Tabela nakon XXXIII kola: 1. Olimpijakos 24:10 (15:4, 11:6)
2. Fenerbahče 23:11 (12:5, 11:6)
3. Panatinaikos 22:12 (14:3, 8:9)
4. Monako 21:13 (11:6, 10:7)
5. Barselona 20:14 (11:6, 9:8)
6. Efes 20:14 (12:5, 8:9)--------------------------------------------7. Real 20:14 (13:4, 7:10)
8. Pariz 19:15 (11:6, 8:9)
9. Bajern 19:15 (13:4. 6:11)
10. Crvena zvezda 18:16 (9:8, 9:8)--------------------------------------------11. Armani 17:17 (10:7, 7:10)
12. Partizan 16:17 (9:7, 7:10)
13. Žalgiris 15:19 (10:7, 5:12)
14. Baskonija 14:20 (12:5, 2:15)
15. Asvel 13:21 (10:7, 3:14)
16. Makabi 11:23 (9:8, 2:15)
17. Virtus 9:25 (6:11, 3:14)
18. Alba 5:28 (3:14, 2:15)Gotova je regularna sezona u Evroligi pa da uporedim sa mojom prognozom sa početka oktobra.
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?f=10&t=294&start=13800#p3214266 1. Olimpijakos (1.) =
2. Real (7.) -5
3. Barselona (5.) -2
4. Panatinaikos (3.) +1
5. Fenerbahče (2.) +3
6. Monako (4.) +2
7. Partizan (12.) -5
8. Efes (6.) +2
9. Baskonija (14.) -5
10. Armani (11.) -1
11. Žalgiris (13.) -2
12. Virtus (17.) -5
13. Crvena zvezda (10.) +3
14. Makabi (16.) -2
15. Pariz (9.) +7
16. Bajern (8.) +7
17. Asvel (15.) +2
18. Alba (18.) =
Pogodio sam samo 1. i 18.
Najveći overačiveri su mi Pariz i Bajern oba tima sa +7.
Najveći anderačiveri su mi: Real, Partizan, Baskonija i Virtus svi sa -5.
S tim, ako bih izdvojio onda su to Partizan i Baskonija jer nisu završili u plejinu koji sam im prognozirao.
1. Olimpijakos - Očekivano završili su prvi na kraju sezone, mada sama završinca nije bila blistava, tu mislim na poslednjih pet utakmica, gde su tri izgubili, a u dve protiv fenjeraša igrali neizvesne završnice. Da li je pad forme ili odmaranje igrača plejof...
2. Fenerbahče - Od timova koji su obezbedili domaći teren u ovom trenutku su verovatno u najboljoj fomri. Ulaze kompletni u plejof, nije mi jasno kako je ekipa bez mobilne petice i bez zaštitnika obruča ovako visoko pozicionirana, a niti imaju nnekog jokićevskog igrača na centru da to kompenzuje na drugom kraju terena, ali ni ne mora da mi bude jasno.
3. Panatinaiksos - Jesu obezbedili domaći teren u plejofu, ali su odigrali klasičnu atamanovu postšampionsku sezonu, taman koliko treba da dođemo do cilja. Sa zdravim Lesorom bi mi bili prvi pik za osvajanje, ovako sve je otvoreno.
4. Monako - Pobedom u poslednjem kolu su kompletirali top4, mislim da im je akvizicija Tajsa značajno popravila šanse da prođu četvrtfinale, a bogami i da naprave nešto na F4. Može se reći da je Majk Džejms uspostavio finu tradiciju u Monaku, četiri sezone, četiri plasmana u četvrtfinale i za sada jedan F4.
5. Barselona - Obzirom na sve probleme sa povredama koje su ih strefile u poslednja dva meseca pravo niotkuda su izborili direktan plasmana u plejof i to sa pete pozicije. Vratio im se Veseli što može biti ogromno pojačanje za četvrtfinalnu seriju sa Monakom.
U martu i aprilu su pokazali opasan karakter i to poštujem.
6. Efes - Finiširali su sezonu sa 8:0, iako su naređali toliko pobeda, deluje mi da im je pik forme prošao u utakmicama protiv Partizana i Baskonije, nakon toga su dobili još tri utakmice, ali nisu imali tako ubedljivu igru kao do tada.
7. Real - Drugi najbolji finiš sezone posle Efesa im je bio dovoljan "samo" za sedmo mesto i plejin. Dosta turbulentna sezona za njihove standarde, odvano se nije desilo da završe ovako nisko na tabeli. Sada imaju dve meč lopte kroz plejin za plejof, a ne bih se začudio da se pozicioniraju na Olimpijakos.
8. Pariz - Kao grom iz vedra neba su udarili po hijerarhiji evrolige ove sezone. Nestvarna sezona iza njih na krilima Šorca koji je po mom mišljenju zaslužio da bude MVP regularnog dela, ali mislim da me niko ne pita. Preneli su igru i pobednički mentalitet na viši nivo, sada imaju dve prilike za plasman u plejof.
9. Bajern - Takođe ogromno iznenađenje, mada su oni meni nekako veće iznenađenje, jer je Herbert okupi igrače koji su uglavnom imali slabu prošlu sezonu ili slabih nekoliko sezona i od njih napravio mašineriju. Ipak, malo slabiji finiš sezone u poslednja dva kola ih je koštao mnogo boljeg plasmana, porazima od Makabija i Fenerbahčea su ostali bez direktnog plasmana u plejof, pa će sada morati da pobede dve utakmice za tako nešto.
10. Crvena zvezda - I Zvezda je odigrala kampanju iznad očekivanja, mada mogli su i mnogo bolje da prođu da nije bilo lošeg finiša i 2:6 nakon pauze, neizvesne utakmice koje je mahom pobeđivala u prvoj polovini sezone je sada gubila i reklo bi se da je to odredilo finalni plasma. Kao i Bajern, sada im trebaju dve pobede za plasman u plejof.
11. Armani - Još jedna sezona ispresecana povredama glavnih igrača, treća u nizu. Delovalo da će ove sezone napraviti iskorak u odnosu na prethodne dve, međutim, par vezanih poraza nakon pauze, a na kraju i ubedljiv poraz od fenjeraša Virtusa u predposlednjem kolu su ih koštali plasmana u top10.
12. Partizan - Na pauzu se otišlo sa skorom 14:12 što je bilo dovoljno za deobu pozicije 8. sa još tri tima. Međutim loš finiš sezone i samo dve pobede do kraja su koštali ekipu plasmana u top10. Kada se pogledaju amplitude u formi i kretanje na tabeli, može se reći tim koji je imao najturbulentniju sezonu u Evroligi. Ili sam možda samo previše subjektivan.
Žalgiris - Nakon odličnog otvaranja sezone, potpisali su Lonija Vokera nastavili da igraju dobro ali su mahom gubili utakmice i padali na tabeli, posle je Loni otišao a oni su se stabilizovali. Početak sezone je obećavao nešto više.
Baskonija - Još jedan od timova koje sam precenio, deluje mi da su pali zbog očajne šuterske forme Hauarda veći deo sezone. Takođe, ove sezone nisu imali toliko jak domaći teren da kompenzuju tradiocionalno slabije nastupe van Vitorije.
Asvel - Iako tabela to ne pokazuje možda najbolje, imali su sezonu iznad očekivanja, a za to je najzaslužniji bio Maledon. Ako on ode nakon ove sezone, očekujem ih da se vrate u sivilo od prošle sezone.
Makabi - Nakon pauze su ostvarili skor 5:3 tako da su dosta popravili utisak koji su ostavili u prvih 26 kola. Da sada počinje sezona, ko zna... Nadam se da će od sledeće sezone igrati u Izraelu.
Virtus - Sezona dosta ispod očekivanja, nisam ih video u top10 iskreno, ali nisam očekivao ni da budu jednocifreni na kraju sezone. Videćemo kako će ih Duško spremiti za sledeću sezonu.
Alba - Drugi moj pogodak, stvarno se nadam da su završili sa Evroligom nakon poslednja dva izdanja, kombinovani skor od 10:58...