Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Pit Bull » 26 May 2013, 00:44

Vidim upuceniji si ali opet nisu to prevelike razlike , moze to da prevagne vrlo lako na drugu stranu.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hezonja » 26 May 2013, 00:45

Slazem se.Sve 4 tekme ove sezone dobili gosti...
Hezonja

Postby Tegi » 26 May 2013, 00:53

Pit Bull wrote:Koliko ja vidim u kvale za EL naredne sezone ce najverovatnije igrati :

Gubitnik iz meca Strasbour/Nanterre
verovatno Ulm
Igokea
Oostende
Nymburk
Pobednik 5-og meca Budjivelnik-Azovmas
Lukoil
ZZ Leiden

Po meni nikad slabije kvalifikacije , 75% po meni da ce domacin kvalifikacija i izboriti EL

Sigurno Holandjani igraju? Prosli put nisu.
Bugari, Cesi, Belgijanci..... a bitno je da su pricali kako Partizan ili Zvezda nemaju sta da traze u kvalama.
Prvi favoriti su Nemci i Budiveljnik ako zadrzi ekipu. Igosi odmah iza.....
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Pit Bull » 26 May 2013, 00:55

Tako bi trebalo , eventualno da upadne Lietuvos Rytas pa da bude svima teze ali mislim da ce oni kao 24-i uci. Naravno ako se desi sve prema ocekivanjima.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hezonja » 26 May 2013, 00:55

A VEF Riga?Kako bre Holandjani pre njih?
Hezonja

Postby Tegi » 26 May 2013, 01:01

Aleksa9 wrote:A VEF Riga?Kako bre Holandjani pre njih?

Mislim da ce osmo mesto biti WC.

Najbolje bi bilo da kvalifikacije igraju drugi u Italiji, drugi u Turskoj, cetvrti u Spaniji, cetvrti u Rusiji, drugi u Nemackoj, drugi u Galiji, treci u Jadranskoj i prvi u Ukrajini. To bi bila top kosarka. Roma, Banvit, Valensija, Uniks, Ulm, Nantere, Igokea i Budiveljnik. Nije lose.
A ako se Holandjanima, Bugarima i Letoncima iga EL, niko im ne brani da kroz EC obezbede tu privilegiju. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hezonja » 27 May 2013, 16:36

Tegi wrote:
Aleksa9 wrote:A VEF Riga?Kako bre Holandjani pre njih?

Mislim da ce osmo mesto biti WC.

Najbolje bi bilo da kvalifikacije igraju drugi u Italiji, drugi u Turskoj, cetvrti u Spaniji, cetvrti u Rusiji, drugi u Nemackoj, drugi u Galiji, treci u Jadranskoj i prvi u Ukrajini. To bi bila top kosarka. Roma, Banvit, Valensija, Uniks, Ulm, Nantere, Igokea i Budiveljnik. Nije lose.
A ako se Holandjanima, Bugarima i Letoncima iga EL, niko im ne brani da kroz EC obezbede tu privilegiju. :biggrin:

Pa tek bi onda zatvorili i ovako zatvorenu ligu.
Hezonja

Postby jana » 28 May 2013, 11:27

Pit Bull wrote:Tako bi trebalo , eventualno da upadne Lietuvos Rytas pa da bude svima teze ali mislim da ce oni kao 24-i uci. Naravno ako se desi sve prema ocekivanjima.

Nisam siguran da ce Lietuvos ici direktno u Evroligu.

Daje se osam B licenci, pri cemu cetiri sigurno dobijaju: sampioni Francuske, Nemacke, Poljske + Partizan.

Pored toga, B licencu ce pre Lietuvosa sigurno dobiti:
1. najbolji tim iz Rusije, ne ukljucujuci CSKA (verovatno Himki, mozda Lokomotiva)
2. najbolji tim iz Italije, ne ukljucujuci Sienu (Vareze, Roma, Kantu)
3. nabolji tim iz Turske, ne ukljucujuci Efes (verovatno Galatasaraj)
4. drugi tim ABA lige (Zvezda)

Pored osam B licenci, imamo 13 timova sa A licencom, Lokomotivu sa C (ako Lokomotiva dobije B licencu, pretpostavljam da ce upraznjeni wild card dobiti Himki) i to je 22 direktna ucesnika.

Poslednje direktno mesto ce se dodeliti umesto Prokomove A licence i to kao nova A licenca, wild card ili deveta B licenca. Mislim da bi Lietuvos imao sanse samo ako se dodeli deveta B licenca (i to pod uslovom da je pre toga ne pokupi nego iz Italije ili Turske, ako Siena ili Efes ne udju u finale), ali mislim da ce su vece sanse da se to mesto dodeli kao wild card i to Bajernu ili Albi.
jana

Postby hulk » 28 May 2013, 11:35

ritas ove godine nije bio ni za evrokup a sledece sezone ce se jos vise osuti, tako da je njima i evrokup premija...
A licencu ce missim gotovo sigurno dobiti alba, a missim da ce el naci nacin da progura i bayern u el ukoliko ovi vec plasmanom u plej ofu to sami ne osiguraju...
hulk

Postby jana » 28 May 2013, 11:40

hulk wrote:ritas ove godine nije bio ni za evrokup a sledece sezone ce se jos vise osuti, tako da je njima i evrokup premija...
A licencu ce missim gotovo sigurno dobiti alba, a missim da ce el naci nacin da progura i bayern u el ukoliko ovi vec plasmanom u plej ofu to sami ne osiguraju...

Ne verujem da ce Nemacka imati tri tima u Evroligi. Ako Bajern ne osvoji titulu, mislim da ce pored sampiona igrati najvise (a i najverovatnije) jos jedna ekipa iz Nemacke.
jana

Postby hulk » 28 May 2013, 13:51

jana wrote:Ne verujem da ce Nemacka imati tri tima u Evroligi. Ako Bajern ne osvoji titulu, mislim da ce pored sampiona igrati najvise (a i najverovatnije) jos jedna ekipa iz Nemacke.

pa slazem se al missim da ce dosta zavisiti od toga ko ce uzeti tutulu... recimo ako bayern osvoji, onda ce alba 100% dobiti A licencu...
hulk

Postby hulk » 29 May 2013, 15:24

gosn jano, znas onaj rnk za B licencu, gde na pozciji 2 stoji pbl and vtb... kako se to racuna, dal se racuna pobednik vtb lige ili zbirno poeni iz obe lige? dacu ti primer, recimo cska prodje himki a u finalu izgubi od lokomotive.. dal onda lokomotiva uopste po onim zajendickim bodovima prestize cska na onoj listi ili ne?
hulk

Postby AirBall » 29 May 2013, 15:26

Lokomotiva je izborila EL preko EC... Khimki je najblizi plasmanu u EL kao ruski predstavnik...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby hulk » 29 May 2013, 15:33

znam da lokomotiva ima C licencu, al pitam nesto drugo... na onoj tabeli pre ovog 1/2 vtba, ne znam tacno bodove al cska i himki su imali isti broj cini mi se a lokomotiva je bila treca sa 2 boda manje cini mi se... ako himki ne prodje cska, onda u el idu cska kao nosioc A licence i lokomotiva kojoj ce najverovatnije C biti prebaceno u B, u tom slucaju himki ne moze u el kroz vtb i njihovu ligu, vec samo ako dobije wc..
hulk

PreviousNext

Return to Evropska košarka