Grba wrote:Satanizovana je srs bas, razvlace je svaki dan informeri i ostali tabloidi, nemaju pristup nacionalnim frekvencijama itd... mislim, ako je vama lakse ok, ali realno gledano, srs je na ovom nivou iskljucivo zbog loseg vodjenja... makar za taj pad sa 7-8% koliko su imali nakon Seseljevog povratka na ovaj sad nivo.
inace, reklo bi se da je szs gotov, ne mogu bas lako da odustanu od bojkota, jer ce ispasti poprilicno neozbiljni, a sa druge strane ako odu u bojkot gotovi su....
ideja nacelno nije bila losa, Vucicu treba legitimitet, po mom misljenju iskljucivo zbog Kosova. I sami pregovori sa opozicijom, nakon sto je vise puta govorio da nece razgovarati sa njima, pokazuju koliko je Vucicu stalo da izadju na izbore. takodje i ponasanje zapada govori da im AV savrseno odgovara. Imali su zicer da konstatuju nepostojanje izbornih uslova, narusenu demokratiju i sve ostalo iz repertoara, ali su ipak dali podrsku Vucicu, sto samo govori ko je njihov glavni adut. Vucic je iskusno ruseci njima legitimitet (sa nizom manjih stranaka koje ipak izlaze na izbore) uz podrsku zapada izborima, resio pitanje svog legitimiteta.
Ako odustanu od bojkota ispasce totalno neozbiljni. Mada me ne bi cudilo da to i urade al ajde, svasta sam cuo. Ne znam kakve su procene i koliko mogu ljudi da odvuku? Vukadinovic je pricao pred kraj protesta da je szs bio na oko 15%, a psg na oko 7%. Koliko mogu da spuste izlaznost? Ako bi se gadjali ciframa neka to bude 45 posto? Mada vidimo kakve manipulacije idu sa pozivima ljudima koji nisu u Srbiji par meseci itd itd...
Izlaznost:
2017. predsednicki oko 54% ili 3.655.365 od 6.724.949
2016. skupstina oko 56% ili 3.778.923 od 6.734.802
2014. skupstina oko 53% ili 3.592.375 od 6.765.998
2012. skupstina 57,77% ili 3.911.136 od 6,770,013
2012. predsednicki isto 57,77%
Koliko ocekujete da bude izlaznost na ovim sada izborima?