Sjajna polufinala EL,odlicne utakmice,moram reci i odlicna organizacija samog turnira

Odlican intenzitet utakmica,fizicki bas jake utakmice,odlicne odbrane ,pripreme utakmica.Rekao bih najbolje ono sto kosarka moze da da.
Bice steta sto ove podele u Evropskoj kosarci,nesposobnost EL i Fiba Europe da se dogovore,reketiranje klubova u EL,ovaj ulazak NBAi NCAA postoji otvorena bojazan da se Evropska kosarka unisti.
Sto se polufinala tice najveci utisak mi je da je trener pocetnik usao u finale

Doktorska priprema i vodjenje utakmice Spanulisa.Definitivno dolazi do smene generacija sto se tice trenera u Evropi.
Saras,Spanulis,Spliter ,mislim da klubovi trebaju da daju jos vise sansi tim mladim trenerima poput Lakovica,Alimpijevica umesto sto pojedini treneri na staru slavu vode pojedine timove.(Mesina,Barcokas,Laso )
Drugi utisak definitivno da ako zelis da osvojis EL moras da imas dva,tri rutinera ,iskusna igraca sa iskustvom igranja final four-a i igranja velikih utakmica.
Na prvom mecu su Mekalum i Meli imali jako bitnu ulogu,na drugom mecu recimo Kalates svojim iskustvom je dao doprinos.
Svakako sve cestitke ekipi Monaka na plasmanu u finale.Nisam video zreliju partiju Dzejmsa i verovatno je i tu velika uloga Spanulisa

Igraci poput Dijaloa su suvo zlato za svaku ekipu.
Monako kao ekipa koja ima tek neki 9-10 budzet u EL je dokaz da su price o budzetima totalno deplasirane na ovom nivou.Ovako nesto sto je uradio Monako ocekivao sam od vecitih za ove 3 sezone.
Mnogo je bitno u Evropskoj kosarci da uradis ono sto je uradio Monako da pronadje igrace poput Alfe,Blosomgejma,Zaitea iz nekih manjih klubova i da ti igraci cine okosnicu tima svih ovih godina.
Oly ogromno razocarenje,i sto se tice trenera ,njegovog vodjenja i sto se tice partije Vezenkova

Furnije se bar nije sklanjao od lopte.
Sto se finala tice ,svaka cast Spanulisu,ali misljenja sam da je vreme da Saras konacno osvoji EL i da potvrdi definitivno da je najbolji trener u Evropi.
Svakako ocekujem jos jednu bas jaku fizicku utakmicu i veliku borbu.