by Dexi » 12 Oct 2024, 12:29
Nakon dva kola i pošto sam odgledao većinu utakmica i timova da dam neku svoju prognozu za ovu sezonu EL.
Klubove bih podelio u neke 4 kategorije ,po kvalitetu i mogucnostima po meni.
Timovi favoriti za final four i titulu prvaka Evrope su Real,Oly,PAO i Fener.I tu je jako teško reći ko je najjači.Oly se bas pojačao dolaskom Vildoze ,Vezenkova i Furnijea i mozda za nijansu su oni meni prvi favoriti.
Fener sa Sarasom bi trebao da bude ozbiljan konkurent.Real kad se sve poslozi bice I jači nego prošle sezone.Pao koji je zadržao tim plus su doveli i Brauna I Osmana.
Drugu grupu čine timovi koji bi trebali da budu plasirani od 5-10 mesta.Tu ubrajam Monako,večite,Armani,Barsu i Efes .Svi ti timovi bi trebalo da budu po kvalitetu deo play ina i da se umešaju u borbu za final four.E sada jako je tesko reci posle dva kola ko bi trebao da bude 5,a ko 10.
Lično očekujem oba večita u 1/4 EL ,I da jedan od njih ode ove godine i na final four.
Treću grupu čine ekipe koji su kvalitetom slabiji od pomenutih timova,ali koji mogu da iznenade ako se sve poklopi.Tu pre svega mislim na Bajern i Zalgiris koji imaju odlične trenere,zatim Makabi koji ima dosta slabiji tim,ali je i dalje to Makabi.
Poslednju grupu čine klubovi koji po meni nemaju neke šanse za play in I sam plasman tamo bi predstavljao neverovatan uspeh.To su Baskonija,Virtus,Pariz,Lion i Alba.
Ogradio bih se malo po pitanju Baskonije koja nema neki tim,ali ima odličnog trenera i on bi mogao da izvuče iz tog tima više od realnog.
Opet ponavljam ovo su prvi utisci,a nešto jasnija slika biće posle kad počne nova godina.
Imali smo prošle godine da je Virtus bio odličan na startu,pa se raspao kasnije,ili obrnut slučaj Oly ili recimo Fener.