by Domingoo » 24 Feb 2025, 20:59
Prosle zime sam bio u Cesku na 2 nedelje mesto blizu Praga zove se Kladno gradic oko 100 k pasa i svastika rade tamo pa smo bili u poseti ..
Ovako hleb im je neznatno skuplji prevesxu to u dinarima i ako oni koriste krune ali meni je bilo zanimljivo pa sam u toku kupovine sve to konvertovao i dobro zapamtio cene .. Hleb je tipa od 80-100 dinara , meso komadno je oko 500-600 din po kg , pivo razlicito kao i kod nas .
U marketu uz karticu imas zaista popust ne skupljas bodove i gluposti nego ako bi ti racun bio 5000 din sa karticom moze da bude i do 1000 dinara manje zavisi sta uzimas ..
Oni rade u fabrici nisko kvalifikovan posao 4 dana rade po 12 dati pa 4 dana odmaraju plata je oko 1300 evra , stan je oko 450 ali grejanje ima svuda u bojleru uvek topla vods greju ga preko gasa placaju mozda samo tv ili tako nesto znam da nemaju velike ostale troskove..
E sad poslovi koji su ovde placeni 1000 evra poput komercijale ili tako nesto tamo su verovatno 1800-2000 posao koji oni rade u fabrici na traci kod mene u gradu u stranoj firmi se placa 58000 dinara radi se u 3 smene odmara vikendom ali neretko radi i subotom ..
Sto se tice ljudi tamo mnogo ima lgbt pogotovo zena ako ne svaka treca je , inwce zene u ceskoj imaju dominantnu ulogu muskarci su u zapecku .m Hladni rezervisani i ne druzeljubivi preterano ali sve ima svoju cenu uglavnom su ateisti ..
Oni gledaju da se prebace za Sloveniju najvise zbog ljudi ..
Izvinjavam se na off topic ali eto samo da se nadovezem u sustini 70-80% bolji zivot nego ovde kad se uzmu u obzir svi faktori zdravstvo ,putevi , prabi sistem itd
Sto se tice uredjenja konkretno u tom gradu gde smo bili autobis dolazi u minut , karta je jeftinija nego kod mene u gradu u jednom pravcu je 70 dinara kod mene 100. Nigde nisam video parikran auto na trotoaru u saobracaju nema nervoze trubenja i svadje ..
Paši firma placa privatno zdravstveno osiguranje tamo to moze usli smo na pregled bolnica ne smrdi na bolnicu , 20 ljudi niko ne zanoveta brblja kao kod nas ..
Za 2 dans uradili mu magnetnu zdravstvo 150 godina isored nas.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.