Neko je pitao sta posle 15.03,moje neko misljenje daj boze da gresim ,ali ne verujem da ce doci do sustinskih promena.
Sustinski zahtevi su da se uspostavi pravda i da institucije sistema krenu da rade svoj posao i da se postuju ustav i zakoni ,a to jednostavno nije moguce bez smene ili odlaska sa vlasti onih koji su institucuje zarobili i totalno obesmislili.Pogotovo poziv na odgovornost onog koji je sve to obesmislio ,i koji nije nadlezan.
I tu dolazimo do zacaranog kruga ,gde studenti i probudjen narod zele promene,da se uspostavi pravda u drzavi ,a ne zele politicku da mesaju.Bojim se da te stvari apsolutno nemoguce promeniti bez politicke angazovanosti i politickih zahteva za odgovornost najodgovornijih.Minimum neki je trebao da bude zahtev za ekspertsku vladu koja bi sprovela pripreme za fer i demokratske izbore.Verujem da bi u ovim uslovima SNS glatko izgubio takve izbore.
Ideja o generalnom strajku je ok,i dala je neke rezultate ,ali opet ponavljam bez jasnih politickih zahteva nema ovde promena.Vidimo da imamo posla sa jednim opasnim i fanaticnim rezimom koji je osim lazi,korupcije spreman da zrtvuje i skolsku godinu i studenstku godinu da bi ostali na vlasti.
Zato ne bih voleo da se narod i ljudi razocaraju,i zbog toga moja ocekivanja i nisu prevelika pogotovo od onog trenutka kada su studenti odlucili da se ograde od politickog delovanja i stavova.
Moje misljenje (daj boze da gresim)da ce studenti u nekom momentu proglasiti kraj blokade i vratiti se na fakultete,a da sustinski nece nista da se promeni.Onda se bojim da ce se probudjeni narod razocarati po ko zna koji put.
Naravno ocekujem da Oskar tada relativizuje sve ovo sto se desilo,kao sto je vec poceo sa tim.A onda posle izvesnog vremena bojim se da ce se gadno osvetiti svakom hrabrom coveku koji se drznuo da se podigne na bunt.
No svakako studenti imaju veliku podrsku i naklon za sve sto su uradili,ali ne samo oni vec i svi ljudi koji su od pocetka od tragedije iskazivali nezadovoljstvo i bunt.

Studenti su pokazali kako bi trebala neka buduca opozicija da se ponasa.Da se ide od vrata do vrata,u svako mesto,zaseok da se prica sa ljudima ,objasnjava ,a ne da se ocekuje da ce se promene izvrsiti iz kruga dvojke.