Dovla933 wrote:@Bang Druže nemoj da se ljutiš, ali post ti je tako informerski "Nisam za Vučića ali..."
Cisto da znaš, prosvetari u obustavi idu u školu ali sede u zbornici i ovo za trećinu januar ti isto nije tačno, neke škole uopšte nisu imale nastavu od početka drugog polugodišta, a prvo znaš i sam kako su nasilno završili. Tako da od te nadoknade časova nema ništa, ministarka se pravi da je sve u redu, a pola đaka roditelji sami ne šalju na časove kod profesora koji nisu u obustavi.
Nema ljutnje, za Vučića nisam, posle toga ide tačka.
Najlakše je lupiti etiketu neistomišljeniku, a šta činjenice govore, nema veze, pravimo se naivni.
Šta nije jasno u mom postu? Pa i ti sam ga potvrđuješ. Deca časove nemaju, a to je valjda poenta škole i njihova radna obaveza iz ugovora o radu.
Idu na posao, ali sede u zbornici? Jel ideš i ti kod privatnika na posao da odsediš u kancelariji i na taj način podržavaš studente? Šta kaže boss na takvu produktivnost? Bonus, stimulans?
Poenta cele moje priče je da ne želim da prihvatim da se država menja preko leđa dece. Svi ostali imamo svoj komfor i ispunjavamo sopstvene potrebe, a jedino su oni uskraćeni za obrazovanje.
Edit:
Cuburac wrote:Ja sam kontaktirao taj fond solidarnosti, jos nisam dobio povratne informacije.
Gledajuci na nacin kako je Bang izneo i dobro obrazlozio sa njegovog aspekta, mozemo se zapitati, zasto je narod izlalzio i iznosio pred studente i vise nego sto je mogao, zasto su ih taksisti vracali o svom trosku. Studentima bilo do setnje, pa su malo setali, njihov problem. Kako da ne ?
Kakvo je resenje , djaci napolju, a nastavnici u ucionicama i drze casove kao Orlic konfrenecije za stampu ?
Ljudski je pomoći, ljudsko je tvoje razmišljanje, ali ni blizu da je situacija slična.
Studenti su izabrali sami svoj put, svesni su šta to može da im donese i odnese. Narod na to može da gleda sa odobravanjem i željom da pomogne ili ne.
Prosvetni radnici imaju radnu obavezu preuzetu ugovorom o radu, da obrazuju tvoje i moje dete. Oni su izabrali totalnu obustavu. Zbog toga deca trpe, a valjda su i prosvetni radnici svesni posledica koje takav izbor može da im donese.
Koliko sam po tvojim ranijim upisima shvatio, baviš se knjigovodstvom. Kako tvoji klijenti reaguju, kad kažeš da podržavaš studente i evo sad baš ne možeš da im uradiš godišnji izveštaj?
Svi se pitaju - Kakvo je rešenje? Odgovor niko ne daje, a deca su sve više na gubitku.
Da sve stane? Revolucija? Anarhija? Sve ok, onda smo svi u tome, ali ponavljam - ne prihvatam da se država i sistem menjaju isključivo preko dece.
Još jedan edit:
Zlaja wrote:Odluka vlasti je da zbog par fotelja pusti niz vodu čitavu generaciju studenata.
Da vlast radi svoj posao niko ne bi bio u štrajku.
Tako da bih ja bio oprezan u optužbi oko toga ko svoj posao radi, a ko ne...
Zato i hoćemo da ih menjamo, ali daj onda da svi rasporedimo teret.
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...