Board index Košarka Evropska košarka

Vesti, dogadjaji, aktuelnosti

Re: Vesti, dogadjaji, aktuelnosti

Postby Talicni Tom » 13 Jun 2014, 10:53

Realno, za njih nije lako prekomponovati tim preko noci a zadrzati iste ambicije. Mada je Lojeski svakako igrac nedovoljnog kvaliteta da bi donio promjenu na bolje.

CSKA je bio u odlicnoj situaciji prije par godina sa mladim Teom i Svedom. Teo jednostavno nije ostvario ocekivano, a maltene cijeli tim je bio podredjen njemu. Zali boze sanse kakvu je dobio, a po svoj prilici je vise propusio i propio nego protrenirao. Sved je za Tea bio savrsen fit, ali i on je pobjegao u NBA. Na sve se nadovezao los brak sa Mesinom.

Ovako kad se pogleda sve su to bili neki razumni potezi, ali jbg.

Zato su danas u mnogo tezoj situaciji, na trzistu je malo klasnih i provjerenih evropskih igraca, mozda jedino Bili, ali i za njega ko zna, da nece uci u fazu regresije.

A koga dovesti umjesto Krleta, koga jos na pleju. Dosta je tu pitanja otvoreno.

Ne znam, da nemaju Kauna pa da probaju da dovedu Plajsa, da li vrijedi rizikovati sa Lengfordom?

A pitanje za milion doloresa - koga za trenera?
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Odjidja Ofoe » 13 Jun 2014, 12:17

Daleko je Teo od najveceg krivca za neuspijeh CSKA zadnjih sezona, bas daleko.
Odjidja Ofoe

Postby Talicni Tom » 13 Jun 2014, 12:29

Nije najveci, ali ima dosta i do njega. Jednostavno nije unaprijedio igru kako je mogao i trebao. Jer da je bio pravi i predan obavezama mislim da bi se o njemu danas pricalo u superlativima kao sto se prica o Biliju. Stvari po njega su se odvijale tako da je mogao da bude heroj, ovako jbg.

To sto su i sa njegovim takvim pristupom osvojiti dvije titule govori da ima dosta krivaca i na drugom mjestu.
Talicni Tom

Postby Odjidja Ofoe » 13 Jun 2014, 15:40

Bamberg je blizu dogovora sa Trinkijerijem, spominje se cifra od 1,5 mil za tri sezone.
Odjidja Ofoe

Postby Pit Bull » 13 Jun 2014, 15:41

Jon Snow wrote:Bamberg je blizu dogovora sa Trinkijerijem, spominje se cifra od 1,5 mil za tri sezone.

Sumnjam... Nece s konja na magarca...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Odjidja Ofoe » 13 Jun 2014, 15:45

Pit Bull wrote:
Jon Snow wrote:Bamberg je blizu dogovora sa Trinkijerijem, spominje se cifra od 1,5 mil za tri sezone.

Sumnjam... Nece s konja na magarca...

Emilliano kaze da je jako blizu...

Nije bas Bamberg magarac. Imaju fantasticne uslove, igraju pred 7 000 ljudi ko god da je na drugoj strani i koje god da je takmicenje u pitanju, imaju love, a realno je i ocekivati da dobiju WC.
Odjidja Ofoe

Postby Houdini » 13 Jun 2014, 15:51

da li je moguce da ce mu dati 1,5 miliona :facepalm:

kako ti Italijani znaju da prodaju maglu to je strasno.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Talicni Tom » 13 Jun 2014, 17:14

Dobro, vjerovatno jeste puno za trenera, ali sta fali Trinkijeriju kao treneru? Koliko ima mladjih trenera sa njegovim iskustvom i biografijom?
Talicni Tom

Postby Houdini » 13 Jun 2014, 19:07

fale mu trofeji, u svojoj karijeri ima 1 superkup Italije i 1 ruski kup. nije on sa 46 godina vise tako ni mlad.

recimo uporedi ga sa Sergiom Scariolom, jer im je slicna prica, koji je u njegovim godinama imao po 2 titule u Italiji i Spaniji, 1 zlato na evropskom i jos neke kupove.

solidan trener, ali enormno precenjen i hajp i cifra koju nude za njega nije jasna.

od "mladih" trenera u Evropi koji imaju bolji CV od njega: Peras, Xavi Pascual, Pashutin, Bartzokas, Alvertis (ima makar titulu sampiona zemlje), pa i Dzile..

to je po CV-u, a moje subjektivno misljenje je da su svi pobrojani i bolji treneri.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby AirBall » 13 Jun 2014, 19:10

Sasvim je normalno da se treneri poput Trinchierija i Katsikarisa preplacuju kad jednostavno nema ko da radi u klubovima... Bez obzira na to sta pojedinci misle o Messini on je prva kategorija trenera u Evropi i njegov i Blattov odlazak u NBA ce napraviti golemu stetu evropskoj kosarci...

Vrlo je malo trenera mladje generacije koji su se formirali poslednjih 10-ak godina, a stariji galopiraju ka penziji...

Nije jednostavna situacija uopste...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Talicni Tom » 13 Jun 2014, 19:25

Kada bi se samo trofeji uzimali kao mjerilo ni jedan Duda ne bi mogao da preuzme reprezentaciju 88. jer on je imao samo 2-3 trofeja.
Talicni Tom

Postby Houdini » 13 Jun 2014, 19:27

ako sa 70 godina bude imao to sto je Duda uzeo, onda cu priznati gresku.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Talicni Tom » 13 Jun 2014, 21:07

Ne tvrdim da je Trinkijeri neki top trener, a tek ga ne poredim sa Dudom. Ipak, volio bih da vidim sta je to odlucujuce da bi se nedokazanom treneru dala sansa.
Ako su to trofeji onda dolazimo u apsurdnu situaciju.
Nedokazani trener onda nikada nece dobiti sansu.

Onda valjda postoje i neki drugi parametri. Ocekivao sam da ces neke nabrojati. Recimo, ako sam u pravu vodio je Kantu kada su uspjeli da se plasiraju u EL, imao je odlicnu godinu u Uniksu, mozda je jedino podbacio sa Grckom.

Pokazao je da zna sa igracima, ne znam da je imao nekih ispada.

Cini mi se, da je u odnosu na konkurenciju sasvim dovoljno da mu se vjeruje. Pri tome ne kupuje ga Barsa ili Panatinaikos nego Bamberg, jedan prosjecan evropski klub. Kazem mozda jeste dobio veliki cifru, ali nije da analfabeta.
Talicni Tom

Postby Houdini » 13 Jun 2014, 21:22

prvo moras imati u vidu da Trinkijeri nije nesto preterano mlad, 46 godina nisu sad da kazes da je potpuni pocetnik.

sa Cantuom je iz druge lige dosao do EL, ok to je dobar rezultat. Uniks. imao je ozbiljan i dobar tim. EC jedva je prosao Zvezdu i dva puta ga je Peras ubio u finalu. u VTB ligi su glatko ispali u polufinalu. osvojio je kup, koji je nebitno takmicenje. nista spektakularno. Grcka je bila losa epizoda.

ni ja ne kazem da je naalfabeta, ali kazem da je precenjen trener. da nema takvu pricu i da nije Italijan ne bi bilo to ni blizu takvog hajpa. recimo da je debeli, procelavi Srbin, sigurno ne bi bio toliko cenjen.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Talicni Tom » 13 Jun 2014, 21:58

Meni je ovaj potpis vise nego interesantan, a posebno sto ga potpisuju na tri godine. Znaci da misle da ima nesto u njemu.

Njegov zemljak Pjanidjani je ispao bust u Fenerbahceu, a po svim parametrima je nadmasivao Trinkijerija. Imao je i trofeje u Italiji i zapazene rezultate u EL, pa kada je morao da se pomjeri iz zone ugodnosti i pored svih para i carte blanche nije nista napravio. Sada ide prica kako je Banki radio posao za njega. Isti upitnik mi stoji i kod trenera Reala i Barse, lijepo i ugodno im je kod kuce. Sta ce biti kada budu morali sjesti na neciju tudju klupu.

E sada, da li je Trinkijeri izvikan kao ovaj vidjecemo. Ja ne znam cime su se u Bambergu vodili, ali prije sam spreman njima da vjerujem nego recimo pijanim Turcima.

A nisam siguran da mogu vjerovati ni nasoj perspektivi.

U koga smo mi vjerovali, koga smo izbacili od mladjih trenera. Cijenimo i postujemo Dzileta i Trifu (dobrano su preko 40), a njihovi rezultati u nekim sirim okvirima su tanki.
Talicni Tom

PreviousNext

Return to Evropska košarka