Doktorat Poarijea u ove dvije utakmice, iako mislim da je i noćas (i u prvoj) Efes sa njim na terenu ostao u minusu. Ljetos sam ga prizivao, ali jasno je da nam nije ni bio dostupan (Efes mu je dao trogodišnji ugovor i to 25. juna

), a posle ovoga mi je jasno i zašto. Naravno, i odsustvo Lesora je faktor.
Nisam siguran kako je Efes ovo uopšte dobio, mnogo više je djelovalo kao utakmica koju ne bi okrenuli da se igra 80 minuta, pogotovo nakon Slukasove trojke a la Vejd protiv Bulsa 2009, vjerovatno je ključ u tome što ih je Banki odlično spremio, nisu upadali u nervozu ili u mod samosažaljenja posle gluposti koje su pravili. A imali su i sasvim korektno suđenje s obzirom na protivnika i teren.
PAO je vjerovatno i dalje favorit, ali vrlo blagi, pretpostavljam da će se igrati još jedna utakmica na jednu loptu i da će njen pobjednik dobiti i seriju.
Što se tiče Pariza, nisam gledao, ali me baš interesovalo oće li ponovo biti blizu ili ih je prva ubila psihički. Bio sam bliže prvom scenariju jer su u regularnoj sezoni znali da odigraju odlično nakon teških poraza (upravo nakon teškog poraza od Fenera su dobili PAO, nakon tijesnog poraza u Madridu se vratili i pobijedili u plej-inu), ali plej-of je druga priča. Ne vjerujem da će posle ovoga vratiti seriju u Istanbul, ne jer mislim da su odustali, nego jer je i dodatno teško igrati protiv Fenera koji istovremeno nije pod pritiskom, a jeste odlično motivisan od strane Šarasa.
Avenger wrote:Produzenisamlekom wrote:PJ je majstor. Igra u oba pravca...
Treba mu dati ono sto ima Ife i zavrsiti priču
Mnogi su se zgrozavali kad sam pominjao da ga mozda teeba uzeti kada se pojavila opcija da se vraca u Evropu...
PJ se isključio kao na dugme kad je imao garanciju da će dobiti bolji ugovor nego što je imao kod nas, to sam 100% siguran. I to ne u KLS i ABA, nego dok smo još igrali za nešto u EL. Što je bilo očigledno još dok se dešavalo, i pisano je o tome, nije naknadna pamet.
Ko se ne sjeća, neka premota prošlosezonsku utakmicu protiv Reala u Areni (ako ima gdje

) i obrati pažnju na njegovu rolu dok se lomila sezona. Svakako ne jedini, ali jedan od najočiglednijih primjera nezainteresovanosti, meni dovoljno da ga više nikad ne poželim kod nas.
A njemu svaka čast i za sezonu i za večerašnju rolu, da se naosvaja titula u nekoj ekipi koja može adekvatno da ga motiviše da radi svoj posao, pošto je klasa.