Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby grobar_Zvornik » 10 Dec 2019, 22:35

Kreanga wrote:Zvornik,jel ti mislis da smo mi bitni u eventualnom sukobu Amera i Rusa ? Ili da bi imali neku korist da navijamo za bilo koju od tih strana,ne daj Boze da ucestvujemo u tom sukobu ? Ja licno mislim da bi najebali kako god da okrenes.

Нисмо.
Немамо шта да навијамо. Брат је брат. Зло је зло.
На глобалном нивоу смо небитни.
Не треба нам сукоб.
Треба нам да се као народ пробудимо.
Уништимо заоставштину оних који су се водили и воде се данас паролом "што слабија Србија, јака Југославија".
То је суштина.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Kreanga » 10 Dec 2019, 22:38

U prevodu,da gledamo svoja posla.Tu se slazemo.Ali ovo brat je brat,pusti.Neka smo mi braca ali daj da gledamo kako mi sami da podignemo kvalitet zivota.Neka oni djuskaju sa Trampom,Korejcima,Kinezima i kompanijom.
Kreanga

Postby veljkos161 » 10 Dec 2019, 22:52

To da gledamo svoja posla , moze da vazi u nekom licnom smislu, da svaki pojedinac gleda sebe i svoje najblize i trudi se da svojoj porodici obezbedi sto kvalitetniji zivot...Medjutim,drzava ipak mora da ima neku spoljnu politiku i te price o nekoj indiferentnosti prema velikim silama su budalastine jer smo prosto previse slabi da bi svoje interese branili sami...zapitajte se jesmo li stvarno sami sebi dovoljni, ovakvi kakvi jesmo ?
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Kreanga » 10 Dec 2019, 22:57

A neko veliki ce da nam brani interese,hoce.Naravno da moramo da saradjujemo,ali samo kazem da ne moramo da se stavljamo na stranu jednih ili drugih u tim velikim sukobima.Bilo ko od njih ce nas pustiti niz vodu.
Kreanga

Postby veljkos161 » 10 Dec 2019, 23:03

Kreanga wrote:A neko veliki ce da nam brani interese,hoce.Naravno da moramo da saradjujemo,ali samo kazem da ne moramo da se stavljamo na stranu jednih ili drugih u tim velikim sukobima.Bilo ko od njih ce nas pustiti niz vodu.

Pa, nekom moras biti naklonjeniji svakako hteo to ili ne :beyond: ...mi sad ovde polemisemo da li nam je bolje sa narodom koji je najgenocidniji u istoriji i koji tu etiketu hoce da nalepi nama, ili sa narodom koji je oborio tu rezoluciju :question: ...od svih , najgori su mi ti "Evropejci"...ja sam se u srednjoj skoli sa profesorkom ubedjivao oko toga ko nas je vise bombardovao, Rusi, ili Englezi i Amerikanci...pun mi je kurac vise tih " objektivnih negovatelja demokratskih i ostalih vrednosti dvadeset prvog veka"....ne kazem nista tebi, samo ovako usputno iznosim neku vrstu revolta , da ne dodje do zabune :biggrin:
veljkos161

Postby Kreanga » 10 Dec 2019, 23:11

Ma ja sebe ne smatram nekim evropejcem,ne zanosim se da nam zele nesto dobro,naprotiv.Ali ne bih bas da se kunem u Ruse.Sve je stvar interesa,da gledamo samo nase za pocetak.
Kreanga

Postby veljkos161 » 10 Dec 2019, 23:20

Pa upravo to, nase interese , ali uz pomoc nekog od " velikih", jer sami nismo u stanju da ih ostvarimo :beyond: ...pa naravno da i te najjace zemlje gledaju svoj interes...ti koji zagovaraju ulazak u Eu po svaku cenu, najcesce su u stanju da prihvate sve sto zapad nama nametne o nama samima...to su ljudi kojima je ok da se svi Srbi u Hagu osude, a na slobodu puste Gotovina i Naser Oric, to su ljudi kojima je Kosovo " davno zavrsena prica i nezavisna drzava", i ljudi koji vrlo cesto idealizuju sve ono sto sa zapada stigne...nisu svi takvi naravno, ali ogromna vecina "obicnih" ljudi koji su za Eu, bi i guzicu dalo samo da ih taj " uredjeni svet" konacno prihvati i " prizna"...
veljkos161

Postby bbq » 10 Dec 2019, 23:20

grobar_Zvornik wrote:
Знам довољно. Статистике су неумољиве. Овај плаћенички олош са недељника, данас, пешчаник и сл... својом пропагандом само још више криминализује медије у којима ради.

Што се тиче "других ствари"... Нипошто. У више наврата у приватном животу сам указивао на то да се уништава највеће благо које имамо. Не само Дрина, већ и њене мање притоке. Указивао, апеловао и лично вадио угинулу млађ. Опрости што ипак тај дио приватности не желим јавно промовисати. Нажалост сви ти дивни људи који се покушавају изборити са охолим капиталистичким олошем који уништава наше воде, не могу учинити много. То пак не импутира ко је и на који начин највише уништио животну средину.

Kao prvo ne bavi se time statistika, kao drugo ne postoji nikakva statistika i jos vaznije naucna studija koja bi pokazala vezu izmedju osiromasenog uranijuma i porasta obolelih od raka ili drugih bolesti na teritoriji Srbije. Da ne govorim da je najvise toga sruceno na Kosmetu gde se jos manje vodi racuna o takvim stvarima.

Nije problem u kapitalistickom oslosu, nego u politickom koji im je dozvolio (ili za cije interese) da unistavaju sve zarad novca.

Ako sam dobro razumeo, to sto nisi mogao da se izboris sa lokalnim probemima te kvalifikuje da se pozabavis geopolitickim.
bbq

Postby grobar_Zvornik » 10 Dec 2019, 23:23

Превише логичких грешака у закључивању...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby veljkos161 » 10 Dec 2019, 23:33

Evo jednog zanimljivog primera, lik hoce da nas ubedi da osiromaseni uranijum ne skodi zdravlju...vredjanje inteligencije...ruku pod ruku sa Jelenom Milic :okk:
veljkos161

Postby bbq » 10 Dec 2019, 23:54

Lik je opisao nacine na koje osiromaseni uranijum skodi zdravlju, koji na srecu razikuju se od onoga sto je uvrazeno misljenje kod nas laika. Vredjanje inteligencije je kada se ti ukljucis u diskusiju, ne procitas sta je napisano i pocnes da lepis etikete. Ili jos gore kao Zvornik koji sumnjam da je u srednjoj imao logiku, meni koji imam formalno obrazovanje iz te oblasti ostavi ovakvu poruku.
bbq

Postby Ron Swanson » 10 Dec 2019, 23:55

https://www.wcrf.org/dietandcancer/canc ... cy-country

Naši brojevi uopšte ne odudaraju od drugih zemalja.
Ron Swanson

Postby veljkos161 » 11 Dec 2019, 00:00

bbq wrote:Lik je opisao nacine na koje osiromaseni uranijum skodi zdravlju, koji na srecu razikuju se od onoga sto je uvrazeno misljenje kod nas laika. Vredjanje inteligencije je kada se ti ukljucis u diskusiju, ne procitas sta je napisano i pocnes da lepis etikete. Ili jos gore kao Zvornik koji sumnjam da je u srednjoj imao logiku, meni koji imam formalno obrazovanje iz te oblasti ostavi ovakvu poruku.

Pa hoces da kazes da ne skodi ?
veljkos161

Postby Zlaja » 11 Dec 2019, 00:00

Sad kad krene 5G mreža...
Zlaja

Postby bbq » 11 Dec 2019, 00:11

veljkos161 wrote:Pa hoces da kazes da ne skodi ?

Posto te mrzi da citas, evo izdvojeno:

Neposredno dejstvo:

...uranijum se rasprši u sitne čestice u obliku magle... vrlo teško oštećenje bubrega sa skoro sigurnim dijalizama. Imaće problema sa plućima ali i sa mozgom... Osoba neće dobiti nijedan oblik maligne bolesti, makar ne uzrokovan OU. Jednostavno, nema kancerogeno dejstvo.

Kontejneri za prenos radioaktivnog materijala se oblažu njime da štiti od zračenja. Rendgen aparati se oblažu njime kao zaštita od zračenja. Ima ga u veštačkim zubima, sastavni je deo porcelana. U velikim civilnim avionima ga ima od 150 do 500 kilograma. U veštačkom đubrivu ga ima... U sklopu veštačkog đubriva godišnje se na zemlju baci 50 do 150 tona samo u Americi.
bbq

PreviousNext

Return to Evropska košarka