Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby pustinjska lisica » 23 Nov 2013, 00:54

Real je neverovatan ove sezone. Prosto ne vidim ko moze da ih zaustavi na putu ka tituli. Sigurno da ce imati i oni oscilacija i da ce pasti malo u formi, ali sam siguran da ce u zavrsnici igrati na vrhunskom nivou kao i sada. Fantasticno ukomponovana ekipa. Prosto se sale sa protivnicima, iako doduse imaju najlaksu grupu. Fantastican roster, duga klupa. Jedan El caco Rodrigez ne igra prvog pleja! Na F4 vidim njih, Fenerbahce, Barselonu i nisam siguran samo ko je cetvrti. Po mom misljenju to mogu biti Makabi ili Panatinaikos. Mislim da ce Olimpijakos i CSKA biti n.eprijatna iznenadjenja
pustinjska lisica

Postby Hezonja » 23 Nov 2013, 00:55

pustinjska lisica wrote:Real je neverovatan ove sezone. Prosto ne vidim ko moze da ih zaustavi na putu ka tituli. Sigurno da ce imati i oni oscilacija i da ce pasti malo u formi, ali sam siguran da ce u zavrsnici igrati na vrhunskom nivou kao i sada. Fantasticno ukomponovana ekipa. Prosto se sale sa protivnicima, iako doduse imaju najlaksu grupu. Fantastican roster, duga klupa. Jedan El caco Rodrigez ne igra prvog pleja! Na F4 vidim njih, Fenerbahce, Barselonu i nisam siguran samo ko je cetvrti. Po mom misljenju to mogu biti Makabi ili Panatinaikos. Mislim da ce Olimpijakos i CSKA biti n.eprijatna iznenadjenja

Dobrodosao.
Hezonja

Postby Pit Bull » 23 Nov 2013, 02:49

Nakon 6 odigranih kola stice se utica ko je gde i na cemu.

U grupi A je jasno da su tri prvoplasirana tima miljama ispred ostalih u ovom momentu pa mi je i dalje misterija kako je Barselona izgubila od Nantera u Blaugrana a jos je vodila 13 razlike u 3/4. Ulker izgleda previse mocno, moram priznati da sam ocekivao da ce imati nekih 7-3 u prvoj fazi ili 6-4 biti iza Barse i CSKA medjutim oni su od pocetka krenuli ubojito i bice ih tesko zaustaviti na putu do titule. Mada F4 je uvek prica za sebe, ko god dodje tamo ima 25% sansi da osvoji. CSKA ulazi u ritam, zadnja dva meca su odigrali odlicno i oni ce verovatno kako sezona bude odmicala bivati sve bolji i bolji. Barselona se takodje pali mada mislim da ovaj tim nema kapacitet da ode u Milano. Sto se cetvrte pozicije tice, nadam se da smo u stanju da je izborimo. Budiveljnik jos uvek nije eliminisan, njima ce utakmica protiv nas biti na noz, ako nas dobiju imace sanse za prolaz.

Grupa B je za sada u seni kaznene ekspedicije koju predvodi Pablo Laso. Uz Ulker i Olimpijakos jedina neporazena ekipa nakon 6.kola ali oni su do sada najubedljiviji. Sve utakmice su dobili sa 19 ili vise poena razlike i to je ra respect, izvesno je da ce u ovoj grupi imati 10-0. F4 ovoj ekipi ne bi smeo biti pod upitnikom ali u duelu Obradovic-Laso u eventualnom mecu u Milanu mislim da Laso nema sta da trazi a i verujem da ce Realu forma opadati kako sezona bude odmicala i da ce ovo biti jos jedna sezona bez titule u Evroligi. Milano je na krilima Lengforda vezao tri pobede. Luka Banki radi odlican posao i cini se da ce Milano lakse nego ikad u prethodne 3-4 sezone izboriti top 16 iako se cinilo nakon 3 kola da ce biti borba sa Bambergom i Zalgirisem za trece odnosno cetvrto mesto. Efes ima vise nego korektan tim medjutim Oktaj Mahmuti u skoro 10 sezona sveukupnog vodjenja Efesa nikad nije otisao na F4 a sada se cini da ni do QF-a nece doci. Bamberg je lepo krenuo pa stao, vecerasnji poraz od Strazbura bi mogao da ih kosta i top 16 faze. Francuzi imaju jos uvek sansi, u Strazbur dolaze i Zalgiris i Milano pa ce tim koji predvodi Vensan Kole mozda i uspeti da se ukljuci u borbu za cetvrtu poziciju sa Zalgirisem. Otkad je Zuros napustio ekipu Litvanci su proigrali i mislim da top 16 nece izostati.

Grupa C se iskomplikovala dodatno posle ovog kola. Olimpijakos je overio prvu poziciju i verujem da niko ne moze da ga sustigne. Galatasaraj je nakon povrede centara angazovao Mensah-Bonsua koji igra odlicno za sada i na njegovim krilima su vezali dve izuzetno vazne pobede protiv Bajerna i Siene i tako dosli na korak od top 16 faze. Potvrdjuje Ataman svoj kvalitet. Pesicev Bajern je u blagom padu forme, porazeni su od Zielone Gore na svom parketu i tako dodatno iskomplikovali svoju situaciju. Sada idu na noge Sieni kojoj je pobeda pod morati ukoliko zele u top 16 fazu(a zele) pa onda dolazi Olimpijakos da bi u 9.kolu putovali u Malagu Unikahi i nije iskljuceno da taj mec bude jedan od onih koji ce odlucivati ko ide dalje a ko ispada vec u prvoj fazi. Unikaha je danas imala priliku da dobije Olimpijakos, nije je iskoristila i sada ide u Poljsku na noge Uvalinovom timu koji je u velikom usponu forme i u slucaju da pobedi Unikahu doci ce do cetvrte pozicije a mozda i na deobu trece sa Bajernom. Ovde je i dalje sve otvoreno, 5 ekipa se bori za 3 pozicije koje vode dalje.

Lokomotiva u grupi D igra maestralno. Pasutin jos jednom pokazuje trenerski kvalitet i nije iskljuceno da ponovi sa Lokomotivom ono sto je uradio sa Uniksom pre par sezona kada je dosao do QF Evrolige. Makabi ne igra lose u EL, ima 4 pobede i 2 poraza od Laboral Kuce ali izgleda da vlasnici nisu zadovoljni igrom Makabija(4-3 skor u domacem sampionatu)pa nije iskljuceno da u narednim danima Blat dobije otkaz. Tako se bar spominje. Panatinaikos je dosao do vazne pobede protiv Lijetuvasa, da su kojim slucajem Grci izgubili bili bi poslednji u grupi i pitanje je da li bi Pedulakis i danas bio trener ponosa Atine. U ovom momentu se cini da PAO nece imati problema oko prolaska u top 16 fazu.
Laboral je 2 puta savladao Makabija i cini se da ce mec sa Zvezdom biti presudan iako vrlo lako moze da se desi da Laboral izgubi od Zvezde a svejedno prodje dalje. Na rasplet ove grupe ce u velikoj meri uticati mecevi narednog kola kada slabiji timovi grupe docekuje na papiru jace(Zvezda-Makabi,Laboral-PAO,Lijetuvos-Lokomotiva).

Evroliga je itekako zanimljiva za sada, kvalitet kosarke jos uvek nije na vrhunskom nivou medjutim kada krene top 16 i kada u svakom kolu budemo imali 4-5 derbi meceva postace itekako zanimljivije. Pored Partizana :biggrin: mi je i dalje Ulker glavni favorit za osvajanje :okk:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby VMJunior » 23 Nov 2013, 11:09

Kakvu dominaciju sprovodi Mensa-Bonsu otkad je dosao u Galatu. Cetiri utakmice, 15 poena u proseku , vise od 12 skokova u proseku ( 6 ofanzivnih) i procenat suta 60%.
VMJunior

Postby pustinjska lisica » 23 Nov 2013, 11:43

VMJunior wrote:Kakvu dominaciju sprovodi Mensa-Bonsu otkad je dosao u Galatu. Cetiri utakmice, 15 poena u proseku , vise od 12 skokova u proseku ( 6 ofanzivnih) i procenat suta 60%.

Stvarno je odlican. Uzeo sam ga na fantaziju, cim se povredio Jawai, isplatio se maksimalno :biggrin: Trenutno su uz njega najkorisniji Mirotic, Ajinca ali i Vladimir Dragicevic iz Zielone gore. Svaka cast Uvalinu i njima, mislim da mogu dobiti i Unicaju u narednom kolu kod kuce, trenutno imaju isti skor. Nakon toga im sledi gostovanje Sieni, pa Galati i u poslednjem kolu docekuju Olympiacos. BIce jako tesko ali i zanimljivo u trci za cetvrtog, jer mislim da ce Siena dobiti Pesicev Bajern u narednom kolu kod kuce, a tom pobedom se ravnopravno ukljucuju u borbu za prolaz.
pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » 23 Nov 2013, 11:45

Hezonja wrote:
pustinjska lisica wrote:Real je neverovatan ove sezone. Prosto ne vidim ko moze da ih zaustavi na putu ka tituli. Sigurno da ce imati i oni oscilacija i da ce pasti malo u formi, ali sam siguran da ce u zavrsnici igrati na vrhunskom nivou kao i sada. Fantasticno ukomponovana ekipa. Prosto se sale sa protivnicima, iako doduse imaju najlaksu grupu. Fantastican roster, duga klupa. Jedan El caco Rodrigez ne igra prvog pleja! Na F4 vidim njih, Fenerbahce, Barselonu i nisam siguran samo ko je cetvrti. Po mom misljenju to mogu biti Makabi ili Panatinaikos. Mislim da ce Olimpijakos i CSKA biti n.eprijatna iznenadjenja

Dobrodosao.

Hvala, bolje vas nasao.
pustinjska lisica

Postby Henry » 23 Nov 2013, 17:01

Kosarkasi Barselone u klubu Stefan Braun.
Image
Todoricu, mars iz Partizana!
Henry

Postby Pit Bull » 23 Nov 2013, 17:48

Znaci ne splavare samo nasi kosarkasi(pojedini) :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Raoul Duke » 23 Nov 2013, 18:36

Па није да су се нешто уморили много пре изласка ...
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby jana » 24 Nov 2013, 10:40

Timska statistika Partizana i Zvezde u sest utakmica Evrolige:

Image
jana

Postby Diktator » 24 Nov 2013, 13:37

D'or Fischer u Bambergu..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 25 Nov 2013, 22:24

CSKA pokusava da pronadje nacin kako bi animirali navijace da dodju u dvoranu da ih podrze... Kyle Hines je na moskovskom Crvenom trgu nosio plakat na kome je pisalo ''Dodjite na kosarkaske utakmice CSKA'' :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby CrniGuja » 26 Nov 2013, 11:52

Tuzno...
CrniGuja

Postby irriducibili » 26 Nov 2013, 14:30

AirBall wrote:CSKA pokusava da pronadje nacin kako bi animirali navijace da dodju u dvoranu da ih podrze... Kyle Hines je na moskovskom Crvenom trgu nosio plakat na kome je pisalo ''Dodjite na kosarkaske utakmice CSKA'' :D

Vrlo jednostavno, neka uz pristojnu nadoknadu udese da im mi svako malo gostujemo i imace ponovo punu halu. Oni imaju para, mi smo magnet za moskovsku publiku i eto resenja na obostranu korist i zadovoljstvo... :biggrin:
irriducibili

Postby AirBall » 26 Nov 2013, 16:07

Veliko je to ponizenje da igrac kao klovn ide po ulicama i vuce ljude za ruku da gledaju ekipu koja ima godisnji budzet 45 miliona...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka