Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Inzaghi » 02 Mar 2025, 08:30

Odlican Baxter, bravo
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Karelia slims » 02 Mar 2025, 08:33

Spoiler: pokaži
lepa mu i kapa :okk:

što ti grofe nisi ovako nešto spremio?
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

Postby Edge » 02 Mar 2025, 10:18

Edge

Postby Dexi » 02 Mar 2025, 11:00

Ovo je zaista bio velicanstven skup u Nisu,po meni posle Slavije najveci i najlepsi :okk:

Neko je pitao sta posle 15.03,moje neko misljenje daj boze da gresim ,ali ne verujem da ce doci do sustinskih promena.

Sustinski zahtevi su da se uspostavi pravda i da institucije sistema krenu da rade svoj posao i da se postuju ustav i zakoni ,a to jednostavno nije moguce bez smene ili odlaska sa vlasti onih koji su institucuje zarobili i totalno obesmislili.Pogotovo poziv na odgovornost onog koji je sve to obesmislio ,i koji nije nadlezan.

I tu dolazimo do zacaranog kruga ,gde studenti i probudjen narod zele promene,da se uspostavi pravda u drzavi ,a ne zele politicku da mesaju.Bojim se da te stvari apsolutno nemoguce promeniti bez politicke angazovanosti i politickih zahteva za odgovornost najodgovornijih.Minimum neki je trebao da bude zahtev za ekspertsku vladu koja bi sprovela pripreme za fer i demokratske izbore.Verujem da bi u ovim uslovima SNS glatko izgubio takve izbore.

Ideja o generalnom strajku je ok,i dala je neke rezultate ,ali opet ponavljam bez jasnih politickih zahteva nema ovde promena.Vidimo da imamo posla sa jednim opasnim i fanaticnim rezimom koji je osim lazi,korupcije spreman da zrtvuje i skolsku godinu i studenstku godinu da bi ostali na vlasti.

Zato ne bih voleo da se narod i ljudi razocaraju,i zbog toga moja ocekivanja i nisu prevelika pogotovo od onog trenutka kada su studenti odlucili da se ograde od politickog delovanja i stavova.

Moje misljenje (daj boze da gresim)da ce studenti u nekom momentu proglasiti kraj blokade i vratiti se na fakultete,a da sustinski nece nista da se promeni.Onda se bojim da ce se probudjeni narod razocarati po ko zna koji put.

Naravno ocekujem da Oskar tada relativizuje sve ovo sto se desilo,kao sto je vec poceo sa tim.A onda posle izvesnog vremena bojim se da ce se gadno osvetiti svakom hrabrom coveku koji se drznuo da se podigne na bunt.

No svakako studenti imaju veliku podrsku i naklon za sve sto su uradili,ali ne samo oni vec i svi ljudi koji su od pocetka od tragedije iskazivali nezadovoljstvo i bunt. :okk: Ova cetiri meseca su pokazala da ima nade za ovaj narod pa makar sada nista se ne promenilo.

Studenti su pokazali kako bi trebala neka buduca opozicija da se ponasa.Da se ide od vrata do vrata,u svako mesto,zaseok da se prica sa ljudima ,objasnjava ,a ne da se ocekuje da ce se promene izvrsiti iz kruga dvojke.
Dexi

Postby Гроф Тинторето » 02 Mar 2025, 11:41

Trg kralja Aleksandra nekako niko nije izbacio, a i tamo je bilo puno, komanda pa prema Margeru, jedino kroz Dusanovu nisam prosao. Video sam da je tvrdjava na zidovima bila puna, ne znam kakvo je stanje bilo unutra.
Svakako je nemoguce znati koliko je ljudi bilo, ljudi su isli, odlazili, prolazili. A bilo ih je mnogo.
Licni utisak, polovina ljudi koje sam cuo nisu imali niski naglasak :biggrin:

Sinoc oko 19, pominjani mostic ispred tvrdjave, pustali su ljude naizmenicno u jednom pa u drugom pravcu. Da li zbog guzve na ulazu u tvrdjavu ili zbog trogodisnje rekonstrukcije, ko ce ga znati.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Niko123 » 02 Mar 2025, 11:42

https://www.blic.rs/vesti/politika/vuci ... ja/ydd2cz7

Bolest uzima maha."Napali" nas spolja :laugh: Zašto bi nas neko napao, kada im govno sve prodalo?
Niko123

Postby Ziks96 » 02 Mar 2025, 11:44

Image

Za jednokratnu upotrebu :lollol:
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Niko123 » 02 Mar 2025, 11:55

Ko je ovaj sa brkovima sa desne strane? :biggrin:
Niko123

Postby Ziks96 » 02 Mar 2025, 11:57

Dragan Torbica :biggrin:
Ziks96

Postby Ziks96 » 02 Mar 2025, 12:09

Ne najbolje da nece da puste skup od 1/4+ miliona ljudi kao vijest i to je trebala da bude prva! Mos mislit izleti picoustog tek treca. Pokusao sam da odgledam sve ove klipove DJV-a ali nema sansi, jedva sam i prvi do kraja odslusao. A ova moronka Andrea muca ne zna sta ce da kaze pa je smislila "neka vrsta medijskog udara". Prije svih politicara bih Zeksa i ovog odrona DVJ-a direktno na Terazije po kratkom postupku, pa onda sve ostale.

Dexi ja ti kazem da studenti nece odustati i da su im zahtjevi tako formulisani da je to jedno apsolutno savrsenstvo. Iako protesti nisu direktno povezani sa nekom strankom, itekako su politicki i to je sasvim normalno jer nam politika uredjuje drzavu pa je samim tim i odgovorna za ispunjenje zahtjeva. Oni su smisljeni tako da se ne trazi direktno politicka smjena, ali ona podrazumijeva njihovo ispunjenje. Samo nek se nastavi ovako jer psihopati je ovo najgore sto moze da mu se desi i jedva bi docekao da krene nasilje. On kao ekstreman psihopata i iskompleksirana osoba koja se citavog zivota trudi da bude bitna i voljena, ne moze da izdrzi sustu suprotnost a to je da ga njegov narod vecinski prezire.
Ziks96

Postby Old school » 02 Mar 2025, 12:15

DJV je top 5 uštva, nakaza, hulja ovog režima.
Iskreno ću biti veoma iznenađen ako se izvuče posle svega samo sa nekom robijom.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Ziks96 » 02 Mar 2025, 12:17

Ja bih iskreno bio potpuno iznenadjen da iko iz prvog kruga zaglavi bilo kakvu robiju, licno tu nemam nikakvih ocekivanja. Kao prvi korak, brisanje sa politicke/medijske scene bi bilo prihvatljivo.
Ziks96

Postby Zappa » 02 Mar 2025, 12:20

Nisam ovo očekivao od Ducija Simonovica :crybaby:
Zappa

Postby Niko123 » 02 Mar 2025, 12:25

Zappa wrote:Nisam ovo očekivao od Ducija Simonovica :crybaby:

Pukao covek.
Niko123