Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Cvele » 23 Jun 2025, 10:31

Šta znači "pao moral"?

Ne mora nužno prisustvo na protestu da govori o moralu.

A i što se govana tiče, to bi valjalo svako u svoje ime.
Cvele

Postby Malkovic » 23 Jun 2025, 10:43

Је л сад ово дигитално одслужење војног рока?
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Cvele » 23 Jun 2025, 10:48

Malkovic wrote:Је л сад ово дигитално одслужење војног рока?

Posebno je indikativno kad vidim ko to radi. Ne mislim samo na post pre mog, već generalno.
Cvele

Postby Ziks96 » 23 Jun 2025, 11:00

Cvele naravno da prisustvo na protestu ne mora da oslikava stanje, ja sam se nadovezao na Mikishinu izjavu da je Zrenjanin zamro jer je doslo samo 400 ljudi i on valjda zna kakvo je generalno misljenje u gradu, tako da ako su drasticno pale brojke sigurno je i moral. Meni to govori da su ljudi prebrzo upali u letargiju i defetizam.
I kad je najteže, nek boje se!
Ziks96

Postby Cvele » 23 Jun 2025, 11:02

Moral za šta?

Približi malo kako ti zamišljaš da bi stvari trebalo da izgledaju.
Cvele

Postby Ziks96 » 23 Jun 2025, 11:16

Cvele wrote:Moral za šta?

Moral da se izdrzi koliko treba.
Zamisljam da ljudi ne sire defetizam jer ovo "dugo" traje i da budu spremni da glasaju kad bude trebalo da se glasa. Masa tih nezadovoljnih nece izaci na izbore jer su ocekivali da neko poturi svoju guzicu i upada u skupstinu dok oni gledaju sa strane ili preko tva. Ovo pricam jer cujem mnogo takvih stavova u mom okruzenju al znaju da kukaju kako nam nikad nece bit bolje, kako su svi isti, kako su guzve u gradu isl.

Jos jednom, brojnost ne oslikava stanje ali ako se sa ne znam, 2000 ljudi padne na 400 a kao je "bitniji" protest, to mi govori da ljudi nisu spremni za maraton, koliko god on trajao, i za mene su ljudi koji kukaju na stanje u drzavi a sire defetizam uslovno receno govna jer je izuzetno licemjerno takvo ponasanje.

Licno sam stajao sa kolegama na samom pocetku svih ovih blokada tako da ne znam na sta si mislio kad si napisao da su stvari "indikativne" ali vjeruj mi, malo je ljudi koji prezire ove bolesnike vise od mene i jedva cekam da im vidim ledja makar i na svoju stetu. :truce:
Ziks96

Postby Cvele » 23 Jun 2025, 11:26

Šta da se izdrži? Kojim metodama? Govna i licemeri što ne šetaju na protestu :laugh:

Narod je nabrijan, to što ne idu noževima po ulicama i što prosvetari ponovo rade - ne menja mnogo.
Cvele

Postby balkanski spijun » 23 Jun 2025, 11:41

Ziks96 wrote:
Cvele wrote:Moral za šta?

Moral da se izdrzi koliko treba.
Zamisljam da ljudi ne sire defetizam jer ovo "dugo" traje i da budu spremni da glasaju kad bude trebalo da se glasa. Masa tih nezadovoljnih nece izaci na izbore jer su ocekivali da neko poturi svoju guzicu i upada u skupstinu dok oni gledaju sa strane ili preko tva. Ovo pricam jer cujem mnogo takvih stavova u mom okruzenju al znaju da kukaju kako nam nikad nece bit bolje, kako su svi isti, kako su guzve u gradu isl.

Jos jednom, brojnost ne oslikava stanje ali ako se sa ne znam, 2000 ljudi padne na 400 a kao je "bitniji" protest, to mi govori da ljudi nisu spremni za maraton, koliko god on trajao, i za mene su ljudi koji kukaju na stanje u drzavi a sire defetizam uslovno receno govna jer je izuzetno licemjerno takvo ponasanje.

Licno sam stajao sa kolegama na samom pocetku svih ovih blokada tako da ne znam na sta si mislio kad si napisao da su stvari "indikativne" ali vjeruj mi, malo je ljudi koji prezire ove bolesnike vise od mene i jedva cekam da im vidim ledja makar i na svoju stetu. :truce:

Mislim da nisi u pravu.Znam masu nekih mojih poznanika,prijatelja,koji ne mogu da setaju kad se nekome cefne.Kad ko moze i koliko.

Ovo je preterivanje.Nisam ni znao da je Kneza Milosa zatvorena od izbora u Kosijericu i Zajecaru.Juci mi supruga kaze,svako jutro od Mostara ide peske na posao i peske kad se vraca.

Ili dza ili bu.Ovo je izdrkavanje.
balkanski spijun

Postby Mikisha » 23 Jun 2025, 11:48

Ma da, slazem se sa tobom deda, ne treba se glupirati i praviti protest svakih 20 minuta, nego ih nekako centralizovati.

Ali u Zrenjaninu je bio jedan u januaru, jedan npr u martu i evo sad treci koji je zamisljen kao oni veci u KG i Nisu ali fijasko.
To nece sigurno poslati nikakav dobar signal.

A sto se tice blokada, ja sam za, ali i da se to napravi nekako centralno, ili da se Bg zablokira totalno ili da se isti dan blokira svaki grad ili neka bitnija saobracajnica.

I da se malo dovedu u red ljudi koji dolaze, ja nisam znao da u Zrenjaninu imamo onako nasminkane osobe, samo sam cekao da izvadi zilet i isece se ispred mene, razmisljao sam da je preventivno onesposobim..
Pored te tri curice sam se ostecao kao da sam na kvorumu crnoružaša
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Ziks96 » 23 Jun 2025, 12:35

Cvele wrote:Šta da se izdrži? Kojim metodama? Govna i licemeri što ne šetaju na protestu :laugh:

Narod je nabrijan, to što ne idu noževima po ulicama i što prosvetari ponovo rade - ne menja mnogo.

Apsolutno nisam to mislio i pokusao sam da objasnim.

Licemjeri su oni sto pozivaju na puc, uglavnom ne dolaze na proteste, kukaju kako je lose, sire defetizam i ne izlaze na izbore. Nadam se da je sad jasno. :biggrin:
Ako su takvi u velikoj manjini onda super, moja greska.
Ziks96

Postby Edge » 23 Jun 2025, 12:54

Edge

Postby Corba do groba! » 23 Jun 2025, 13:04

I ja sam misljenja da moral nije opao, samo sto stvarno ide leto ljudi su maloumorni od negative, potrebmo je malo napuniti baterije da bi se izdrzalo. Prvi vidim po sebi, da sam poceo da obracam paznju da me ne baca toliko u bes nego u racionnost jer je tesko ostati bistrog uma ako se sve prima k srcu. Jezivo je, ovaj bi nas sve ubijao bez blama.. S
Jasno je to sve, ocekujem od jeseni opasnu borbu i ulazak u novu fazu. Sad je bitno da ispostuje ko moze.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby PERA » 23 Jun 2025, 14:13

Edge wrote:

Hvala ovoj deci što nas guraju dalje, ja samo ne mogu da verujem da ni jedan jedini jebeni sindikat nije ovo podržao, ne mora sindikat, ali zdravstvo, sudstvo, jebeni TEIK, bilo ko. Ostavili su same decu i prosvetari da se bore. I dalje ne verujem i pizdim
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Dr Arslanagic » 23 Jun 2025, 14:37

Corba do groba! wrote:I ja sam misljenja da moral nije opao, samo sto stvarno ide leto ljudi su maloumorni od negative, potrebmo je malo napuniti baterije da bi se izdrzalo. Prvi vidim po sebi, da sam poceo da obracam paznju da me ne baca toliko u bes nego u racionnost jer je tesko ostati bistrog uma ako se sve prima k srcu. Jezivo je, ovaj bi nas sve ubijao bez blama.. S
Jasno je to sve, ocekujem od jeseni opasnu borbu i ulazak u novu fazu. Sad je bitno da ispostuje ko moze.

Каква јесен?
Колико сам ја схватио, сад за Видовдан би требало да буде оно што није било 15-ог.
После ових демонстрација иде се у трајне блокаде до испуњења услова или избора.
Једино да те блокаде студенти, и народ који не иде на море, изнесу преко целог лета док се остатак врати са мора.
Па тамо од октобра кад се напуне батерије да се настави.

Како да не.

Мислим да је оног дана требало ићи на све или ништа, свакако сам става да без силе и "песнаје у вугла да остану без зуба" нема промене власти.
Али ајде, да видимо шта ћемо урадити овог пута.
Моји пријатељи и родбина из разних крајева долазе за Видовдан у Београд.
Како, видећемо, јер очекујем потпуну блокоаду међуградског саобраћаја.
Ми смо нешто разговарали да дођу дан раније, па ћемо видети за спавање, можда и по колима, а да се нађемо код СИВ-а.
Па у град на шибање са напредном мафијашком стоком.

Све у свему, превише времена је дато мурату да се прегрупише, и заиста не видим како без силе, тј правих демонстрација, ово може да се реши у нашу корист.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Zappa » 23 Jun 2025, 16:51

Све у свему, превише времена је дато мурату да се прегрупише, и заиста не видим како без силе, тј правих демонстрација, ово може да се реши у нашу корист.

Bravo, ovde si poentirao..
I sam kaze nesto slicno.. Par dana posle zločina u NS oni su bili gotovi.. Vreme radi za njih, do novog zlocina

Nekada nemam reci da iskazem svoje poštovanje za ljude koji iz guraju ovaj bunt na delu od pocetka
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Previous

Return to Evropska košarka