Board index Košarka Evropska košarka

Vesti, dogadjaji, aktuelnosti

Re: Vesti, dogadjaji, aktuelnosti

Postby VMJunior » 06 Aug 2012, 16:44

Hvala ti care...
VMJunior

Postby AirBall » 07 Aug 2012, 12:09

Besiktas je produzio ugovore sa Baris Hersekom i Serhat Cetinom...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Re: Transferi

Postby nolinjo » 09 Aug 2012, 23:45

AirBall wrote:Zalgiris se bas dobro pojacao, jer je i Ksystof Lavrinovich potpisao za njih...

Mire Chatman u Unicsu...

napokon brat mire igra u nekom zaebatom klubu ,jedan od najboljih ofanzivaca u evroligu
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Robert Jordan » 10 Aug 2012, 00:32

sta li su ajverson i on sve sprzili dok su igrali zajedno...
Surgery, in the house of dissection
When your candle burns out, I'll resurrect you...
Robert Jordan

Postby Tegi » 10 Aug 2012, 14:51

AirBall wrote:Nas protivnik u grupi Brose Baskets je potpisao australijskog centra AJ Ogilvy-ja...

Gledao sam ga pre 2 sezone u Besiktasu. Jako nezgodan sa poludistance, deluje mi dosta mekano. U Besiktasu je bio jedan od najboljih igraca, pa je otisao u Valensiju, gde nije bio tako dobar. Mislim da je dolazak Ogilvija na poziciju Slotera, prelazak sa konja na magarca za Brose, ali nikad se ne zna.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby nolinjo » 10 Aug 2012, 15:23

Tegi wrote:
AirBall wrote:Nas protivnik u grupi Brose Baskets je potpisao australijskog centra AJ Ogilvy-ja...

Gledao sam ga pre 2 sezone u Besiktasu. Jako nezgodan sa poludistance, deluje mi dosta mekano. U Besiktasu je bio jedan od najboljih igraca, pa je otisao u Valensiju, gde nije bio tako dobar. Mislim da je dolazak Ogilvija na poziciju Slotera, prelazak sa konja na magarca za Brose, ali nikad se ne zna.

nece biti tolko jaki u obrani u najavi ,ni nahbar nie difender nie ni ogliv bar ne u odnosu na slotera,doveli su oslabljenja tm
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby KKP » 10 Aug 2012, 17:22

Kako sam i očekivao, bolje se pojačavaju od Bešiktaša i Ritasa...
KKP

Postby Tegi » 10 Aug 2012, 20:58

Jovan wrote:
Djordje MATIC ‏@DjordjeMatic
Montepashi Siena agreed terms with Aleksandar Rasic, Serbia NT member

:jumpall:
Ko je njemu menadzer?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Jovan » 10 Aug 2012, 20:59

Pa ko moze da uvali takav krs u Sijenu?
Jovan

Postby KKP » 10 Aug 2012, 21:54

Tegi wrote:
Jovan wrote:
Djordje MATIC ‏@DjordjeMatic
Montepashi Siena agreed terms with Aleksandar Rasic, Serbia NT member

:jumpall:
Ko je njemu menadzer?

Sijena traži i Raduljicu, "dominiraju" potpuno... :laugh:

I nije više Montepaski, sada je Mens Sana...
KKP

Postby CrniGuja » 12 Aug 2012, 12:23

Nove promene u svetskoj košarci

Generalni sekretar FIBA je pričao o budućnosti kraljice igara.

objavljeno danas u 06:01; autor: Aco Lazarević
Ključni pojmovi: FIBA, Dejvid Stern, Patrik Bauman
Komesar NBA lige, Dejvid Štern, je nedavno pokrenuo inicijativu, veruje se na nagovor vlasnika klubova, za postavljanje starosne granice za košarkaše na Olimpijskim igrama. Njegov predlog je da se, po ugledu na fudbal, na najvećoj svetskoj sportskoj smotri pojavljuju košarkaši starosti do 23 godine.
Tim povodom u Londonu se oglasio i generalni sekretar FIBA, Patrik Bauman:

"Mislim da nećemo predložiti tako nešto za Olimpijske igre 2016 godine", rekao je i dodao:

"NBA je došao sa idejom da se postavi starosna granica na 23 godine i da se promovišu mladi igrači. Takođe, njihova ideja je da se napravi razlika između Svetskog kupa i Olimpijskih igara, tako što bi NBA igrači svih uzrasta mogli da igraju samo na Svetskom kupu."

Predstavnik FIBA je istakao da razume zabrinutost vlasnika timova i viziju NBA lige, ali da smatra da nemaju baš isti pogled na stvar sa svetskom košarkaškom organizacijom.

Počevši od 2014. godine, dosadašnje Svetsko prvenstvo će promeniti ime u Svetski kup, a prema inicijativi komesara NBA u budućnosti bi NBA zvezde igrale samo na ovom takmičenju. Razlog za pokretanje ove priče je, kao i uvek, novac. Naime, veruje se da je Šternov predlog posledica pritisaka vlasnika klubova, koji puštajući igrače na Olimpijske igre namaju nikakvu korist (finansijsku), a rizikuju da im se nosioci igre povrede. Sa druge strane, puštajući igrače da igraju na Svetskom kupu bili bi u mogućnosti da zarade.

Ipak, da neće sve ići glatko najavili su i igrači, u prvom redu Kobi Brajant, koji je ideju nazvao glupom:

"To je glupa ideja i mi se tako odnosimo i razgovaramo na tu temu. To treba da bude izbor svakog igrača, da li želi ili ne da igra na Olimpijskim igrama."

Kada je Štern prvi put iložio svoju ideju postajao je strah da će igr eu Londonu biti poslednje na kojima će nastupiti najveća NBA imena. Ipak, ovakav predlog mora da prođe glasanje u kome učestvuje više od 200 delegata zemalja članica Međunarodnog komiteta, a veliki uticaj u svemu ima i pomenuta organizacija.

Međutim, izvori ESPN-a govore da u NBA neće odustati od ove ideje i da su rešeni da Svetski kup podignu na jedan viši nivo, kako bi svi imali veću zaradu. Kada su Olimpijske igre u pitanju neimenovani izvori iz najjače lige sveta poručuju:

"Oni će se odupirati, ali će se to pre ili kasnije dogoditi."

Kao glavni problem za uvođenje starosne granice u FIBA vide to što postoji mišljenje da američki košarkaši brze sazrevaju, te bi ih bilo još teže pobediti nego što je to sada slučaj.

Pored ove višemesečne priče, Bauman je obelodanio i neke promene koje FIBA želi da uvede. Kako se Svetska prvenstva u košarci i fudbalu igraju iste godine, oni žele to da promene:

"Nadam se da će posle Svetskog kupa u Španiji 2014. naredni biti 2019. godine, a ne 2018, pa bi on bio i kvalifikacioni za Olimpijske igre 2020.", rekao je Bauman.

On je rekao da postoje planovi za proširenje košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama, koje bi stupilo na snagu već 2016. u Rio de Žaneiru:

"FIBA će forsirati ideju da na Olimpijskim igrama 2016. učestvuje 16, umesto dosadašnjih 12 timova. Takođe, voleli bismo da se takmičenje skrati sa sadašnjih 18-19 na 14-15 dana."

Linija za tri poena je pomerena na 6 metara i 75 santimetara prošle sezona, a FIBA bi uskoro mogla trojku da izjednači sa onom koja važi u NBA ligi (7.24):

"Ne znam šta će se dešavati do 2016. godine, ali smo doneli zaključak da bi bilo dobro da se trojka pomeri na onu udaljenost koja važi u NBA ligi", zaključio je Bauman.

Ponovo seru po kosarci.
CrniGuja

Postby mali_buda » 12 Aug 2012, 17:28

Borovnjak napusta Brindizi.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby ima 1 tim » 12 Aug 2012, 18:23

izgleda da su bas iznervirali Zalizanog i da ce da ih tuzi

kaze da uopste nije u redu da otpuste lidera tima posle (prve) povrede i da Borovnjak ima garantovani (a i kakav bi drugaciji :biggrin: ) ugovor
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby AirBall » 14 Aug 2012, 09:34

Shaun Stonerook je objavio na svom twitteru da se povlaci iz kosarke...
AirBall

Postby AirBall » 15 Aug 2012, 18:59

Jaka Lakovic u pregovorima sa Caja Laboral...
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka