Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Zappa » 05 Mar 2025, 22:52

Ne razumem...

Čitam vest, poslanici se pogoršalo stanje, juče haos u skupštini, državni udar, Kurti, branimo srpstvo,Vučić ihobilazi u bolnici, a danas objavljuje na Tik toku o Sarkiju i Zadi svojim ljubimcima.. :laugh: :puke:
Zappa

Postby Woodoo » 05 Mar 2025, 23:11

'lebe mekani, ovo je nekoliko nivoa iznad Alan Forda. :pop:

Woodoo

Postby soniko » 05 Mar 2025, 23:17

Ljudi, informer ako ga ne srusi nece niko.
Iskoci mi klip, celavi novinar, non stop prica o nekim teorijama zavjere, cudnim smrtima glumaca koji su pozivali na vakcinaciju, konstantno o nekim zavjerama, stonsi i bitlsi su pokrenuli obojenu revoluciju i slicne price, nemam pojma kako se zove.
Komentarise proteste, kaze "ovo je sukob izmedju boga i necastivog" :pop:
Naravno, ne moram objasnjavati sta misli ko je na cijoj strani ako je emisija na informeru.

Razmisljam, tacno je to sto kaze ali u obrnutim ulogama, medjutim, nije to sustina price, kaze on "najbezobraznije je od svega sto su oni ofarbali ruku u crveno i kazu ruke su nam krvave, pa cekaj ja sad radim nesto, pisem i ti optuzujes mene da su mi ruke krvave"

Kako ga je to pogodilo, ponovio je par puta.
Pa jesu stoko, jesu vam krvave, svi koji ucestvuju u psihovoj spin masineriji imaju krvave ruke i odgovorni su za zlocin.
Zna idiot podsvjesno sta je u pitanju, grize ga i jede, zato ga to toliko vrijedja i toliko to ponavlja.

Inace, idu mi stvarno na kurac vise ova laganja njihova, ovolika kolicina spin izmisljotina u javnosti nije vidjena nikad, ostace upamceni po mnogo cemu ali prvi na listi grijehova ce im biti to sto su izbrisali svaku moralnu barijeru, uklonili kocnice i pustili bujicu lazi u javnost bez trunke stida i srama. Pogledaju li se u ogledalo poslije radnog dana, poljube li dijete kad dodju kuci, kazu li tata je danas bas dobar posao uradio.

Objavi li iko snimak kako je zena dobila "mozdani udar" objasni li iko medicinski kako je moguce prouzrokovati mozdani udar i sto je najvaznije, rekose li kako je ana znala da je u pitanju mozdani udar pet minuta od pocetka incidenta.

Pa picka vam materina vise, sta uradise od ove zemlje :colera: :colera: :colera: :colera: :colera: :colera:

Oprosrite na rijecniku, izbrisite, radite sta god
soniko

Postby Zappa » 06 Mar 2025, 00:49

Soniko, precenjujes Srbe.. Ta prica se prima u Srbiji i taj Informer je jedan od stubova ovog rezima
Zappa

Postby balkanski spijun » 06 Mar 2025, 05:03

Juce sam malo caskao sa "milicom zavetnicom" o desavanjima.Moje bozanstvo,idol .

Da, videla sam da je bio haos u skupstini. Greska. To nikako nisu smeli sebi da dozvole. Ali mene brine nesto drugo sto je mnogo vaznije od ovoga. Rec je o studenstkim protestima. Sve super rade oko blokada i akcija po Srbiji i odlucivanja kroz studentske Parlamente i kako su organizovani (nema zvanicnog vodjstva pa rezim ne zna koga treba da pokusa da preobrati… I to sto razbijaju strah je fenomenalno. Sve je super Osim 2 stvari koje su jako bitne za krajnji rezultat. 1. Njihovi zahtevi se ne mogu ispuniti bez promene rezima. Dakle, moraju imati i politicke zahteve, jer samo ako dodje do politickih promena stvaraju se uslovi za ispunjenje zahteva. A oni nikakve zahteve niti plan za sada u tom smislu nemaju. Nadam se da na tome rade i da o tome na plenumima diskutuju i da ce izaci uskoro u javnost sa politickim zahtevima i planom. Sta je resenje za krizu koja je sve dublja i dublja. 2. Postoji ozbiljna kontradiktornost. S jedne strane, oni zele da im se prikljuci i da ih podrzi sto vise slojeva drustva. Kazu da bi bilo super kada bi bilo i generalnog strajka. A s druge strane, oni odbijaju bilo kakvu saradnju i sa politickim strankama i sa NVO (iako su neke njih iz sve snage podrzale i za to snose posledice o kojima studenti ni rec nisu rekli), cak i sa Proglasom koji je potpuno nestranacki i okuplja nepotkupljive kredibilne inteletualce i eksperte. Ogradjuju se od svih.

Oni bi trebalo da otvore dijalog sa Proglasom i sa NVO Koje su bitne - npr. Transparentnost Srbija koja ima ekspertizu u oblasti korupcije; CRTA koja ima sjajan rad i ekspertizu za demokratske standarde za izbore, nekoliko NVO za ljudska prava Koje su medjunarodno uvazene. Dakle, da sa njima pocnu dijalog kako ici dalje. I kad dodju do zajednicke platforme da onda to predstave javnosti i ponude strankama da budu akteri u realizaciji ali po principima i pravilima koje su oni definisali. Ko hoce potpise i stvara se veliki blok. Ko nece, neka solira i bude podrepak AV.

Dakle, oni mogu da podignu energiju, da razbiju strah, da donesu optimizam… Super. To je i te kako vazno. Ali vise od toga ne mogu bez ovog sto sam napisala.

I onda ce se pre ili kasnije sve opet ugasiti.

Mislim da osim sto se ceka izvestaj ex.grupe i njihova objava da ce biti novih poteza i sam datum 15,tj pola meseca su dali sebi da vide sta ce dalje da preduzimaju.

Ocekujem politicke zahteve.

"milica mezimica" tako kaze.
balkanski spijun

Postby Domingoo » 06 Mar 2025, 08:19

Jedan od politickih zahteva bi trebao da bude i glasanje o zakonu o zabrani menjanja ideologije u toku politicke karijere..
Kada se prvi put pojavis na politickoj sceni moras da popunis formular da li si za eu nato lgbt ili ne tako popunjen formular stoji na sajtu ministarstva za politicki kurvarluk ..

Ako u kampanji promovises nesto van onoga sto si popunio ili ulazis u koalicije sa onima koji se na isti nacin zalazu za suprotno trajno se udaljavas iz politike ..

Jednom kad se okotis na politicko nebo i izneses svoje stavove ili ostajes pri njima do kraja ili letis iz politike..

Agencija za borbu protiv politicke prostitucije da predlozi ovaj zakon .

Prenesi predlog sledeci put ministarki zsvetnici da cujemo sta misli o tome
Last edited by Domingoo on 06 Mar 2025, 08:20, edited 1 time in total.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby kajblo » 06 Mar 2025, 08:20

Ziks96 wrote:

SumLJa ona znate

Sumlja je dooobra riba.. ispitivala me pre par godina u svojstvu svedoka.. nadrkana, nabedjena, brate.. treba da budes ozbiljan, da pazis sta pricas, a meni u glavi sta bi joj sve radio.. :biggrin:
UPRAVA NAPOLJE!

.. I da kupis kanavara..
.. I da dodje materaci..
kajblo

Postby Ziks96 » 06 Mar 2025, 08:27

kajblo wrote:
Ziks96 wrote:

SumLJa ona znate

Sumlja je dooobra riba.. ispitivala me pre par godina u svojstvu svedoka.. nadrkana, nabedjena, brate.. treba da budes ozbiljan, da pazis sta pricas, a meni u glavi sta bi joj sve radio.. :biggrin:

Iskreno ja bih najvise zamisljao kako je nabadam laktom u celo. :lollol:
Sumlja ona krv ti krvavu, nepismeni a bahati do srzi.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby jupol » 06 Mar 2025, 08:32

balkanski spijun wrote:....

Mislim da osim sto se ceka izvestaj ex.grupe i njihova objava da ce biti novih poteza i sam datum 15,tj pola meseca su dali sebi da vide sta ce dalje da preduzimaju.

Ocekujem politicke zahteve.

"milica mezimica" tako kaze.

Izvestaj ekspertske grupe je stigao juce popodne, nadam se da ce narednih dana biti neka razumna reakcija studenata u vezi s tim. To sto si napisao pod 1 (tj. Milica sto je napisala) - nema smisla vise traziti ispunjenje zahteva od nekoga ko ih ignorise 100 dana, nego sada treba da stupi na snagu ono "a ako necete da ih ispunite"... mada, studenti do sada nisu ni pominjali taj "nastavak" tj. postavili rok i rekli sta ako se zahtevi ne ispune do nekog roka - i to sad vec mora da se uradi - jer i ovo vise ne lici ni na sta - narod seta, vlast krade, drzava ne postoji.

Domingoo wrote:Prenesi predlog sledeci put ministarki zsvetnici da cujemo sta misli o tome

Zavetnica ima cigana u garazi :beyond:
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby mijajlo » 06 Mar 2025, 08:53

Saradnja , odnosno razgovori sa NVO, Proglasom automatski spuštaju hajp za onaj broj studenata i ljudi koji ih prate , a koji prema navedenim organizacijama imaju otklon u smislu - zapadne agenture, krug dvojke, lažni elitizam i slične stvari. ČInjenica je da ni studentarija nije nešto odvojeno od društva, odnosno i oni predstavljaju svoje porodice , razmišljanja koja su naravno različita u poltičkom smislu. Da ne komplikujem, studenti koji su orijentisani "desnije" teško da će prihvatiti ove organizacije .

Jer, ova ogromna podrška studentima upravo i dolazi otuda što među njima ima devojaka i momaka koji različito razmišljaju, ali su se okupili oko zajedničkog cilja, odnosno oko zahteva. Evo, videli ste da ovih dana marširaju i profesori prema Čačku i nije baš da su se ponovile one slike dočeka iz mesta kroz koje oni prolaze . Odmah je manji entuzijazam, iako ti ljudi takođe čine strašno važne stvari u ovom trenutku. Ali, jebi ga...

Oni nisu u trendu . Da, ima i toga , pa znate vi to svi dobro , odlazeći na utakmice košarke . Koliko ima onih koji su tamo jer je "trendi" biti u toj hali ? Ne umem da brojim tačkastim softverom kao ono jahaće grlo iz Informera, ali ima ih , realno. I biće ih i 15.03. u Beogradu dosta. Opozicija nam je bljak, NVO i Proglas takođe, vlast da ne pričamo, e sad ostanu studenti, mladost .... I onda se čak i "Banjo" Andrija Milošević pojavi u Kragujevcu i cupka, Mima Karadžić takođe u Nišu ... Nalaziš se u zoni komfora , ali i u trendu kada podržavaš studente, tu ti je i Kusta, Madona, Vidić, Novak, Bodiroga... Pa ko ne bi voleo da je u takvom društvu. Sa druge strane, imamo one potresne slike onih baka i deka koji plaču kada kolone studenata prolaze kroz njihova mala i zapuštena mesta. E, to je ustvari i najveći benefit ovih protesta, to "čišćenje krvotoka" Srbije .

I dolazimo do politike . U pravu je Balkanski , ovi karnevali, izuzetno masovni i duhoviti , neće naterati vlast da ispuni zahteve, jer ispunjenje zahteva vodi do njihovog samouništenja , u političkom smislu. I ulazimo u "perpetum mobile" i vrtimo se u krug . Sutra je generalni štrajk, po pozivu . I opet će samo jedan deo do ispoštovati , i sam radim na mestu gde nas četvoro sedimo i gledamo se i ostanemo da radimo, jer šta i kako ...? Ok, ne moramo u kafiće i prodavnice, to je u redu , ali na kraju će opet samo profesori to ispoštovati u velikom broju.

Osim toga, sledeće subote mnogi će doći u Beograd , za razliku od pomenutih, ne samo da urade "reels" , već očekujući nešto veće . Možda ćemo stvarno i čuti nešto novo i radikalnije , jedino što je sigurno da će biti veliki broj ljudi i da će , izgleda , centralni deo protesta biti kod Palate Srbija, ne kod skupštine Srbije.
mijajlo

Postby Niksicanin » 06 Mar 2025, 08:54

Ko je ova sumLJa?
Niksicanin

Postby Woodoo » 06 Mar 2025, 08:56

Woodoo

Postby Cuburac » 06 Mar 2025, 09:00

Nisam pratio pazljivo, ko je 'milica zavetnica' ?

Neki dogovor izmedj studenata i opozicije se mora postici, jer kako god bilo, ove neko mora smenuti. Zato bi bilo neophodno jedinstvo opozicije, da bude prihvatljivo sa obe strane centra,sto se sad cin kao nemoguca misija.

Najbolje resenje je ekspertska vlada sa mandatom od maksimalno godinu dana, sa zadatkom vec znamo kojim. Ali ko ce predloziti clanove takve vlade?

Ovo lici na to, da var proverava da li je penal, a dogovori oko toga,ako ga bude, ko ce da sutira nije ni zapocet.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Buzz » 06 Mar 2025, 09:04

To svakako, mora se postaviti neki opsti zahtev naroda/studenata, kako god. Sve je to lepo, u Bgu ce biti 500k ljudi 15.tog, a sta posle...
Buzz

Postby Karelia slims » 06 Mar 2025, 09:09

dogovor studenata i opozicije, ali ne sme tu novu vlast da cini niko ko je sada na vlasti i niko ko je pre sns-a bio na vlasti.

dakle, dacic, djilas i ostala bagra stop.
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

PreviousNext

Return to Evropska košarka