@Balon evo redom da ti obrazlozim sve to oko cega se ne slazemo
Sto se Zalgirisa tice, dublji su ove sezone u odnosu na prethodne, ali je njima Evans bio prakticno covek-tim prosle sezone, za mene je to nenadoknadiv gubitak za njihovu ekipu. Takodje je i Smajli umesto Smitsa poprilican korak unazad. Ako im se poklopi sa nekim povredama i raspadima boljih ekipa mogu u plejin, a odatle i u plejof, ali to postaviti kao cilj nije realno.
Bajern po meni ima losiji sastav i od Asvela koji je odradio fin posao u prelaznom roku, jedini razlog zbog kog sam Bajern stavio iznad Asvela je velika prednost na poziciji trenera. Ne vidim ih kao kandidate za bilo sta ozbiljno, neko 12-13 mesto im je plafon plafona.
Pariz je poprilicna nepoznanica, ali ima tu bas dosta potencijala. Sorts je igrac sa ubedljivo najvecim potencijalom da bude dominantna sila u slabijoj ekipi, poput Evansa u Zalgirisu prethodnih sezona, od svih igraca koji su u timovima koje sam stavio na 13. mesto pa nanize, uz naravno skroz drugi stil igre u odnosu na pomenutog Evansa. Hifi je verovatno najtalentovaniji strelac medju mladim igracima na evropskom kontinentu trenutno i neko za koga verujem da ce u prajmu biti kandidat za najboljeg strelca Evrolige, ako ne zavrsi u NBA. Pored njih dvojice gomila zanimljivih igraca uloge koji vec godinama igraju zajedno, plus neki igraci sa EL iskustvom poput Maoda Loa (koji je za ulogu treceg beka u ekipi kao sto je Pariz bomba) i Kevarijusa Hejsa (koji mi i nije nesto). Minus im je trener, da je tu Isalo da predvodi svoju dobro podmazanu masinu u EL bili bi mi ispred Zalgirisa i Makabija, Spliter je godinama bio pomocnik u NBA ali jedno je biti pomocnik, a drugo glavni trener.
U Milano ne verujem nimalo, njihova spoljna linija, pre svega pozicije 1 i 2 su sramne za ekipu koja ima takav budzet, i to im se ponavlja iz godine u godinu. Bolmaro, Neno Dimitrijevic, Armoni Bruks, Tonut, Flakadori, jako je tanko to, ko da su Zalgiris a ne Milano, ali bitno je da su se opet nakrcali bez ikakve potrebe na 4 i 5, pa ce opet da guraju Mirotica na 3 a Sildsa na 2 da bi svima nasli minute, i opet ce dobiti isti rezultat kao i prethodne sezone.