Adzinho wrote:Asvel i Zalgiris su i definitivno ispali iz trke. Videcemo sta ce biti sutra, eventualni porazi Monaka, Pariza i Olimpijakosa bi mogli malo da zakuvaju situaciju, ali sustinski se nazire krajnji ishod. Makar sto se tice prvih 8 pozicija.
Prva 4 se 90% znaju, tesko da ce se tu nesto menjati, osim sto je izvesno da ce Pao preskociti Monako. Mislim da je realno da Real zavrsi sa 19-15 i da se uslepa u top 6, uz pobednika meca Bajern-Zvezda. Porazeni odatle ide na 7. poziciju, a na 8. Barselona.
Za preostala dva mesta ce se klati Partizan, Efes, Pariz i Armani. Najtezi raspored ima Armani, slabo stoje i sto se tice h2h-a, njima dajem najmanje sanse iako su veceras upisali zlata vrednu pobedu...
Nema logike da je Real viđen za šesto mjesto sa 19 pobjeda, a da se Barseloni prognozira osmo.
Janova povreda im je težak udarac, ali i dalje čekaju Virtus, Partizan, Žalgiris, Bajern i gostuju Albi, a na 14 su pobjeda. Sem toga imaju Olimpijakos kod kuće, i gostovanja Realu, Milanu i Feneru. Dovoljno je da opravdaju ulogu favorita na domaćem terenu i dobiju nesrećnu Albu i eto ih na 19, a iz ovih jačih mečeva onda traže 20 ili 21 pobjedu i mjesto među 6.
Možda ode i u drugom smjeru, ali će se brzo znati, jer odma posle pauze čekaju Olimpijakos pa idu u Madrid, jedna od te dvije pobjede bi im bila dobar znak, dvije bi ih opasno lansirale pred niz lakših utakmica.
Ni meni Bajern nije zakucan među 6, ali imaju sasvim realnu šansu, zavise sami od sebe, u smislu da im je dovoljno da dobijaju protivnike kakve su ove sezone generalno dobijali, i da će biti u dobroj poziciji. Nemaju praktično nijedan zicer do kraja, ali sem gostovanja u Barseloni nigdje nisu ni naročiti autsajderi. Ako dobiju Pariz i Zvezdu, uradili su pola posla.
Enigma mi je Monako, i ne bi me čudilo kad bi sjutrašnja utakmica imala dalekosežne posledice i po Partizan i po njih. Ako odu na 17, pa se vrati Okobo posle pauze, pregrmjeće i teži raspored. Ako izgube, odjednom su iz relativno komotne pozicije došli u krug sa 4 ekipe sa kojim dijele treće mjesto, tu je Zvezda sa kojom imaju 0 - 2, Panatinaikos koji su izvaćarili u Atini ali tek treba da im gostuje, pa ako Pariz dobije u Bolonji, i oni im dolaze za vrat sa pobjedom manje i mečom manje, plus tamo treba da gostuju, a imaju poraz i -7 sa domaćeg terena iz prvog dijela. Koliko god da su iskusni, uopšte nisam siguran kako bi Spanulis to vodio i koliko bi uspio da igračima drži misli u svakoj pojedinačnoj utakmici, možda bi ih sačekao i neki kiks.
Sem Olimpijakosa i Fenera, Panatinaikos je viđen u 6, pogotovo jer će i Jurtseven izgleda nazad brže nego što su mislili. Zvezda je u dobroj poziciji ali nisam spreman da ih proglasim zrelim za 6 dok ne vidim kako će izgledati nakon pauze, od pobjede protiv Pariza su se mnogo više provlačili nego igrali košarku, a 3 kola nakon kupa su im vjerovatno ključna da krunišu ovo što su do sad uradili, pogotovo utakmica u Minhenu.
Možda potcjenjujem nepredvidivost Evrolige i zgusnutost tabele, ali mislim da je dobra šansa da ovih pomenutih 7 ekipa (2 Grka, Fener, Monako, Zvezda, Bajern i Barselona) zauzmu prvih 7 mjesta, u Bog zna kom rasporedu. Bilo bi mi drago da Pariz uzme mjesto nekom od njih, ali mislim da nisu neke šanse, u Milano i Real takođe ne vjerujem u toj mjeri, prije vjerujem da Partizan furioznom završnicom počevši od sjutra (danas) može da napadne sedmo mjesto i pomrsi nekome račune, nego bilo koja od te tri.
Brzo ćemo vidjeti dosta toga, u ovom duplom kolu nije bilo previše međusobnih duela između zainteresovanih ekipa, u 2 - 3 kola posle pauze će toga biti na sve strane, početkom marta će sve biti daleko jasnije.