by Pit Bull » 13 Jan 2024, 02:25
Situacija do pauze:
Real Madrid 19-2
Barselona 15-6 (at Efes, at Milano, vs Virtus, at Zvezda, vs Alba)
Virtus 14-7 (vs Asvel, at Fener, at Barsa, vs Partizan, vs Monako)
Panatinaikos 13-8 (vs Partizan, at Maccabi, vs Milano, at Zalgiris, vs Fenerbahce)
-------------------------------------------
Fenerbahce 13-8 (at Zalgiris, vs Virtus, at Asvel, at Monako, at Panatinaikos)
Makabi 12-9 (at Olimpijakos, vs Panatinaikos, at Real, at Baskonia, vs Efes)
-------------------------------------------
Olimpijakos 11-10 (vs Makabi, at Real, vs Alba, at Bajern, at Valensija)
Monako 11-10 (vs Real, at Efes, vs Partizan, vs Fener, at Virtus)
Partizan 11-10 (at Panatinaikos, vs Zalgiris, at Monako, at Virtus, vs Bajern)
Baskonija 11-10 (at Zvezda, vs Valensija, at Bajern, vs Makabi, vs Asvel)
------------------------------------------
Valensija 10-11 (vs Milano, at Baskonija, at Zvezda, at Alba, vs Olimpijakos)
Milano 9-12 (at Valensija, vs Barselona, at Panatinaikos, at Efes, vs Real)
Zvezda 9-12 (vs Baskonija, at Alba, vs Valensija, vs Barselona, vs Zalgiris)
Bajern 8-13 (at Alba, vs Asvel, vs Baskonija, vs Olimpijakos, at Partizan)
Efes 8-13 (vs Barselona, vs Monako, at Zalgiris, vs Milano, at Makabi)
------------------------------------------
Za dosta timova bitnih narednih pet utakmica. Mislim da se prvih pet nece promijeniti, Barselona ima dovoljno dobar raspored da ostane druga, a vjerujem da ce i Virtus bar do 16-10 doci. Ta utakmica Panatinaikos-Fener ce vjerovatno pred kup da odredi ko ce biti peti pred pauzu, tj. ko ce ostati iza Virtusa.
Makabi ima poprilicno jeben raspored. Ja vjerujem da bi njima super bilo da izadju na 14-12 iz ovoga, ali 13-13 je mislim najrealniji scenario. Slicno i za Olimpijakos, njima ce jedan mec odluciti hoce biti na 13 ili 14 pred pauzu. Monako ima paklen raspored i njima ce taj mec protiv nas biti strasno bitan, kao i nama uostalom ta sedmica gdje moramo uzeti bar jedan brejk ako ga ne uzmemo u Atini.
Baskonija isto ima lijepu priliku da dobije ova tri meca kuci i da izadje na 14-12, a ako bi skinuli i jedan skalp na strani na terenima gdje mogu dobiti, napravili bi sebi finu poziciju pred zadnji dio sa 15-11.
Valensija polako pada i mislim da ce u ovom nizu da izgube bar tri, ako ne i cetiri. Zvezda na papiru ima raspored iz kojeg mora izaci sa minimalno 13-13 za bilo kakve sanse u finisu i vjerovatno ce taj mec sa Albom biti presudan. Ako to izgube, prije 12-14.
Bajern u teoriji moze navezati cetiri pobjede sad i pred Partizan biti na 12-13, ali nisam optimista da ce se to desiti. Slicna je prica za Efes koja ima jako povoljan raspored, ali daleko od toga da su sigurni za bilo koji mec.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒