Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Niksicanin » 27 May 2025, 22:47

Сад видјех да је Теги дао интервју каналу Без цензуре
Niksicanin

Postby Zappa » 27 May 2025, 23:24

Najezim se kad prica o izgubljenoj generaciji...Toliko istinito i bolno

Kad slušam i gledam Milana Bukvica u tom trenutku kao da ozive likovi iz serije Gorki Plodovi, bolna realnost..Taj ton i bol glasa, lirika. :blue:
Za nekih 15-20 godina ocekujem od Milana knjige u kojoj do detalja opisuje nasu kapitalisticku tragediju.

Kao sto je Branimir Cosic pocetkom proslog veka opisivao sunovrat srpskog naroda, odustvo ponosa, ponizenje i moralno siromastvo to danas radi Milan Bukvic..

Apokalipsa danas i veza između vijatmanskih nacionalista i sprskih nacionalista :blue:
I voditelj se najezi :laugh: :biggrin:
Last edited by Zappa on 27 May 2025, 23:48, edited 2 times in total.
Zappa

Postby jupol » 27 May 2025, 23:42

DeniBer wrote:
Fratelo wrote:Ta brojka od 15. marta da se ponovi opet nista ne garantuje da ce se izbori raspisati.

Kao da zivite ispod kruske, pa ne vidite da i dalje ima podrsku sa svih bitnih zapadnih adresa.

Nece dayi izbore dok ne zavrsi kradju oko expa, nema sile.

Neka drze gace braca iz Srpske, vi ste na redu.

Direkt u metu.

Da dodam - i sve da se skupi isti broj kao 15. marta, šta onda? Opet će Vučko da spremi tabadžije, opet će biti provokacije i šta ćemo onda? Hoćemo da štitimo narod kao 15. marta ili smo sada spremni na žrtve?

Jedno sto je moglo da se postigne nekim 15. martom je drzavni udar tj. da aparat sile predje na stranu naroda, ali to se nije desilo... Drugo sto je moglo je neki tip generalnog strajka koji bi primorao vlast da raspise izbore, tako da opet dolazimo do izbora, jer mora nekako da se potvrdi volja naroda i onda ako ne prizna rezultat moze nesto tipa 5. oktobra, gde ti ako osvojis skupstinu znas ko ce da se obrati narodu sa balkona...

Verujem da ce u slucaju gubitka na izborima njima sve da se raspadne i mislim da je isto kao i 24. septembra 2000. civilizacijski normalno da bude velika razlika.
Ako posle svega ovoga trenutno raspolozenje nije takvo da opozicija + studenti i uz sve kradje odnesu pobedu, onda ovaj narod treba da se udavi u sopstvenim fekalijama i da nestane... Mislim jesmo svi mi deo tog naroda, ali zadesila nas je nesreca pripadnosti jednoj uzasnoj generaciji... Bilo je i normalnih Nemaca u Drezdenu 1945. koji ne bi mrava zgazili, ali jbg... Ostaje samo svakom od nas da se nada da ce izbeci za sebe i svoje bliznje sudbinu koju smo kao narod kolektivno zasluzili...
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Sezione » 28 May 2025, 00:18

Woodoo wrote:

Smeta mi jedno jedino mesto na teritoriji Srbije, а зове се Приштина, јебем ли ти матер жвалаву малоумну
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Niko123 » 28 May 2025, 08:45

Moraću da odgledam šta je Tegi pričao na KTV-u. Gledam komentare na fejsbuku, ljudi, njega napadaju nepismeni ćaci :laugh: Pa hit! Dominiraju matorci, kojima su televizije isprale mozak.
Niko123

Postby medjutim » 28 May 2025, 17:27

harper lee wrote:Ne znam kako tacno da formlisem ovu misao koja mi se od jutros muva po glavi ali pokusacu.

Ovu vlast, njene prirepke i uopste clanove tog politicko-medijsko-analiticko-ekspertsko-tajkunskog establismenta, bez obzira na to s koje strane politickog spektra dolaze, vrlo je neprijatno iznenadila ovakva i ovolika ljudska solidarnost, cak i prekogranicna, a jos neprijatnije je iznenadilo potpuno odsustvo razumevanja na poslednjim medijima koje nisu zatakli za pojas, drustvenim mrezama i internetu uopste, za njihovo guslanje i prenemaganje koje oni muljaju po ustima i pokusavaju da prodaju kao politicku principijelnost, civilizacijski stav i politicki aktivizam. Trenutno su puni mediji sokiranih nazovi politicara, nazovi novinara, nazovi eksperata, nazovi analiticara i nazovi ljudi koji landaraju okolo, tapsu jedni druge po ledjima, opravdavaju iz cehovske lazne solidarnosti ovog ili onog, cepaju neku nepotrebnu i perifernu dlaku nacetvoro, apsolutno zgrozeni time sto su u ovoj drzavi iz senke iskocili na scenu neki obicni ljudi koji bez primisli o sopstvenoj koristi volontiraju, pomazu i bez ikakvog roptanja krpe socijalne provalije i bezdane koje su srpski politicari i njihovi udjiguzi ostavili za sobom raznoseci drustvenu supstancu na nacin na koji su raznosili pare iz korisnih stavki u budzetu, pesak sa nasipa, misterioznu robu iz robnih rezervi koja ce se aktivirati nekada, u nekoj dalekoj buducnosti, kada se za to steknu neki nemusti uslovi i sve drugo cega su mogli da se dokopaju.

Ja zaista ne znam, nisam primetio, proslo je to pored mene, kada se desio taj opsti raskol izmedju naroda s jedne i institucija koje bi tom istom narodu trebalo da olaksaju, obogate i u krajnjoj liniji sacuvaju zivot, s druge strane. Ono sto znam, jer vidim, je da je taj raskol takav i toliki da se komotno moze govoriti o novoj neverovatnoj podeli u Srbiji na gradjane i establisment, dve grupe koje se susrecu samo onde gde su prinudjene da se susretnu i u kojoj ova druga grupa radi ovoj prvoj o glavi iz nadinstitucionalnih, nadideoloskih, nadpolitickih, nadinteresnih i nadstranackih razloga. Neprijatna je cinjenica da nama nije problem nekakav Aleksandar Vucic ili tako neka druga parapoliticka protuva i diletant, nama su problem sve stranke, svi politicari, svi mediji sa nacionalnom frekvencijom, sve drzavne institucije, policija, vojska, Crkva, sva ministarstva, svi sekretarijati, sve lokalne, regionalne ili drzavne uprave, sve komisije, sve agencije, ceo jebeni drzavni aparat od najsitnijeg biroa koji zivi u nekoj smrdljivoj i zagusenoj kancelariji od par kvadratnih metara pa do premijera i predsednika. I sada se ceo taj sistem pokrenuo da se odbrani od poplavljenih gradjana, od volontera, od obicnih ljudi koji prebiraju po novcanicima da bi videli imaju li za jos jednu kesu pelena, jos jedan balon vode, jos jedan paket toaletnog papira da kupe i nekome posalju, od onih koji su skakali u bujicu za macetom i kucetom, kojima su ledja pucala danima na nasipima, klizistima, centrima za smestaj izbeglica i na drugim mestima gde se tuklo s nadirucom vodom da bi se sacuvali zivot i imovina onom do sebe. Placeni novinari, dotirani glumci, opozicioni politicari, vecite javne licnosti i heroji tabloida, samozvani eksperti i analiticari, cela ta bulumenta krvopija i interesdzija, upregla se u zastitu svoje infrastrukture neznanja, nesposobnosti, nepotizma, stranackih i drugih kombinacija, medijske ekskluzive i parazitizma. Pitam se za ovog ili onog zasto se nije javio da kaze ovo ili ono protiv ovoga ili onoga, a sad mi se cini da je za bilo koga od njih bolje da cuti, jer ko se nije uopste javljao taj je jedini dusu sacuvao.

Nikad nisam bio nekakav anarhista, neprijatelj establismenta, imam prilicno konzervativna shvatanja kad su metapoliticke stvari u pitanju, ali imam zelju da se u ovom trenutku zahvalim izvesnoj Jasmini Ivanovic, gradskom sekretaru za socijalnu zastitu zato sto mi je sinoc jednom recenicom zaokruzila svu trulez, sav jad i svu besmisao celog tog samozivog i samodovoljnog sistema zla, pokvarenosti i nitkovluka, taj zrvanj kojim se drobe ljudski karakteri i zivoti, tu gadost koja sebe naziva javnoscu Srbije. Mi nismo bolestan i zao narod, sto olako zakljucujemo kad god se dese neke krupne i zahvatne stvari, mi smo zdrav pacijent koji se u stanju indukovane bolesti drzi pogresnom terapijom. Mi nemamo veze sa ovim establismentom u Srbiji, on je sam sebe stvorio i sam sebe odrzava. I mi smo, na kraju, danas u otvorenom ratu protiv tog i takvog establismenta. Ratu koji moramo da dobijemo zbog naseg mentalnog zdravlja i buducnosti nase dece.

Pre 11 godina..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby rolerkoster » 28 May 2025, 17:36

Izlete mi ludi Nogo na YT kada sam se vracao sa posla,uz njegovo standarno bla,bla izjave,kaze da su 2 liste u Zajecaru potpisale takve ili slicne izjave.Nisam u toku i nisam pratio,jel istina to sto kaze i koje su to 2 liste ako je istina?
rolerkoster

Postby Leca » 28 May 2025, 18:29

Pa postavite Tegijevo gostovanje na KTV, da i mi sa nivoa 400 nešto vidimo.
Leca

Postby Sezione » 28 May 2025, 18:39

Sacemo da pustimo da se odslusa

СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Mikisha » 28 May 2025, 19:11

Krenuo put Kanjize danas, napanjio Tegisu u autu, uradilo me na revoluciju, umal drmno samar madjarici na kasi kad mi je rekla tešek, da bude sta tešek jebo te pastor istvan balint, izvini Varga.
Salim sw, svaka cast, uvek briljantan i ako oces da mi kazes kakvo misljenje imas o malom
Danilu voditelju?
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Tegi » 28 May 2025, 19:22

Vrhunski novinar. Privatno je još inteligentniji i namazaniji nego što pokazuje u emisijama.

A opasno je u ovoj zemlji biti talentovan za novinarstvo.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Mikisha » 28 May 2025, 20:19

Da, da, znam malog pa zato pitam.

Skoro sam bio sa njim, hteo da uzmem auto neki.

Opasno se popravlja kao novinar, opusta se.

Elem, na pocetku mi je bilo cudno, cale mu je lokalni tajkun ( posle cujem da je donirao studentima svasta),
Danijel isto jbg sin pokojne Dane, bitan radikal u pokrajini, blizak sa ljudima koji su SNS ili sateliti tipa onaj vulinov kurac od stranke itd, plus na to ga se dobro secam kakav je bio devijant u mladosti..
Sve je to cudno ali jednostavno ne postoji opcija da njihov rad ikako ide u korist ovom umoboliku.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Houdini » 28 May 2025, 20:45

Tegi nadam se da ces jednog dana da napises knjigu.. voleo bih da procitam siroku analizu podrucija Jugoslavije/Srbije u poslednjih 30+ godina.. tacnije sve ovo sto pricas, u malom vremenskom prozoru, pretocis u knjigu a la Jovan Cvijic recimo..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Fratelo » 28 May 2025, 21:25

Ko je predlozio Rihu i Sabica za clanove rema?

Je li nemamo nekog boljeg od Rihe pobogu.
Fratelo

Postby jupol » 28 May 2025, 22:17

Fratelo wrote:Ko je predlozio Rihu i Sabica za clanove rema?

Je li nemamo nekog boljeg od Rihe pobogu.

POV: Dejan Vuk Stankovic kopa nos, pravi kuglicu i gadja te
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

PreviousNext

Return to Evropska košarka