Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby soniko » 19 May 2025, 20:06

Tegi wrote:Studentska parlamentarna većina bi bila oročena na 2 godine. To je već definitivno odlučeno.

I ne bi se nastavilo sa političkim angažovanjem ako bi se za to vreme izvršila demokratska konsolidacija.

Pa nema onda sta ko od opozicionara da se buni.
Bukvalno im studenti ciste teren i sve sto treba da urade je da se sklone, slusaju i ako studenti zatraze pripomognu infrastrukturom i ljudstvom.
Naravno, tu govorim o iskrenim opozicionarima a ocigledno je da ce ova akcija poprilicno razotkriti spavace.

Sta ima da se bunis onima koji ce ti ocistiti teren, jaka stvar dvije godine van parlamenta, svakako su konstantno na ivici cenzusa :biggrin:
soniko

Postby Hasselbaink » 19 May 2025, 20:33

jupol wrote:ma sto se tice opozicije ja sam odavno rekao da cu i za crnog djavola da glasam protiv Vucica, ali zabole me kurac i da se ugase, ajde bre kao da su probijali Solunski front 12 godina pa ginu i ginu i nikako da ga probiju pa da ih zalim... nema ko se nije ili prodao, ili se posvadjao zbog sujete ili napravio neko sranje da ga ucenjuju ili davao imbecilne izjave... cuj uvideli da je bojkot 2020. velika greska, pa to i pravi Patrik iz Koralova shvata da je jedino sto je trebalo raditi biti ujedinjen u maksimalno dve liste...
I onda kad vidis da iz godine u godinu na prvi pogled normalni ljudi sa bar prosecnom inteligencijom prave takve politicke idiotizme i prakticno pucaju sebi u nogu kad god se pojavi neka sansa da ugroze Vucica onda je jasno da njih zabole kurac, bar vecinu lidera opozicije, nego samo gledaju ili da se prodaju Vucicu ili na neki drugi nacina da ostvare neku licnu korist, a na stetu drugih u opoziciji i normalnog naroda...
Eto, ko sada brani Losmiju da se ujedini sa svom ostalom opozicijom? Ko ih je sprecavao da se ujedine dok se nisu digli studenti? Sta je frka - raspodela mandata? redosled na izbornoj listi? kakve to veze ima sa studentima?

Zanimljivo da je bas taj milos kod onih pokusaja desnice da se ujedini uz zavetnicu bio najmanje zainteresovan.. tako je bar milo lompar pricao koji je prisustvovao, tad je bio siguran da prelazi cenzus i nije mu smetalo sto se tako ne moze dobiti vucic + je dosta glasova propalo. Al nega ga, nek svi vide da je isti ko nestor pa nek se ujedine...
Image
Ko ne skace, taj je plenum.
Hasselbaink

Postby Kreanga » 19 May 2025, 21:07

Medjutim se dotakao necega sto sam i ja pominjao vise puta.
Postoje ljudi koji se bore zestoko sa ovima godinama i trpe strasne posledice zbog toga. I sad ce ti ljudi da budu satanizovani zbog x faktora.
Da se ogradim, tu najvise mislim na ljude u lokalnim sredinama, ne na ove svirace kurcu gore.
Kreanga

Postby medjutim » 19 May 2025, 21:44

V.M. Varga wrote:Borili se i šta uradili? Levitirali oko cenzusa, a oko bitnih pitanja ćutali i pravili se mrtvi kada problemi nisu po ukusu udbe?

Je l tako? Tako je?

skoro svi koji su tako radili su odavno nestali, počev od Vuka Jeremića pre svih, a dugačka je lista sličnih pretendenata oportunista.

V.M. Varga wrote:Čekalo se i sanjalo da se Vučić sam samoubije i da se onda krene još veće sisanje fondova i naroda. Neko je čekao da ovaj završi sa Kosovom pa to da right iskoristi da zasedne narednih decenija, bez tog balata. Sanjalo se kad će da se sedne u fotelje i odbore bez znanja i dana iskustva?

Je l tako, tako je?

Sad nisam tačno siguran na koga to misliš da čeka fotelju bez blata i bez dana iskustva, na "opoziciju" ili na nepoznate eksperte koji su dosad ćutali i nisu hteli da se bave politikom ali će sad da nam učine plezir time što će da preuzmu nešto što će studenti da im donesu?

V.M. Varga wrote:Sad se pojavio neko ko je uspeo gde vi niste, ko je uspeo da animira i pridobije narod i ko ima perspektivu da satre SNS i celokupan sistem.

I sad imate pitanje da li to bespogovorno da podržite, da podržite svoj narod i omogućite slobodu istom. Ili da gledate vlastite guzice pa makar time omogućili sistemu da preživi jer mislite da imate tapiju na bezuspešno bavljenje politikom i opozicionarstvom. A nemate strpljenja da ovi što pokušajavaju da očiste državu I tako i vama daju realnog prostora u medijima i javnosti.

Svako gleda svoju guzicu umesto budućnosti države i naroda je najgori nakot, gori i od SNS, jer oni barem znaju za čega se bore i šta pokušavaju da sačuvaju.

za to "vi" dizvineš malo, nit sam u politici, nit sam u Srbiji od polovine 2015. pa mi opet nije problem ni da ovde pravim parole za proteste do pola noći, ni da vozim 150 km da glasam na glasačkom mestu gde vladajuća stranka dobije 3 glasa od oko 150, za razliku od svih ovih koji su čekali studente da bi se setili da vlast neće sama da se dezintegriše a dosad im bilo cimanje da prošetaju do glasačkog mesta da zaokruže nekog nesavršenog da bi oterali najgore.

I svako ko misli da su ti koji su ćutali i smrdeli dok su čekali da se problemi sami reše bolji, da su bolji oni kojima je bolje i SNS nego neko nesavršen.. svi VI zaslužujete vlast kakvu ste dobili, koliko god ničim izazvani mislili da imate "moral high ground" s kog možete da lepite "ovi su gori od SNS" etikete.

Produzenisamlekom wrote:Koji su ti koji su se sve vreme borili?

kad pričamo o navijačima pa primetimo da je centralni zatvor pun jednih, a drugih eto nema, sve bude jasno i logično.

Gledaj ko je sve morao na robiju ovih godina, ko je trpeo batine uvrede i šikaniranje, i samo će ti se kasti. U Novom Sadu ti je opozicija u prvim redovima svih dešavanja. U manjim mestima imaš ko zna koliko ljudi koji su sebi nacrtali mete na glave ulaskom u opozicionu stranku (što bi valjda trebalo da bude sasvim logičan način političke borbe) i svakakvih horor priča. Oni koji su se u Jagodini bezuspešno borili protiv Palme dok je grad ćutao na ono što svi u krugu od 30 km znaju, rizikujući poslove, firme, imovinu, glave, jesu li nam i oni neprijatelji, a ovi koji su pustili muda kad je Palma crko dobri i pošteni građani kakve smo čekali?

Što se mene tiče, već godinama prvo pogledam liste i spisak ljudi na njima, pa glasam prema tome.

Pa bih tako da sam ostao u Beogradu glasao za ZLF jer su neki ljudi koje tamo lično znam bolji ljudi i bolje upućeni u gradske probleme od onih decenijama koji organizuju gradski prevoz i službe.
Pa sam tako glasao za Srce, jer je drugi iza Ponoša prof dr Dragan Delić kog opet znam lično, i koji je i bolji čovek i veći ekspert od većine profesora koji se pojavljuju po medijima kao nezavisni eksperti. Ali takav čovek kao funkcioner ne bi imao mesta po današnjim kriterijumima, jer eto, bolji su oni koji su ćutali dok je on nešto pokušavao.

A opet ako studenti daleko bilo dozvole sebi da na listu stave npr prof dr Milana Bjelicu kog dobro pamtim s fakulteta i koji se ovih dana vuče po medijima, daleko im lepa kuća.

No kao što rekoh usput, da vidimo liste pa da pričamo. Ja ću moje da obavim kad dođe vreme, a vi kako vam savest nalaže, samo gledajte da ne bude kuknjave kad se ispostavi da su ljudi koji danas ulaze u politiku makar jednako potkupljivi i podložni udbi..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Ziks96 » 19 May 2025, 21:52

Trazite ideal u svemu a to ne postoji, kako u sportu tako i u politici. Taj ko misli da ce sad da dodju najstrasniji znalci, principijelni i moralni ljudi bez ijedne mrlje, koji ce da gone i osudjuju vecinu ovih bolesnika je blago receno naivan. Ko misli da su svi studenti cisti sa postenim i uzvisenim namjerama se takodje vara. Ali ova prilika, koju su ti mladi momci i djevojke izborili se javlja jednom u ko zna koliko generacija i zato ih treba podrzati, uz sve vrline i mane, jer su odradili lavovski posao stavljajuci svoju glavu na panj! Ideal dostici necemo, ali svi zajedno treba da se trudimo da vremenom i generacijama mijenjamo sistem na bolje.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby DeniBer » 19 May 2025, 23:40

V.M. Varga wrote:Borili se i šta uradili? Levitirali oko cenzusa, a oko bitnih pitanja ćutali i pravili se mrtvi kada problemi nisu po ukusu udbe?

Je l tako? Tako je?

Čekalo se i sanjalo da se Vučić sam samoubije i da se onda krene još veće sisanje fondova i naroda. Neko je čekao da ovaj završi sa Kosovom pa to da right iskoristi da zasedne narednih decenija, bez tog balata. Sanjalo se kad će da se sedne u fotelje i odbore bez znanja i dana iskustva?

Je l tako, tako je?

Sad se pojavio neko ko je uspeo gde vi niste, ko je uspeo da animira i pridobije narod i ko ima perspektivu da satre SNS i celokupan sistem.

I sad imate pitanje da li to bespogovorno da podržite, da podržite svoj narod i omogućite slobodu istom. Ili da gledate vlastite guzice pa makar time omogućili sistemu da preživi jer mislite da imate tapiju na bezuspešno bavljenje politikom i opozicionarstvom. A nemate strpljenja da ovi što pokušajavaju da očiste državu I tako i vama daju realnog prostora u medijima i javnosti.

Svako gleda svoju guzicu umesto budućnosti države i naroda je najgori nakot, gori i od SNS, jer oni barem znaju za čega se bore i šta pokušavaju da sačuvaju.

Upravo su ovakva mišljenja deo problema. Progutala se SNS matrica na kojoj se aktivno radilo od kad su zaseli na vlast. Prostim potkupljivanjem je u početku "preuzeo" neke partije, ko nije hteo dobrovoljno nastradao je u "hostile takeover" kao na primer Velja Ilić.

Za ostale je išlo lopovi, izdajnici, izdajnici, lopovi pa malo posle dodato i tajni saradnici SNS-a i tako u krug. Od strane političke partije koja drži skoro pa sve medije u zemlji + armiju botova koja agituje od prostih komentara na vesti, pa preko društvenih mreža do foruma.

I nakon uspešne indoktrinacije došli smo do toga da je opozicija skup prodatih, kupljenih, nesposobnih izdajnika (dodati po volji).

Ovde ću stati pošto se vodi borba protiv pošasti. Kad se završi možemo šire da diskutujemo.
DeniBer

Previous

Return to Evropska košarka