Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 12 Feb 2020, 20:55

Za izbore su se ovih dana izjasnili DSS (koalicija Metla), Sapic (SPAS), Vukadinovic (zele da prave neku nezavisnu listu), Stamatovic, 1 od 5 miliona, Zivkovic, neki SMS itd

Zelenovicu prete da ce biti izbacen iz SZS ukoliko nastupi u Sapcu
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Fratelo » 12 Feb 2020, 22:50

Pa sve Vucicevi tasteri plus Sutanovac, Bozovic, Comic, Ceda, Canak, Seselj i ona Macura bivsa dosta je kilo.
Fratelo

Postby Zappa » 13 Feb 2020, 18:11

bukowski wrote:druže, moji prvi izbori, 18 godina :beyond:

Tebi je oprošteno. Mlad, naivan..
A šta je sa uspešnim, starijim ljudima koje ne zavise od stranke, a veruju u nacionalizam, srpstvo, poštenje Vojislava Šešelja. :question:
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Lakerit » 15 Feb 2020, 01:38

Lakerit

Postby grobar_Zvornik » 15 Feb 2020, 10:22

Срећан дан државности измученој братској Србији!

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby treci » 15 Feb 2020, 20:31

Sto se ne oglase sad gradjanski aktivisti, slobodni mediji, N1 i ostali da si napadnuti ljudi iz pokreta Nasi koji su zvizdali Maji Gojkovic u Orescu!?
P.S
Srecan nam praznik! Zivela Srbija!
treci

Postby Zappa » 15 Feb 2020, 20:43

Prenosim zanimljivo razmišljanje sa tvitera u vezi današnjeg dana.
https://twitter.com/Kisinder1

Тада као клинац нисам обраћао пажњу да то гура све Радош Љушић, доказано анти-српски настројени "интелектуалац" и то делима.Ту и креће извор заглупа како нас јебу годинама.Лично сматрам да је темељ српске државности Номоканон, али кад већ то нисмо узели, идемо редом од 1804. ..

Правно-историјски сматра се да је данашња држава Србија и све институције никла из 1804. (такође грешка, та држава је угашена 29.11.1943. , а ова данас је следбеник те државе из Јајца), али ајде да узмемо да је то тако...Шта славимо и где славимо...

Нека група неписмених хајдука, која се нешто као куропецала против Турака, сигурно није постојала, јер да су такви били не би сигурно за тридесетак година створила комплет државу са свим институцијама каквих није било ни у многим земљама европским у то доба...Значи они нису то

Од 1804. до пола 19. века, створена је држава са Скупштином, школством, здравством, културом, Лицеј, театар, гимназија, апотека, Тополивница и индустрија чак...Значи хероји из Орашца 1804. су државотворни великани светског ранга, а не неписмене кабадахије из јаруге, ми нисмо ти

Споменици државности Србије стоје и данас и сукоб Обреновића и Карађорђевића није утицао на грађење државе, сви су надограђивали државу, на темељу из 1804. , нису рушили оно што су претходници створили...Да ли знате да се у Крагујевцу налази Милошева Скупштина у порти старе цркве

Да ли је Јован Ристић био глуп, па је ту прочитао одлуке Берлинског конгреса, јер ту је и Устав и ту је и хатишериф прочитан, да ту је и Милисав Лаповац хтео да побије све писмене (али и то је део наше државности, значи била је скупштина) ту је све..

Карађорђева Топола је ту, није мрдала од 1804. , Таково такође, Орашац исто, само је та Љушићева јаруга изгледа мрдала па не знамо тачно где је, а све је ту Милошева црква 1818. , скупштина, Сретењски Устав 1835. Гимназија 1833- Лицеј 1839. , Тополивница 1853. ,све је ту и стоји

Стоји и труне од небриге чини ми се свесне, е сад ви видите коме је у интересу да ми и не знамо све то да постоји и ко смо и шта смо, па им је тешко да Дан државности обележе на тим светим местима, да их уреде, а не да нас представљају потомцима неписмених кабадахија из јаруге...

On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Lakerit » 15 Feb 2020, 22:10

Немој претеривати.
Нажалост Србија није ускористила то што је била прва национална држава у целој Централној, Источној Европи и Балкану.
Те 1804 су на наведеном простору владале три империје феудалног карактера а то су: Аустрија, Русија и Османлије.
И нико други није постојао, никаква Пољска, Мађарска, Чешка, Бугарска, Грчка, Румунија, а камоли какви бошњаци и друге комунистичке измишљотине.
Милош Обреновић није био толико мудар за државу колико се прича. Био је мудар за себе, пре свега.
Уместо да се одмах после успеха Другог устанка ушло у јачање школства и науке, Србија је остала изузетно неписмена са све неписменим Милошем, који је од тога имао користи. Многи су од шверца зарадили у сарадњи са Милошем. Тако је зграда Ректората БУ направљена од стране шверцера.
Двадест година је протраћено, тек са Уставобранитељима, који ће на крају сменити Милоша и довести кнеза Александра Карађорђевића, креће развој српске државе од музеја, библиотека, лицеја, ливнице, грађанских законика, школе итд.
Србија је масовно увозила Србе Пречане да буду учитељи и да раде у администрацији јер није било образованих у Србији.
Lakerit

Postby Tegi » 15 Feb 2020, 23:04

Opet prosipas SPO-nacionalizam. Deset puta je teze iz nicega napraviti nesto, nego modernizovati postojecu, kakvu-takvu drzavu. Zato je 5.oktobar poguban za Srbiju, mislio si da je nekakva poluperiferijska modernizacija imperativ, po cenu demontiranja sopstvene nezavisnosti. Uostalom, to se jasno vidi dokaskom vUCKa, promenio si i leve i desne, i progresivce i konzervstivce, i gradjaniste i narodnjake, ali drzavu nisi povratio.

Zato su Karadjordje i Slobodan ispred svih. Nema niceg velicanstvenijeg nego dici narod na ustanak.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cuburac » 16 Feb 2020, 00:01

SLobodan je unazadio Srbiju, a poguban je bio 12 mart, 5 oktobar je urusen toga dana.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Tegi » 16 Feb 2020, 00:08

5. listopad nikada nije urušen, već su sve njegove ideje u potpunosti ostvarene, pošto njihovi nosioci nisu bili Đinđić i Koštunica, već Montgomeri i Šoroš. Najveća tekovina tog događaja (procesa) je Aleksandar Vučić, (makar za sada) vrhunac srpske demokratizacije i evropezacije. Uostalom, Đinđićevi najbliži saradnici Beba, Veske i Čeda bi se složili sa mojom konstatacijom. Ko smo mi da oponiramo vizionarevim intimusima, a bogami i njegovoj supruzi Ružici.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cuburac » 16 Feb 2020, 00:12

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

Ovo je samo za svedoke.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Sezione » 16 Feb 2020, 12:25

Nek sredi neko link, ne znam kako ide s ovog tw

Sve, sve, ali da se narod u sred Sumadije gura za parce leba i mesa mi nikad nece biti jasno
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Buzz » 16 Feb 2020, 13:20

Ko je bio u Orascu zna da je to mestasce gde nema hrana da se kupi, imaju jednu malu prodavnici i tjt. Ovo je jedini nacin da dodjes do parceta hleba na taj dan, zato i ne cudi da su se svi sjatili ovde.
Buzz

Postby neza » 16 Feb 2020, 14:22

Cek bre, znaci samo jednom godisnje jedu hleba?
neza

PreviousNext

Return to Evropska košarka