Board index Košarka Evropska košarka

Španska košarkaška liga ENDESA

Re: Španska košarkaška liga ENDESA

Postby AirBall » 20 Dec 2011, 00:33

KKP wrote:A za Gustava Ajona pitam, čudno mi je, Hornetsi imaju već igrače na centarskim pozicijama, jedino ako u meksikancu vide nešto, neki potencijal, za budućnost pre svega...

Da li ti znas koliko miliona broji meksicka zajednica u Americi?

Pa tamo Najera igra vec godinama... :D

U NBA se sve svodi na marketing, ako procene da ce zaradjivati od dresova on ce igrati...

Yao Ming je jedna od najboljih investicija NBA lige ikada... Cak ni onog Jianliana nikad ne bi izabrali sa onako visoke pozicije da nije iz Kine...

Mora neko da pravi i pare gazdama...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Proctor » 20 Dec 2011, 14:44

Ako sam dobro razumio Edina prekjuce tokom prenosa Kahe i Barse, on je u jednom trenutku spomenuo da postoje sanse da Teletovic zaigra u NBA (valjda dogodine ili tako nesto). Nesto se ne sjecam da sam dosad cuo nesto konkretno o tome. Zna li neko ovdje na forumu nesto po tom pitanju?
Proctor

Postby mali_buda » 20 Dec 2011, 15:45

Proctor wrote:Ako sam dobro razumio Edina prekjuce tokom prenosa Kahe i Barse, on je u jednom trenutku spomenuo da postoje sanse da Teletovic zaigra u NBA (valjda dogodine ili tako nesto). Nesto se ne sjecam da sam dosad cuo nesto konkretno o tome. Zna li neko ovdje na forumu nesto po tom pitanju?

Jeste to Edin pomenuo, ali ništa više od toga. Pričao je kako je Mirza tokom leta dosta radio na igri leđima i da je taj segment igre značajno popravio.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby AirBall » 20 Dec 2011, 15:53

Mislim da Teletovic u ugovoru ima NBA opciju... Inace Caja Laboral astronomska obestecenja naplacuje za svoje igrace... Znam da Scola i Splitter su platili neke grdne milione da bi otisli u NBA... Ako Teletovic ode to ce ga debelo kostati, jer je potpisao mislim pre 2 godine novi petogodisnji ugovor...
AirBall

Postby AirBall » 21 Dec 2011, 12:57

Gustavo Ayon je danas odrzao konferenciju za stampu na kojoj je rekao da napusta Fuenlabradu i da odlazi u New Orleans Hornetse...
AirBall

Postby bekrinjo » 22 Dec 2011, 14:59

Andy Rautins potpisao za Alikanteu...
bekrinjo

Postby AirBall » 24 Dec 2011, 22:34

Stefan Markovic je teze povredio skocni zglob i ocekuje se da ce minimum mesec dana pauzirati...
AirBall

Postby mali_buda » 24 Dec 2011, 22:37

AirBall wrote:Stefan Markovic je teze povredio skocni zglob i ocekuje se da ce minimum mesec dana pauzirati...

Da je u pitanju rucni zglob, pa da covek i pomisli, mozda mu se i sut popravi...
mali_buda

Postby bekrinjo » 27 Dec 2011, 11:17

Ukoliko prodje medicinske testove Chris Lofton ce (opet) potpisati za Estudijantes...
bekrinjo

Postby AirBall » 27 Dec 2011, 15:19

Samo Udrih u Valladolidu...
AirBall

Postby bekrinjo » 28 Dec 2011, 20:16

Perovic zbog povrede ledja pauzira narednih 15 dana...
http://www.acb.com/redaccion.php?id=81318
bekrinjo

Postby mali_buda » 28 Dec 2011, 22:56

Odgledah drugo poluvreme meca u Sevilji. Iako su domaci vodili skoro celu utakmicu, Unikaha je okrenula rezultat sredinom poslednje cetvrtine i uspela da pobedi. Moze se reci da im mnogo znaci igranje u EL. Prakticno su rutinski izgurali finis utakmice. Valters urnisao domacine trojkama, 5/7, u jednom momentu je imao sva 4 ubacena. Garbahosa vrlo koristan. Iako deluje kao basketas pred penziju, ubacio je vazne poene. Kako covek pravi korake pri kretnji nakon finte suta (obe noge pomeri i krece u prodor).

Domaci dobri tokom veceg dela utakmice. Prilicno los procenat za 2, ali nadoknadili sjajnim skokom u napadu. Prilicno lose organizovani napadi u zadnja 2minuta utakmice, sto ih je i kostalo pobede.

Najbolji kod domacih Pol Dejvis (18p i 7sk). Milenko imao veliku minutazu (30min). 8p i 8sk, ali katastrofalan sut iz igre (3-14). Odigrao je par puta veoma lepo 1 na 1, izgradio sasvim lepu poziciju za sut, ali nista nije mogao da pogodi, sem jednog suta u poslednjoj sekundi napada. Luka bez poena, 5 promasaja iz igre za 24minuta.

Satoranski na parketu "isti" nas Milenko. Jedva sam ih razlikovao ;)
mali_buda

Postby AirBall » 28 Dec 2011, 23:12

Ogromnu slobodu i poverenje ima Milenko u igri, ali neverovatno je koliko je uplasen i koliko ne veruje u svoj sut... Neke akcije koje bi bukvalno velika vecina nas pogodila poput otvorenih suteva sa 3 metra gde je mogao da nabaci loptu na tablu i bez problema bi skliznula u kos, medjutim on je izbacio kao da izbacuje kamen i promasio...

Steta, losa napadacka igra mu potire sve dobro sto uradi na utakmici...

Bogdanovica ne vredi ni komentarisati... Dogovorili su se na time out-u 33 sekunde pre kraja i pri vodjstvu Unicaje od 2 razlike da brane napada, medjutim Bogdanovic je zakasnio u kretnji i napravio je faul rukama... Unicaja je lagano pogodila bacanja i to je bio kraj utakmice, jer su vec bili iskoristili sve time out-e i nisu mogli da zaustave vreme...

Sve u svemu nista novo... Srpska kosarka je u teskom stanju i ne vidi se svetlo na kraju tunela...
AirBall

Postby mali_buda » 28 Dec 2011, 23:16

Malo mi je i zao Milenka i njegovog ogromnog problema sa sigurnoscu u svoj sut. Da pogadja svaku drugu, bio bi zver od igraca. Prosto ne mogu da verujem kakve on cigle baca. Pa to su zestoki promasaji sa prilicno male udaljenosti, a i pozicija iz koje sutira je prilicno izgledna.

Kad Air pomenu taj Lukin faul, da se nadovezem, najgore od svega je sto je ekipa odigrala fantasticnu odbranu, pritiskala, udvajala i utrajala i onda Luka lagano pusti igraca i napravi faul. Da sam mu saigrac, u tom momentu bih mu izredjao bar pola familije.
mali_buda

PreviousNext

Return to Evropska košarka