Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby DeniBer » 25 Feb 2025, 23:41

Cinciripini wrote:
DeniBer wrote:Da se vratim i kratko na 2008 i prelom po pitanju Kosova. Narod Srbije je tada jasno izglasao da ga Kosovo i ne zanima puno i da EU ima prednost. DSS polako nestaje sa političke mape, DS preuzima u potpunosti i to isto nastavlja Vučić.

Opet, 2008 je DS sa Tadićem izašao na izbore sa parolom i Kosovo i Srbija, što naravno tada nije bilo realno, ali je narod prevaren, kao što su kasnije SNS kada su došli na vlast počeli da sprovode program LDP-a, iako im to naravno nije bila platforma na izborima.
U suštini sve se svodi na prevaru naroda, kao što i sva istraživanja pokazuju da danas ogromna većina naroda nije za ulazak Srbije u EU bez Kosmeta, ali kao što se u Crnoj Gori mimo volje naroda priznaje tzv nezavisno Kosovo i ulazi u Nato, tako se i ovde vrši konstanto razjebavanje Srbije, uostalom Vikiliks dokumenti to potvrđuju.

"Narod je prevaren" je lepa kovanica i lepše zvuči od recimo "narod je povodljivi, narod je glup ili narod je potkupljiv". Jer, jbg, svi smo mi narod.

Ko je 2008 glasao za DS "Za Evropsku Srbiju", tome je Kosovo bilo sekundarno, ako ne i tercijarno. Koštunica raspušta vladu upravo zbog blokiranja DS-a da se kvalitetno odgovori na jednostrano proglašenje nezavisnosti uz svesrdnu podršku EU (dok DSS želi da povlači ambasadore, upućuje protestne note i slično, DS je u fazonu "brate opušteno , EU nema alternativu").

Druga tačka sporenja je potpisivanje i jednostrana primena SSP-a koju DS gura, a DSS blokira i zahteva da pre toga EU potvrdi teritorijalni integritet Srbije. Ko u narodu iole mozga ima, njemu je sve jasno.

Tako da "narod prevaren" kod mene ne pije vodu... Prevaren je onaj ko je hteo da bude prevaren.
DeniBer

Postby SemperIdem » 25 Feb 2025, 23:50

Napisah pre desetak dana da je Čeda održao predavanje u KCNS.

Negde sam pročitao da se za te tribine od 40-50 minuta plaća oko 50 000 dinara,

Do skoro nije imao priliku da se tamo pojavljuje, ali je sad ipak ušao u društvo Predraga Rajića, Balabana, Savina, Nemanje Staroviča itd...

U pitanju su ljudi koji su deo vlasti ili dele stavove koje pozicija propagira.

Ne tvrdim da mu je cilj da se okoristi, iako mu ove činjenice ne idu u prilog, već mi više liči na lika koji će ukoliko dođe do smene vlasti, te nova bude gora od napredne,
nabijati svima na nos da je bio u pravu.
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Veljkona22 » 26 Feb 2025, 01:51

Malkovic wrote:Познајући лик и дело, он је од оних што је изабрао да се прави блесав, каквих је доста али не мислим да је поткупљив у класичном смислу, каквих има још и више међу данашњим новосрпским интелектуалцима.

Додуше, биће занимљиво чути га за десет-петнаест година, када се данашња прашина слегне.

Pitao sam Tegija privatno za mišljenje o njemu.

Meni deluje kao previše sujetna ličnost. Eto danas je šatro pohvalio proteste
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby soniko » 26 Feb 2025, 08:10

Ziks96 wrote:
Jos bolji ugao, ovo je neprocjenjivo. :lollol: :lollol: :lollol:
Kraljevcani alal vera.

Ne znam dal je iko pisao ali evo mala trivija.
Ovaj gospodin sto brani Terzica od jaja je cuveni sudija Darko Bogdanovic koji je 2014 izmislio penal za Vosu protiv nas u 90 minutu iako je bio ocigledno faul izvan sesnaesterca. SMS je realizovao a CZ nam je osam kola prije kraja sa jednog pobjegla na tri boda prednosti.
Iako se smatra da smo titulu te godine izgubili jer smo dva kola poslije tog izgubili u Krusevcu zato sto smo poslije tog dobili derbi i vratili razliku na tri boda, kljucna kradja je bila od strane doticnog "jajobranitelja"

Mozete prebaciti na nesportski, pisem sa telefona
soniko

Postby Ziks96 » 26 Feb 2025, 08:21

Jel to ovaj gdin sto se iscudjava "sta vam je" i hvata se za glavu, prosto mu nije jasno? :lollol:

EDIT: hahahahahaha jeste, kakvo tele majko sveta. Kreanga i Kapitenu, ako obezbijedite neki klip u buducnosti dje prima jaje u facu, vodim na rucak po izboru.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Arsen Lupin » 26 Feb 2025, 08:48

Izgleda da nismo uspeli da odlozimo sankcije nis-u.
Arsen Lupin

Postby soniko » 26 Feb 2025, 08:51

Jel to ovaj gdin sto se iscudjava "sta vam je"

taj
soniko

Postby AirBall » 26 Feb 2025, 08:54

Arsen Lupin wrote:Izgleda da nismo uspeli da odlozimo sankcije nis-u.

Opet nece moci da spava :biggrin:
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Old school » 26 Feb 2025, 09:22

Jutros oko 8.30 haos nad haosima kod uključenja sa autoputa na Autokomandu iz smera ka Nišu.
Trebalo mi je dobrih 20min. od BiPa do prolaska pored isključenja za Autokomandu a to nije ni 1km po mojoj proceni.
Posledica Šapićevog igranja sa semaforima i kružnim tokovima.
Uništiće nam živote skroz svojoj bahatošću i nestrušnošću ako se ne prizovemo pameti i angažujemo svi 100%.
Zbog ovakvih i sličnih pizdarija gde god da se okrenemo svakodnevno nam zavlače ruku u džep i stvaraju ekstra trošak na i onako
nenormalne namete, marže, poreze, akcize. O izgubljenom vremenu i nerviranju da ne govorim.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Kreanga » 26 Feb 2025, 09:46

Soniko, Ziks, sve smo ja i Kapiten vec napisali :D
Malo posle tog meca sa Vosom, dosao je na termin u lokalni balon. Kurcio se kako je jebao grobare, kako mogu da mu puse k i secam je da ga je lik bas iz ovog sela gde je sad popio jaje izdigao preko martinele. Vise se nije vracao u igru :D
Kreanga

Postby soniko » 26 Feb 2025, 09:50

Previdio sam, divna priča o vremenu u kojem je Tolo "gurao" Partizan :biggrin:
soniko

Postby Ziks96 » 26 Feb 2025, 09:51

Kreanga wrote:Soniko, Ziks, sve smo ja i Kapiten vec napisali :D
Malo posle tog meca sa Vosom, dosao je na termin u lokalni balon. Kurcio se kako je jebao grobare, kako mogu da mu puse k i secam je da ga je lik bas iz ovog sela gde je sad popio jaje izdigao preko martinele. Vise se nije vracao u igru :D

Hahahahahah propustio sam tu objavu :biggrin:
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Domingoo » 26 Feb 2025, 11:16

Organizator okupljanja dužan je da:

1) angažuje redarsku službu i obezbedi održavanje mirnog okupljanja na način da se onemogući izbijanje nasilja i nedolično ponašanje učesnika tokom trajanja okupljanja, kao i prilikom dolaska i odlaska učesnika skupa sa mesta okupljanja;

2) vodi i nadzire okupljanje i organizuje i usmerava rad redara;

3) omogući nesmetan prolazak vozilima hitne pomoći, policije i vatrogasnim vozilima;

4) postupi po naređenjima nadležnog organa;

5) prekine okupljanje ako nastupi neposredna opasnost za bezbednost ljudi i imovine i o tome odmah obavesti policiju.

Ukoliko organizator imenuje vođu okupljanja, vođa okupljanja dužan je da postupa po odredbama stava 1, tač. 2), 3), 4) i 5) ovog člana.

Organizator, odnosno vođa okupljanja može nastaviti prekinuto okupljanje kada se otklone okolnosti iz stava 1. tačka 5) ovog člana u vremenskom periodu u kome je okupljanje prijavljeno.

Zakonom nije predvidjeno da su organizatori protesta duzni da propuste civilna vozila niti zakon predvidja da civilna vozila omaju pravo prolaska ..

Da li onda to znaci da svako ko poziva ili podstrekuje nasilni prolazak civilnih vozila kroz proteste ugrozsvajuci njihovu bezbednost vrsi krivicno delo ?
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Cuburac » 26 Feb 2025, 11:43

Gledam konferenciju za stampu neformalne anketne komisije za ispitivanje sluicaja pada nadstresnice u Novom Sadu.
Neverovatan nivo nepostovanja zakona i mogucnosti za korupciju, jedan covek to ne moze ni shvatiti sem ako nije strucnjak za pravna,ekonomska i gradjevinska pitanja, zato se tim i sastoji od strucnjaka za razlicite oblasti.
Dokumentacije ne samo da nedostaje vec se postavlja i pitanje uopste postojanja neophodne dokumentacije po zakonu.
Sam postupak procesuiranja se odvija u 3 pravosudne institucije za koje uoopste ne postoji dokazi za medjusobnu komunikaciju, razliciti dokumeti, razliciti svedoci, nece nas sudski sistem na ovaj nacin imati mogusnost da ceo slucaj rascivija.
Sve ukazuje da se akcenat postupanja baci na struku bez neke politicke odgovornosti.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Woodoo » 26 Feb 2025, 12:01

Woodoo

PreviousNext

Return to Evropska košarka