Bogisa91 wrote:Brojke sada nemaju veze više jer oni koji su izlazili pre na proteste sigurno neće promeniti stranu na glasanju. Sad treba videti kad ce biti izbori po meni moguće do kraja godine ali ko zna realno ima mehanizam da ih ne raspiše jer postoji stabilna većina u Skupštini. Jedino neki pritisak spolja uz I dalje pritisak iznutra.
Apsolutno, manjak ljudi na skupovima ne znaci prestanak podrske. Mnogi su se izlozili, usli u kolo, razumljivo je da neku igru preskoce.Dolazi i lepo vreme, ljudi ce povecati aktivnost na nekim drugim poljima.
Ipak ostaje pitanje sta dalje u trenutnoj situaciji ?
On izbore raspisivati nece, zato su sad sve snage upotrebljene da ne izgube vlast u Zajecaru i Kosjericu,jer bi gubitak vlasti opravdao zahtev za nove izbore.
Mislim da su spremni da upotrebe svaku meru iz arsenala nepodobstina za dobijanje tih izbora, al ce ti izbori ogoliti i svaku manipulaciju na koju su spremni.
Sto sw tice protesta, moraju ljudi i da ih se malo uzele,narocito jer prosecna osoba ne vidi neki konkretan dobitak od protesta, vec samo vide stetu koju su pojedinci pretpeli.MOzda bi ga poraz na ovim predstojecim izborima izbacio i iz onako ostecenje zone komfora,sto bi ga nateralo da bude jos bezobrazniji i da vise gresi.
Gledajuci sve to ,a uzimajuci i EXPO za koji je i sam Vucic izjavio da je prioritet i da izbora nece biti (dok ne isisaju svaki moguci dinar) do okoncanja tog projekta. Ne znam sta bi ga nateralo da izbore raspise, posle ociglednog peha sa izvozom municije za Ukrajinu, sto ce ga neminovno stavi pod rusku lupu i smanjenje makar javne podrske sa te strane.