Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Monogamija » 06 Mar 2025, 09:24

Karelia slims wrote:dogovor studenata i opozicije, ali ne sme tu novu vlast da cini niko ko je sada na vlasti i niko ko je pre sns-a bio na vlasti.

dakle, dacic, djilas i ostala bagra stop.

Od toga nema ništa, obrni okreni svi su na kraju povezani kao creva.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby fontaneros » 06 Mar 2025, 09:33

Odluka Vlade Srbije da se sa februarskim platama primenjuje zakonske odredbe i da svako bude plaćen prema učinku.

Oni koji najavljuju tužbe protiv takve odluke vlade pozivaju se na to što nisu pokrenuti disciplinski postupci.

"Nisu pokretani disciplinski postupci, to je tačno, jer nismo želeli da bilo ko ostane bez posla, ali smo se zato odlučili za ovaj model da isplate", rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka prosvete je za RTS objasnila kako će plate za februar biti isplaćene.

"Oni koji su radili primiće punu platu, tako nastavnik sa 20 godina radnog staža prima oko 111.000 dinara, onaj ko je štrajkovao u zakonskim okvirima i držao časove od 30 minuta primiće oko 88.000 dinara, dok oni koji uopšte nisu radili primiće oko 16.000 dinara. Efektivni rad se plaća, i mi se nadamo da ćemo čim pre početi sa nadoknadama, a nadoknade se takođe plaćaju", rekla je Đukić Dejanović.
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Malkovic » 06 Mar 2025, 09:40

Све што ће сада апциговати ће исплатити после судских поступака, заједно са трошковима поступка.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Dovla933 » 06 Mar 2025, 09:45

Dexi wrote:
Storm11 wrote:Izgleda da je definitivno da nece biti plate za prosvetare. Po meni jos jedan autogol vlasti, povecace nezadovoljstvo i pojacati inat, u mom slucaju nastavljamo da pumpao jako :biggrin:.

Da li i vi mislite da ce biti kontraproduktivna ova mera po vlast? Ima i sa druge strane cinjenica da ljudima trebaju pare za tekuci zivot, rate kredita, dadzbine itd.

Sta je jedna ili dve plate u ovoj borbi za bolje sutra i pravedniju zemlju.

A svakako ova zastrasivanja i davanje otkaza ljudima kako bi ulili strah ostalim ljudima je kontraproduktivno.

U ovoj borbi ne sme da bude stajanja,ni odustajanja jer ako se ne uspe svakako ocekujem ozbiljnu odmazdu nad ljudima koji su ucestvovali u ovoj borbi.

Zanimljivo koliko su ova ,ali i prethodne vlasti unistile sindikate,maltene u svim javnim preduzecima i ustanovama.

Ovaj bunt,protest naroda je velicanstven jer bukvalno niko ni istok ,ni zapad,Rusija,Kina bukvalno niko nije stao na stranu Srpskog naroda i pravde,vec iskljucivo gledaju sopstvene interese i interese globalnog kapitala.

Zato ako dodje do nekih promena ,bice one ciste i necemo dugovati nikome nista.

Drago mi je Deksi što ti je život med i mleko i ne znaš šta je život od prvog do prvog..
Prosvetari u obustavi prolaze ozbiljan teror i svake nedelje pada broj ljudi koji su u obustavi, imam osobu iz kuće koja je u obustavi i danas neće primiti platu, na početku ih je bilo 20, od sledeće nedelje jednocifreni, tako da nema svrhe gubiti novac jer se niko drugi i ne priključuje.
Svi su u fazonu bravo, al kad treba ti da preduzmeš nešto onda neka njih.. Koliko samo porodica ima gde su oboje u prosveti, pa kako oni da prezive bez plate? Pola ljudi u kreditima i govnima, ali najlakse je napisati šta je jedan mesec ili dva bez plate za bolje sutra
Dovla933

Postby Bang » 06 Mar 2025, 10:01

Ne znam ko je stvarni autor teksta koji je okačio Balkanski, ali u njemu je navedeno dosta tačnih tvrdnji, a nešto slično sam i pisao pre nekih 15-ak dana.
Ne slažem se jedino sa uvodom, da je dešavanje u skupštini greška. Opstrukcija parlamenta na taj način nije izum naše opozicije i svakako je dodatno zakuvavanje, na aktuelnu situaciju. Jedini minus, a tu ću se složiti sa Balkanskim, je što su napadnute žene. Muškarac je dominantniji i ženu može da porazi na mnogo drugih načina, argumentima, verbalno, intelektualno...Koliki god ološ da je u pitanju, nisam za "biću ženu" varijantu, a pogotovo ne za prskanje suzavcem, koje je samo dalo argumente suprotnoj strani. Bilo je u parlamentu više nego dovoljno muškaraca za takvu vrstu obračuna.

Sa delovima teksta da se kriza mora razrešiti političkim putem i da se mora uspostaviti širok front svih koji su protiv vladajuće garniture, se apsolutno slažem. Pisao sam i o tome ranije, Svi oni koji su protiv SNS-a, na jednu stranu, da se prebrojimo, pa onda u nekim normalnijim uslovima da se delimo ko je gde programski.

Vidim da provejava empatija za prosvetu, uplaćuju se iznosi solidarnosti, jer su ostali bez plate za februar. Realno, nisu radili ni 1/3 meseca januara, a dobili su pun iznos za januar. Čak i za februar treba da dostave planove nadoknade i kad nadoknade časove, biće im uplaćena razlika, što je više nego fer. Ne znam kako ti ljudi brane svoje ugovore o radu. Neka proba neko ko radi kod privatnika da kaže gazdi - podržavam studente, neću dolaziti dva meseca na posao, a možda i još koji mesec preko toga - ne znam dokle, pa neka javi kako je prošao, da li je dobio celu platu i da li ga čeka radno mesto.

Nosioci promena su studenti, a profesori, pogotovo osnovnih i srednjih škola u koje idu maloletnici, treba da rade svoj posao.
Masovni protestni skupovi su vikendima, svi mogu da stignu na njih. Radnim danima mogu da se drže skraćeni časovi, može u 11:52h izlaskom i 15-minutnim prekidom da se obeleži tragedija...Načina ima, da deca ne ostanu uskraćena, a da se bunt iskaže.
Kako ne stadoše EPS, bolnice, vodovodi, komunalno na dva meseca? Kakva bi situacija bila kada dva meseca ne bi imali struju, vodu, kad bi svima đubre bilo preko nosa, kad ne bi moglo da se ode kod lekara ili u apoteku?
Ovako ispade da su deca najnebitnija stvar i preko njih može da se pegla stanje u državi.
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...
Bang

Postby Karelia slims » 06 Mar 2025, 10:07

njih su njihove kolege prosvetari zajebali. sindikati imali potpisan protokol u kojem su do januara 2025. trebale da se reše neke stvari u prosveti i oni slepci odu i potpišu nešto drugo u trenutku kad su se masovno organizovali protesti i kad je bilo jasno da studenti ne odustaju. i oni najhrabriji koji nisu hteli da odustanu od onoga što je potpisano će najebati, a velika većina koju čine dupelisci i beskičmenjaci ćute i verovatno se i slade što su se ovi koji imaju kičmu pobunili.

evo ga taj protokol iz 2023.

ovo sigurno nije ispoštovano

Влада Републике Србије у ком год сазиву постојала, се обавезује да ће у наредној години бити ванредних повећања за просвету, а у циљу да наставник почетник има плату једнаку просечној плати у Републици Србији и обавезује се на измене законских решења за смањење администрације у школама.
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

Postby Dovla933 » 06 Mar 2025, 10:17

Karelia slims wrote:njih su njihove kolege prosvetari zajebali. sindikati imali potpisan protokol u kojem su do januara 2025. trebale da se reše neke stvari u prosveti i oni slepci odu i potpišu nešto drugo u trenutku kad su se masovno organizovali protesti i kad je bilo jasno da studenti ne odustaju. i oni najhrabriji koji nisu hteli da odustanu od onoga što je potpisano će najebati, a velika većina koju čine dupelisci i beskičmenjaci ćute i verovatno se i slade što su se ovi koji imaju kičmu pobunili.

evo ga taj protokol iz 2023.

ovo sigurno nije ispoštovano

Влада Републике Србије у ком год сазиву постојала, се обавезује да ће у наредној години бити ванредних повећања за просвету, а у циљу да наставник почетник има плату једнаку просечној плати у Републици Србији и обавезује се на измене законских решења за смањење администрације у школама.

Tačno tako, vodje sindikata su primile pare, potpisale papire i zajebali druge. Al fora je sad 80 posto prosvetara napustilo te sindikate i osnovali nove.

@Bang Druže nemoj da se ljutiš, ali post ti je tako informerski "Nisam za Vučića ali..."
Cisto da znaš, prosvetari u obustavi idu u školu ali sede u zbornici i ovo za trećinu januar ti isto nije tačno, neke škole uopšte nisu imale nastavu od početka drugog polugodišta, a prvo znaš i sam kako su nasilno završili. Tako da od te nadoknade časova nema ništa, ministarka se pravi da je sve u redu, a pola đaka roditelji sami ne šalju na časove kod profesora koji nisu u obustavi.
Dovla933

Postby Cuburac » 06 Mar 2025, 10:21

Ja sam kontaktirao taj fond solidarnosti, jos nisam dobio povratne informacije.

Gledajuci na nacin kako je Bang izneo i dobro obrazlozio sa njegovog aspekta, mozemo se zapitati, zasto je narod izlalzio i iznosio pred studente i vise nego sto je mogao, zasto su ih taksisti vracali o svom trosku. Studentima bilo do setnje, pa su malo setali, njihov problem. Kako da ne ?

Kakvo je resenje , djaci napolju, a nastavnici u ucionicama i drze casove kao Orlic konfrenecije za stampu ?
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Edge » 06 Mar 2025, 10:39

Edge

Postby Ziks96 » 06 Mar 2025, 10:45

Edge wrote:

:biggrin: :biggrin: :biggrin:
Daj da pretvorimo to u odnosu na broj stanovnika da se frapiramo jos vise.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Bang » 06 Mar 2025, 10:46

Dovla933 wrote:@Bang Druže nemoj da se ljutiš, ali post ti je tako informerski "Nisam za Vučića ali..."
Cisto da znaš, prosvetari u obustavi idu u školu ali sede u zbornici i ovo za trećinu januar ti isto nije tačno, neke škole uopšte nisu imale nastavu od početka drugog polugodišta, a prvo znaš i sam kako su nasilno završili. Tako da od te nadoknade časova nema ništa, ministarka se pravi da je sve u redu, a pola đaka roditelji sami ne šalju na časove kod profesora koji nisu u obustavi.

Nema ljutnje, za Vučića nisam, posle toga ide tačka.
Najlakše je lupiti etiketu neistomišljeniku, a šta činjenice govore, nema veze, pravimo se naivni.

Šta nije jasno u mom postu? Pa i ti sam ga potvrđuješ. Deca časove nemaju, a to je valjda poenta škole i njihova radna obaveza iz ugovora o radu.
Idu na posao, ali sede u zbornici? Jel ideš i ti kod privatnika na posao da odsediš u kancelariji i na taj način podržavaš studente? Šta kaže boss na takvu produktivnost? Bonus, stimulans?

Poenta cele moje priče je da ne želim da prihvatim da se država menja preko leđa dece. Svi ostali imamo svoj komfor i ispunjavamo sopstvene potrebe, a jedino su oni uskraćeni za obrazovanje.

Edit:

Cuburac wrote:Ja sam kontaktirao taj fond solidarnosti, jos nisam dobio povratne informacije.
Gledajuci na nacin kako je Bang izneo i dobro obrazlozio sa njegovog aspekta, mozemo se zapitati, zasto je narod izlalzio i iznosio pred studente i vise nego sto je mogao, zasto su ih taksisti vracali o svom trosku. Studentima bilo do setnje, pa su malo setali, njihov problem. Kako da ne ?
Kakvo je resenje , djaci napolju, a nastavnici u ucionicama i drze casove kao Orlic konfrenecije za stampu ?

Ljudski je pomoći, ljudsko je tvoje razmišljanje, ali ni blizu da je situacija slična.
Studenti su izabrali sami svoj put, svesni su šta to može da im donese i odnese. Narod na to može da gleda sa odobravanjem i željom da pomogne ili ne.
Prosvetni radnici imaju radnu obavezu preuzetu ugovorom o radu, da obrazuju tvoje i moje dete. Oni su izabrali totalnu obustavu. Zbog toga deca trpe, a valjda su i prosvetni radnici svesni posledica koje takav izbor može da im donese.
Koliko sam po tvojim ranijim upisima shvatio, baviš se knjigovodstvom. Kako tvoji klijenti reaguju, kad kažeš da podržavaš studente i evo sad baš ne možeš da im uradiš godišnji izveštaj?

Svi se pitaju - Kakvo je rešenje? Odgovor niko ne daje, a deca su sve više na gubitku.
Da sve stane? Revolucija? Anarhija? Sve ok, onda smo svi u tome, ali ponavljam - ne prihvatam da se država i sistem menjaju isključivo preko dece.

Još jedan edit:

Zlaja wrote:Odluka vlasti je da zbog par fotelja pusti niz vodu čitavu generaciju studenata.
Da vlast radi svoj posao niko ne bi bio u štrajku.
Tako da bih ja bio oprezan u optužbi oko toga ko svoj posao radi, a ko ne...

Zato i hoćemo da ih menjamo, ali daj onda da svi rasporedimo teret.
Last edited by Bang on 06 Mar 2025, 11:07, edited 2 times in total.
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...
Bang

Postby Bojdo » 06 Mar 2025, 10:53

Možda u dinarima :biggrin:

Evo Forbsove liste. Nema ih.

https://www.forbes.com/billionaires/
Last edited by Bojdo on 06 Mar 2025, 10:54, edited 1 time in total.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Lester Bo » 06 Mar 2025, 10:54

Lester Bo

Postby soniko » 06 Mar 2025, 10:54

Najvaznija stvar u ovom procesu je tjeranje ove pošasti da odstupi i prihvati koliko toliko demokratske izbore.

Licne zelje pojedinaca kojima se svidjaju jedni, drugi ili treci su pogresna i potenciraju se slucajno iz politicke nezrelosti ili namjerno zbog politicke korupcije.
Da podsjetim, vlast nije jos pala, ne bira se predsednik niti partija koja ce da vodi zemlju vec se pokusava natjerati ovaj kriminalni rezim da odstupi.
U toj borbi je malo bitno da li ti je istomisljenik protiv rusa ili protiv nato pakta.
Da ne pricam da te podjele u novonastalom geopolitickom kuršlusu gube svaki smisao :beyond:
Kako sad djeluje organizacija koja podrzava ruski uticaj, da li je protivnik one proamericke :question:

Apsurdno je da je ovaj novonastali uragan u geopolitici koji Vucic pokusava prikazati kao veliku pobjedu svoje politike sjedenja na dvije stolice vrlo lako moze da se okrene protiv njega jer dva pola na koja je podijelio zemlju neumornim spinovanjem nestaju kao posljedica tih geopolitickih desavanja zbog toga sto se brisu razlike koje je da kazem svjesno i jako "pumpao" sve ove godine.
soniko

Postby Zlaja » 06 Mar 2025, 11:00

Odluka vlasti je da zbog par fotelja pusti niz vodu čitavu generaciju studenata.

Da vlast radi svoj posao niko ne bi bio u štrajku.

Tako da bih ja bio oprezan u optužbi oko toga ko svoj posao radi, a ko ne...
Zlaja

PreviousNext

Return to Evropska košarka