? I ako moze kao koji nosilac bi se vodio u Melburnu, koliko turnira ima pravo da igra sa tim zasticenim renkingom itd itd... bas bih ti bio zahvalan na makar i kracem elaboratu na tu temu.

Nisam siguran da li moze da uzme zasticeni ranking, po pravilu pauza treba da bude 6 meseci, to njemu istice taman pred AO. Ali generalno njemu to ne bi ni pomoglo u vezi onoga sto tebe zanima, jer zasticeni ranking sluzi samo kao ulaznica za turnir, ne i za mesto medju nosiocima. Mislim da npr. eksplicitno po pravilima igrac ne moze da trazi na osnovu zasticenog ranking ucesce na WTF, iako je u trenutku povrede pa i neki period posle toga bio medju 8 najboljih u sezoni, sto je mogao biti slucaj sa Federerom ove godine.

Sad sam pogledao listu, i kada izgubi bodove iz Brizbejna pada iza Dimirova, znaci bice 17. pred AO. To moze i da ne bude lose, ima sanse da izbegne u 1/8 finala prvu cetvoricu. Mada opet moze biti vrlo nezgodno 3. kolo npr. sa Nadalom :biggrin:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Nowitzki.ct » 29 Dec 2016, 13:45

Bliži se bliži povratak velikog teniskog maga takmičarskom tenisu i uzbuđenja ne manjka među fanovima širom svijeta. Kako je u tenisu kao sportu postavio mnoge standarde, nastavio je to da čini i na najnovijem primjeru direktnog prenosa treninga sa Lukasom Puijem iz Dubaija koji je na tviteru ispratilo preko 400.000 ljudi. A sada je po dolasku u Pert odlučio zajedno sa organizatorima da otvori vrata velelepne Pert Arene i pruži priliku navijačima da prisustvuju njegovom treningu. Oziji su odgovorili u velikom broju pa je preko 6.000 ljudi gledalo samo trening "njegovog teniskog visočanstva". Znamo dobro da Hopman Kup nije turnir koji se igra za bodove, ali će to biti prvo pojavljivanje Federera u nekom meču od prestižnog značaja još od polufinala Vimbldona. Iščekivanje je ogromno, a nade umjerene. Jedno je sigurno, sitno brojimo do 2. januara kada će Federer da se vrati igri kojoj je toliko nedostajao.

Image

Image

Image
Nowitzki.ct

Postby Pit Bull » 29 Dec 2016, 18:10

Koliko po tebi Federer ima tenisa ispred sebe ako ostane zdrav, max. dve sezone ili?
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Nowitzki.ct » 30 Dec 2016, 06:52

Nikad se ne zna s njim... ako ostane zdrav nema limita. Ali makar jos dvije sezone je realno da igra. Moje misljenje je da se nece povuci poslije jedne lose sezone. Ali ako poveze dvije to bi moglo da znaci to. Zato je ova 2017-ta izuzetno vazna za ostatak karijere.
Nowitzki.ct

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke