Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 06 Jan 2020, 17:40

Grba wrote:Za kog istog kandidata?

Sasu Jankovica...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Grba » 06 Jan 2020, 17:48

Ne razumem baš šta si hteo da kažeš, ali i nije preterano bitno. Mogu ja naravno da pogrešim prilikom zaokruživanja (dešavalo se više puta) ali tu je bar rezon jasan, ako se odvučem do biračkog mesta glasam za onoga za koga smatram da nije njegov.

Nejasan je rezon glasati za onoga ko ga podržava u manje više svim bitnim pitanjima, uglavnom advokatisati za AV-a, a predstavljati se za opoziciju.
Grba

Postby AirBall » 06 Jan 2020, 17:51

Grba wrote:Ne razumem baš šta si hteo da kažeš, ali i nije preterano bitno. Mogu ja naravno da pogrešim prilikom zaokruživanja (dešavalo se više puta) ali tu je bar rezon jasan, ako se odvučem do biračkog mesta glasam za onoga za koga smatram da nije njegov.

Nejasan je rezon glasati za onoga ko ga podržava u manje više svim bitnim pitanjima, uglavnom advokatisati za AV-a, a predstavljati se za opoziciju.

Mislim da si sasvim dobro razumeo ono sto sam hteo da kazem... :D

Jedno je biti opozicija rezimu, a sasvim drugo opozicija zdravom razumu, a zdrav razum kaze da onaj ko se ruga mojoj Crkvi nikako ne moze da bude manje zlo...

Svako bira svoju ekipu, ti i gospodin Teodorovic ste izabrali istoga na proslim izborima sto je tvoje pravo i rec ne bih napisao na tu temu da po ko zna koji put niste uzeli da solite pamet ko je moralno ispravan, a ko nije...
AirBall

Postby Grba » 06 Jan 2020, 17:57

haha, ne znam baš ko soli pamet svakodnevno o moralnoj ispravnosti, što bi rekao vodja, ostavićemo narodu da proceni

zdrav razum kaže da i kriminal ne može biti manje zlo, ali kao što kažeš svako bira svoju stranu. u svakom slučaju drago mi je što AV nije na mojoj strani.
Grba

Postby AirBall » 06 Jan 2020, 17:59

Grba wrote:haha, ne znam baš ko soli pamet svakodnevno o moralnoj ispravnosti, što bi rekao vodja, ostavićemo narodu da proceni

zdrav razum kaže da i kriminal ne može biti manje zlo, ali kao što kažeš svako bira svoju stranu. u svakom slučaju drago mi je što AV nije na mojoj strani.

Lepo je da smo se saglasili :D

Uzivaj u nastavku Badnje veceri...
AirBall

Postby Woodoo » 06 Jan 2020, 19:52

grobar_Zvornik wrote:Нетачно.
Биће исти оног дана када каже рацку Цркви, Србима, православцима и свему што има везе са српским националним бићем.

Ček ček, to ovaj nije uradio? Kad je sa Milom dogovorio zakon, ćutao dok nisu pristigle ankete, hteo da oslabi proteste najavom posete severu CG, nečinjenjem ijednog konkretnog koraka za sprečavanje donošenja zakona...
Woodoo

Postby veljkos161 » 06 Jan 2020, 20:29

Dimitrije wrote:Zvornik, ne zaboravi da su ti koji su ti manje zlo dileri droge i oružja.

Ma jebo to, vazno da su Irineju po volji.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby grobar_Zvornik » 06 Jan 2020, 21:06

Woodoo wrote:Ček ček, to ovaj nije uradio? Kad je sa Milom dogovorio zakon, ćutao dok nisu pristigle ankete, hteo da oslabi proteste najavom posete severu CG, nečinjenjem ijednog konkretnog koraka za sprečavanje donošenja zakona...

Је ли овдје ријеч о твојој перцепцији или чињеници за коју имаш доказе?

Сматраш дакле да предсједник једне државе може спријечити доношење закона у другој држави?

Гдје се то десило у модерној демократији, а да се не ради о државама случајевима попут Науруа, Сан Марина и сл.?
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby zeppelin » 06 Jan 2020, 21:13

grobar_Zvornik wrote:И да, овај народ, какав год био и колико год мана имао, без обзира на изборе, увијек је знао правити разлику између соја и несоја, жита и кукоља.

Zabluda. Soja i žita nikada nije ni bilo. Sve sam nesoj i kukolj.

Uvek se biralo između dva zla. Pa se, kao, izabere manje zlo koje posle raste i raste i raste...
zeppelin

Postby grobar_Zvornik » 06 Jan 2020, 21:17

Друг, пост о житу и кукољу се није односио искључиво на политичаре и странке. :okk:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Woodoo » 06 Jan 2020, 21:18

grobar_Zvornik wrote:Је ли овдје ријеч о твојој перцепцији или чињеници за коју имаш доказе?

Сматраш дакле да предсједник једне државе може спријечити доношење закона у другој држави?

Гдје се то десило у модерној демократији, а да се не ради о државама случајевима попут Науруа, Сан Марина и сл.?

Pa recimo da je mogao da donese odluku da svim članovima vlade, poslanicima koji su glasali za zakon i njihovim satelitima/finansijerima zamrzne imovinu u Srbiji. Siguran sam da zakon tada ne bi izglasali. U stvari, ovaj zakon bez podrške našeg predsednika ne bi sigurno bio izglasan, priča se da je brat bacio oko na crkveno zemljište u Buljaricama...
Woodoo

Postby grobar_Zvornik » 06 Jan 2020, 21:24

Woodoo wrote:Pa recimo da je mogao da donese odluku da svim članovima vlade, poslanicima koji su glasali za zakon i njihovim satelitima/finansijerima zamrzne imovinu u Srbiji. Siguran sam da zakon tada ne bi izglasali. U stvari, ovaj zakon bez podrške našeg predsednika ne bi sigurno bio izglasan, priča se da je brat bacio oko na crkveno zemljište u Buljaricama...

Уз дужно поштовање, могао и прича се нису аргументи.

А један сам од оних (то ће ти потврдити форумаши који пишу на теми ЦГ-а који је био један од највећих противника да АВ данас буде у ЦГ-у. ) који сматрају да су АВ и МЂ политичка браћа. То се најбољи види по медијском извјештавању електронских медија.
Ипак, Закон као такав и наредба да се он усвоји дошао је из истог оног мјеста са којег је дошла и наредба да се приступи НАТО-у.
А ту, сложићеш се, ни Вучић ни нас седам милиона који се Србима зовемо не можемо ништа, сем да се молимо ономе у којег вјерујемо да спаси овај народ од пропасти и сотону казни у складу са чињењем.

grobar_Zvornik

Postby zeppelin » 06 Jan 2020, 21:57

grobar_Zvornik wrote:Друг, пост о житу и кукољу се није односио искључиво на политичаре и странке. :okk:

Tim gore po tvoju tezu. :beyond:

U ostalim sferama života bi se možda nešto žita i našlo, ali to je sve potisnuto na marginu.

Happy i Pink, parovi i farma... ranije Kasandra i Ljovisna. Sanja Marinković i njena torok šou emisija u kojoj emancipovane ženetm raspravljaju kako se što bolje (bogatije) udati.

Turbo-folk, Rasta i ostali auto-tune degenerici, Ceca i Karleuša...

Informer, Alo, Srpski Telegraf, Kurir... Svet i Skandal.

Bezbrojne i potpuno bezvredne knjige gomile žena sa dva prezimena i ostalih bednih piskarala i skribomana...

To je izbor ovog naroda.
zeppelin

Postby grobar_Zvornik » 06 Jan 2020, 22:03

Не.
То је наметнуто овом народу. Како оно бјеше демократски систем и демократске слободе.
Окрени се Западу, јер је Исток заостао. Окренусмо се Западу. Добисмо све наведено.
Потврду, да и од турбо фолка може горе.

edit: Ради политичке коректности, с Истока нам је својевремено стигла серија о Сулејману на Првој. Посљедица, толико пута поменутог испирања мозга овом народу.

grobar_Zvornik

Postby zeppelin » 07 Jan 2020, 00:22

Tja, pre nego što smo se "okrenuli zapadu", u vreme SFRJ, Šemsa Suljaković i Lepa Brena su imale milionske tiraže.

Nikome ovde neukus nije nametnut, već ogromna većina nema intelektualni i emocionalni kapacitet za nešto bolje, pa se mediji prilagođavaju rulji. Narod sve nabrojano hoće, voli i moli za još.

Svako ima daljinski upravljač. S jedne strane Lea Kiš i Žikina šarenica, sa druge npr. Agape i Nivo 23. Uporedi gledanost.

Da, uvek je lakše plivati nizvodno, biti deo mejnstrim svinjarije, ali bar danas imaš internet i mogućnost izbora.

I, umesto da ljudi tu mogućnost iskoriste da ne dozvole da im bilo ko nameće bilo šta, oni samo hoće još više onoga što im svakodnevno serviraju Pink, Hepi i tabloidi.

Iako se najčešće ne slažem sa tvojim stavovima, zavidim ti na optimizmu. Nadam se da ćeš ga zadržati i kad dođeš u moje godine.
zeppelin

PreviousNext

Return to Evropska košarka