Koridor wrote:Foteljas posto si pomenuo zlatno doba u vrijeme Demokrata
Zar Srbija od 2008 nema 25k kvadratnih kilometara manje teritorija i zar nije imala 450k manje zaposlenih u odnosu na danas?
I zar nije u periodu Demokrata najveci broj preduzeca prodat za dinar?
Ako je to zlatno ovo je danas dijamantsko ili grijesim?
Sto se tice demokratije i demokratskih odnosa, u odnosu na danas mislim da nema potrebe polemisati da je tada bilo zlatno doba. To je valjda svakome normalnom jasno. Iako nije bilo pravolinijski, mi smo 2003. i 2007. imali zaista prave demokratske izbore, a oni 2008. i 2012. iako su nesto zaostajali, bili su pojam demokratije u odnosu na sve Vuciceve izbore. I Zivkovic i Kostunica i Tadic su mirno i bespogovorno predavali vlast kada su videli da su izgubili izbore i da su u manjini.
Sto se tice kolicine teritorije, nisu DS i DSS bili u vlasti koja je potpisala kumanovsku kapitulaciju 1999, niti su demokrate potpisivale briselski, vasingtonski i ine druge "sporazume", vec crveno-crna koalicija. Stavise, lako se zaboravlja da su upravo Djindjic i Kostunica 2001. uspeli da diplomatski relaksiraju "kopnenu zonu bezbednosti" i tamo vrate domacu vojsku i policiju u punom obimu (a rec je o ako se ne varam nekih preko 1000km2 teritorije, gde su jedva naoruzani policajci bili glineni golubovi i sluzili za odstrel, a albanski banditi bili dosli do puskomet od Vranja i autoputa). Ako se razlika u visku teritorije odnosi na Crnu Goru, podsecam da se i ona de facto odvojila za vreme vozda, tako da ne znam sta je DOS trebao da radi, da salje tenkove dole da bi sprecio otcepljenje (videli smo kako se to sjajno zavrsavalo kada su vozd i crveni vojvoda to radili, tamo vise nema Srba).
Sto se tice "prodaje za dinar", i pored svih nepravilnosti u postupku privatizacije, taj Kole je u poredjenju sa Veselinovicima i Grcicima ispao majka Tereza licno i bar je nesto korisno i zavestao narodu.
Sto se tice broja zaposlenih, sve je to lepo, samo sto je rec o onima koji su 2000. fiktivno radili, a u stvarnosti bili na visegodisnjim prinudnim odmorima i bavili se svercom da bi preziveli. Privatizacija je jednostavno bolno ogolila tu realnost iz 90ih.
Kao zakljucak, da mi je neko 2012. bio pricao da ce narcisoidni Boris Tadic biti pojam drzavnika, patriote i demokrate, zaista ne znam sta bih mu rekao.