Nakon 6 odigranih kola stice se utica ko je gde i na cemu.
U grupi A je jasno da su tri prvoplasirana tima miljama ispred ostalih u ovom momentu pa mi je i dalje misterija kako je Barselona izgubila od Nantera u Blaugrana a jos je vodila 13 razlike u 3/4. Ulker izgleda previse mocno, moram priznati da sam ocekivao da ce imati nekih 7-3 u prvoj fazi ili 6-4 biti iza Barse i CSKA medjutim oni su od pocetka krenuli ubojito i bice ih tesko zaustaviti na putu do titule. Mada F4 je uvek prica za sebe, ko god dodje tamo ima 25% sansi da osvoji. CSKA ulazi u ritam, zadnja dva meca su odigrali odlicno i oni ce verovatno kako sezona bude odmicala bivati sve bolji i bolji. Barselona se takodje pali mada mislim da ovaj tim nema kapacitet da ode u Milano. Sto se cetvrte pozicije tice, nadam se da smo u stanju da je izborimo. Budiveljnik jos uvek nije eliminisan, njima ce utakmica protiv nas biti na noz, ako nas dobiju imace sanse za prolaz.
Grupa B je za sada u seni kaznene ekspedicije koju predvodi Pablo Laso. Uz Ulker i Olimpijakos jedina neporazena ekipa nakon 6.kola ali oni su do sada najubedljiviji. Sve utakmice su dobili sa 19 ili vise poena razlike i to je ra respect, izvesno je da ce u ovoj grupi imati 10-0. F4 ovoj ekipi ne bi smeo biti pod upitnikom ali u duelu Obradovic-Laso u eventualnom mecu u Milanu mislim da Laso nema sta da trazi a i verujem da ce Realu forma opadati kako sezona bude odmicala i da ce ovo biti jos jedna sezona bez titule u Evroligi. Milano je na krilima Lengforda vezao tri pobede. Luka Banki radi odlican posao i cini se da ce Milano lakse nego ikad u prethodne 3-4 sezone izboriti top 16 iako se cinilo nakon 3 kola da ce biti borba sa Bambergom i Zalgirisem za trece odnosno cetvrto mesto. Efes ima vise nego korektan tim medjutim Oktaj Mahmuti u skoro 10 sezona sveukupnog vodjenja Efesa nikad nije otisao na F4 a sada se cini da ni do QF-a nece doci. Bamberg je lepo krenuo pa stao, vecerasnji poraz od Strazbura bi mogao da ih kosta i top 16 faze. Francuzi imaju jos uvek sansi, u Strazbur dolaze i Zalgiris i Milano pa ce tim koji predvodi Vensan Kole mozda i uspeti da se ukljuci u borbu za cetvrtu poziciju sa Zalgirisem. Otkad je Zuros napustio ekipu Litvanci su proigrali i mislim da top 16 nece izostati.
Grupa C se iskomplikovala dodatno posle ovog kola. Olimpijakos je overio prvu poziciju i verujem da niko ne moze da ga sustigne. Galatasaraj je nakon povrede centara angazovao Mensah-Bonsua koji igra odlicno za sada i na njegovim krilima su vezali dve izuzetno vazne pobede protiv Bajerna i Siene i tako dosli na korak od top 16 faze. Potvrdjuje Ataman svoj kvalitet. Pesicev Bajern je u blagom padu forme, porazeni su od Zielone Gore na svom parketu i tako dodatno iskomplikovali svoju situaciju. Sada idu na noge Sieni kojoj je pobeda pod morati ukoliko zele u top 16 fazu(a zele) pa onda dolazi Olimpijakos da bi u 9.kolu putovali u Malagu Unikahi i nije iskljuceno da taj mec bude jedan od onih koji ce odlucivati ko ide dalje a ko ispada vec u prvoj fazi. Unikaha je danas imala priliku da dobije Olimpijakos, nije je iskoristila i sada ide u Poljsku na noge Uvalinovom timu koji je u velikom usponu forme i u slucaju da pobedi Unikahu doci ce do cetvrte pozicije a mozda i na deobu trece sa Bajernom. Ovde je i dalje sve otvoreno, 5 ekipa se bori za 3 pozicije koje vode dalje.
Lokomotiva u grupi D igra maestralno. Pasutin jos jednom pokazuje trenerski kvalitet i nije iskljuceno da ponovi sa Lokomotivom ono sto je uradio sa Uniksom pre par sezona kada je dosao do QF Evrolige. Makabi ne igra lose u EL, ima 4 pobede i 2 poraza od Laboral Kuce ali izgleda da vlasnici nisu zadovoljni igrom Makabija(4-3 skor u domacem sampionatu)pa nije iskljuceno da u narednim danima Blat dobije otkaz. Tako se bar spominje. Panatinaikos je dosao do vazne pobede protiv Lijetuvasa, da su kojim slucajem Grci izgubili bili bi poslednji u grupi i pitanje je da li bi Pedulakis i danas bio trener ponosa Atine. U ovom momentu se cini da PAO nece imati problema oko prolaska u top 16 fazu.
Laboral je 2 puta savladao Makabija i cini se da ce mec sa Zvezdom biti presudan iako vrlo lako moze da se desi da Laboral izgubi od Zvezde a svejedno prodje dalje. Na rasplet ove grupe ce u velikoj meri uticati mecevi narednog kola kada slabiji timovi grupe docekuje na papiru jace(Zvezda-Makabi,Laboral-PAO,Lijetuvos-Lokomotiva).
Evroliga je itekako zanimljiva za sada, kvalitet kosarke jos uvek nije na vrhunskom nivou medjutim kada krene top 16 i kada u svakom kolu budemo imali 4-5 derbi meceva postace itekako zanimljivije. Pored Partizana

mi je i dalje Ulker glavni favorit za osvajanje