Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby irriducibili » 15 Feb 2013, 23:23

AirBall wrote:Nikad se losija kosarka nije igrala u Evropi nego ove sezone, jad i cemer od takmicenja...

Sto je posledica nedostatka izuzetno kvalitetnih igraca, tj sve izrazenijem odlasku u NBA, a ne stila igre. Koji odavno nije bio lepsi za oko. Pa cak je i Messina odustao od rudarske kosarke...

Sto se tice igara u domacem prvenstvu, Barsu i Sienu ocigledno zabole da se cimaju. Svesni su da im nije potrebna prednost domaceg terena za titulu...
irriducibili

Postby Remy Bonjasky » 15 Feb 2013, 23:25

Brate pa sto tako pricas,ACB liga je nikad jaca i tu moze svako svakog da dobije,Barsa je imala pehove sa povredama,a i cuvala se je za Euroligu,dok Siena ima solidnih run and gun protivnika u Italiju u liku Varesea,Armania,Sasarija i slicnih.
O Partizane, grmi pesma sad sa južne strane, oo... Ne daj da stane, jebi, gazi, kurvu, dok ne svane, oo...

KUMANOVO JE SRBIJA!
Remy Bonjasky

Postby AirBall » 15 Feb 2013, 23:27

Remy Bonjansky wrote:Brate pa sto tako pricas,ACB liga je nikad jaca i tu moze svako svakog da dobije,Barsa je imala pehove sa povredama,a i cuvala se je za Euroligu,dok Siena ima solidnih run and gun protivnika u Italiju u liku Varesea,Armania,Sasarija i slicnih.

Ni to nije tacno...

Pa pre par sezona su za Caju Laboral igrali Splitter, Scola, Teletovic, Prigioni, Calderon, a sad su sva petorica u NBA, a Caja nikad nije bila neka velika sila u evropskim okvirima...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Remy Bonjasky » 15 Feb 2013, 23:38

U globali gledano ne pricamo samo za Tau Keramiku(Kahu).Real nikad jaci,Valensija svake sezone sve bolja,Bilbao takodje,Gran Canaria,Zaragoza...
O Partizane, grmi pesma sad sa južne strane, oo... Ne daj da stane, jebi, gazi, kurvu, dok ne svane, oo...

KUMANOVO JE SRBIJA!
Remy Bonjasky

Postby AirBall » 15 Feb 2013, 23:40

Bila je tad Unicaja znatno jaca nego sad, ne slazem se za Valensiju pa za njih su igrali na vrhuncu karijera Tomasevic i Oberto...

Sigurno se ne igra bolja kosarka danas, cak ni blizu...
AirBall

Postby irriducibili » 15 Feb 2013, 23:41

AirBall wrote:Pa pre par sezona su za Caju Laboral igrali Splitter, Scola, Teletovic, Prigioni, Calderon, a sad su sva petorica u NBA, a Caja nikad nije bila neka velika sila u evropskim okvirima...

Igrao je i Oberto, kao i Nocioni, dok je Rakocevic pokraden, jer i on ispunjava taj uslov, dosuse obrnutim redosledom... :biggrin:

Ipak, nisu se svi ti igraci bas naigrali zajedno, jer bi u suprotnom TAU bila itekako velika sila...
irriducibili

Postby Tegi » 16 Feb 2013, 00:00

irriducibili wrote:
AirBall wrote:Nikad se losija kosarka nije igrala u Evropi nego ove sezone, jad i cemer od takmicenja...

Sto je posledica nedostatka izuzetno kvalitetnih igraca, tj sve izrazenijem odlasku u NBA, a ne stila igre. Koji odavno nije bio lepsi za oko. Pa cak je i Messina odustao od rudarske kosarke...

Sto se tice igara u domacem prvenstvu, Barsu i Sienu ocigledno zabole da se cimaju. Svesni su da im nije potrebna prednost domaceg terena za titulu...

Slazem se 100%. Od 10 zvanicno najboljih evropskih kosarkasa za proslu godinu, samo Spanulis ne igra u NBA.

Ali EL nikad nije bila zanimljivija i sa vise koseva, trcanja, trojki..... centri su totalno marginalni, sudije ne sviraju toliko kurcu i ovaj novi format je pun pogodak. A kome je do superkvalitetne kosarke, NBA se neprekidno prenosi kod nas preko dve decenije.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby AirBall » 16 Feb 2013, 00:12

Vi pricate o dozivljaju za oko, a ja o kvalitetu... Tesko da bi bilo koja ovosezonska ekipa iz EL bila konkurentna prethodnih sezona i to je moja poenta, ovo drugo ne osporavam..
AirBall

Postby irriducibili » 16 Feb 2013, 00:16

Tegi wrote:Od 10 zvanicno najboljih evropskih kosarkasa za proslu godinu, samo Spanulis ne igra u NBA.

Ipak je i on tamo bio, kao i Rudy. Jedino covek tim DD nije nikada otisao preko bare (s razlogom). Razumem da je proteklu sezonu bio vise povredjen nego sto je igrao, ali svejedno mi je nezamisliva situacija da on nije u prvih 10 evropskih igraca. Btw, mozes li da okacis tu listu?
irriducibili

Postby Tegi » 16 Feb 2013, 00:34

irriducibili wrote:
Tegi wrote:Od 10 zvanicno najboljih evropskih kosarkasa za proslu godinu, samo Spanulis ne igra u NBA.

Ipak je i on tamo bio, kao i Rudy. Jedino covek tim DD nije nikada otisao preko bare (s razlogom). Razumem da je proteklu sezonu bio vise povredjen nego sto je igrao, ali svejedno mi je nezamisliva situacija da on nije u prvih 10 evropskih igraca. Btw, mozes li da okacis tu listu?

Ovim sam hteo da potvrdim slabu koncentraciju kvaliteta u EL.

1. Kirilenko
2. Gasol stariji
3. Spanulis
4. Parker
5. Mark
6. Galinari
7. Gragic
8. Gortat :ajdejebote:
9. Pekovic
10. Asik

Donji deo liste je malo bezveze, ali dobro.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby AirBall » 16 Feb 2013, 00:37

Gortat ima 11,3 poena i 8,7 skokova u proseku u NBA, malo Evropljana to moze...
AirBall

Postby Diktator » 16 Feb 2013, 00:42

Ko je propustio

:blue:
jako i do samog krajatm
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Napredpartizan » 16 Feb 2013, 00:43

AirBall wrote:Gortat ima 11,3 poena i 8,7 skokova u proseku u NBA, malo Evropljana to moze...

Da dodam da je prosle sezone u Finiksu imao 15 poena i 10 skokova u proseku, dosta bolje je igrao nego ove sezone, ali i ta se sezona racuna..
Napredpartizan

Postby Tegi » 16 Feb 2013, 00:47

AirBall wrote:Gortat ima 11,3 poena i 8,7 skokova u proseku u NBA, malo Evropljana to moze...

Znam, ali ispred Pekovica?! I koji je to rezultat Gortat ostvario pa da na bude na toj listi? Sramota je sto nema Sveda, pa i Teodosica, Kalderona.....

A sta tek reci za Batuma?! Trebalo je da bude prvi. Noa i Deng igraju na All Staru. Iljasova je bio drugi MIP prosle sezone. Jebo ih Gortat u usta, pored Nasha bi i Kajl Vizer bio dobar centar.

A Vesterman? :biggrin:
Tegi

Postby AirBall » 16 Feb 2013, 01:02

Ma uopste ne ulazim u to da li ima boljih, verovatno ima, ni ne pratim nesto narocito NBA nego me je zanimalo kada si ga spomenuo pa sam proverio statistike...

Sustina moje price koju zastupam je da evropska kosarka nikad nije bila siromasnija, a na to je pretpostavljam uticala i ekonomska kriza, jer su mnogi timovi u Evropi znatno smanjili budzete, dok u Americi to nije problem, uz to produkcija igraca je katastrofalna, sve je manje mladih koji obecavaju, a i ono sto je najbolje vrlo rano odlazi u NBA, a to da se igra lepsa kosarka za oko ne sporim, ali ne bi se oni naigrali protiv CSKA koji su predvodili Siskauskas i Smodis, ili protiv Maccabija sa Sharasom, Vujcicem i Parkerom i slicno... Mnogo se kvalitetnija kosarka igrala prethodnih sezona, cak i CSKA od prosle godine sa Kirilenkom i Shvedom je bar za klasu jaci nego ove sezone, ali su napravili previd sto nisu imali ozbiljnog trenera...

Sve u svemu odoh u off, a to mi nije bio cilj...
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka