Hvala na snimcima Air, solidna brojka... Imam utisak da je raspolozenje u narodu slicno kao pred 5. oktobar kada je u pitanju podrska vlasti... naravno okolnosti su neuporedive, nego mislim na to koliko je ljudi uz studente a koliko uz vlast... Ne moze se odrzavati brojnost svakodnevno, nije moglo ni 1999. i 2000, bilo je cak mnogo manje ljudi u protestima tada nego za poslednjih 2-3 godine...
S druge strane, to sigurno zna i Vucic i bice bas zajebano naterati ga da raspise izbore... A on igra prljavo... Iako su se ljudi uglavnom oslobodili straha, vlast i dalje kontrolise skoro sve pare i sada je ogroman pritisak prema fakultetima... Skoro svi drzavni fakulteti su posle 3 meseca bez budzetskih uplata prakticno pred bankrotom i u opasnosti da izgube akreditacije... Slicno je bilo i sa prosvetnim radnicima... Takvo ponasanje prema oblasti obrazovanja je po meni cin veleizdaje jer to je jedan od najvaznijih strateskih resursa drzave i naroda, to je podrivanje jednog od temelja drustva i za to mora na ozbiljnu robiju da se ide, samo za to, sve i da im zaboravimo sva druga nepocinstva...
Studenti su potpuno u pravu sto ne zele nikakav kompromis sa stokom, ali ako im svi zajedno ne pruzimo maksimalnu podrsku, onda dovodimo do toga da sami studenti rade i protiv sebe i protiv svojih roditelja i protiv fakulteta... Dakle ili svi uz studente ili cemo svi biti kolateralna steta...
Na fakultetima ima ljudi koji su bez plate vec 2-3 meseca, prosvetnim radnicima koji su zaposleni na odredjeno se svete i dele otkaze zbog strajka zimus... Tako da sve najgore zelim govnima koja su uz Vucica zato sto su uplaseni ili ucenjeni ili im je samo draga milostinja koju primaju od njega... Pun mi je kurac i apsolutno nemam razumevanja i da se ja pitam malo bi bio jos jedan Blajburg za taj kolaboracionisticki sljam... Jedino mogu da imam razumevanja za one koji mu iskreno veruju, ma koliko da su glupi ili ograniceni, oni bar nista nisu krivi... Ovi ostali sto vagaju i gledaju korist - pod mac bato...