Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Buzz » 24 Dec 2021, 13:33

U pravu si, izgubili su od vas kuci :biggrin: , salu na stranu, imali su problem sa visokim igracima, deluju mi da ce podici dodatno formu pred nastavak takmcienja, a cenim da od vas, Asvela, Fenera( nove povrede igraca) i Bajerna nema ozbiljnog takmaca za dalji prolaz.
Buzz

Postby bhc_comp » 24 Dec 2021, 13:36

Pa rekao bih da smo ozbiljniji kadnidati od Asvela i Fenera. Nama sada idu tri domaćinstva Zenit/Fener/Real i ako tu izvučemo pobede, svašta je moguće. Mada se slažem da su nam šanse svakako male, ali je bitno ostati u igri do kraja pa kako bude.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Buzz » 24 Dec 2021, 13:40

Da je format kao pre na dve grupe, imali bi ogromne sanse da idete dalje, ovako dosta tesko. Sad pogledah Makabi ima 7 uzastopnih poraza, ne mogu da verujem. Ocekivao sam takodje jaci ucinak Bajerna, ali i oni muku muce sa rosterom, plus par neizvesnih zavrsnica na jedan posed gde je mogla da se upise pobeda.
Fener zaista ne racunam kao ozbiljnog kandita, pogotovo posle najnovijih problema sa igrackim kadrom, a pisao sam i ranije da ne znam kojom je magijom Djordjevic seo na njihovu klupu, covek je EC trener na zalost.
Buzz

Postby Bogun » 24 Dec 2021, 13:45

Moj pik je bio Fener za tim koji će se ozbiljnije uključiti u priču oko jurnjave za plejofom, ali su ostali bez Bukera, De Koloa i Veselog na neko vreme tako da su opasno oslabljeni pred start drugog dela.

Ako neko može da uhvati PO, a da posle 17 kola nije u prvih 8 su Zvezda i Bajern i možda eventualno Asvel.

Makabi je raspad sistema.

Ovi sa 6 ili manje pobeda su završili sezonu.

I da, mislim da se ne juri Efes, već CSKA.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 24 Dec 2021, 13:46

Juri se Zenit ili Uniks, nema šanse da Efes i CSKA izvise PO.
Ćoba

Postby Bogun » 24 Dec 2021, 13:48

Da li si gledao možda CSKA sinoć? :biggrin:

Uspeli su da izgube od Reala koji je igrao sa 3 igrača praktično.

Uniks možda sada uđe u malu krizu posle ovog retardiranog poraza od Barse, ali videćemo.

Zenit je na 11:6 a tek treba Nejpir da im se vrati.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 24 Dec 2021, 13:50

Ma poguraće njih sudija kad zaškripi ne sumnjam u to.
Ćoba

Postby Golden Warrior » 24 Dec 2021, 13:55

Nemoj Asvel da uzimate za ozbiljno, ono je kupus od ekipe mislim da ce samo dole da idu.

Fener bi mogao u narednih 4-5 kola isto da otpadne,

Zvezda i Bajern mislim da bi bili ozbiljni kandidati ali su bas teske poraze doziveli ove nedelje, svako na svoj nacin.
Golden Warrior

Postby Bogun » 24 Dec 2021, 14:45

Ćoba wrote:Ma poguraće njih sudija kad zaškripi ne sumnjam u to.

Njima ne treba sudijska gurka, već oružana pljačka, to jest da sudije krenu da igraju sa njima, 8 na 5 fazon.:D
Bogun

Postby Bogun » 27 Dec 2021, 12:33

Rekapitulacija nakon pola odigranih utakmica, dobro fali jedna da bude tačno 50%, ali to je to u principu.

Da krenem od onih koji su najviše pokazali.

- Barselona 15:2 - Definitivno žele jako tu EL, jer su prošlosezonski roster koji je igrao finale dobrano pojačali, deluju brutalno i kada igraju bez nekoliko standardnih igrača.
- Real 14:3 - Takođe su se dosta pojačali u odnosu na prošlu sezonu koju su više iskoristili da vide šta mogu da dobiju od pojedinih mladih igrača.
Dve ekipe sa ubedljivo najširom rotacijom, a bogami i najviše kvaliteta. Deluje da su obezbedili domaći teren već sada, a ako nastave u narednih par kola ovako osiguraće i pozicije 1 i 2.
- Olimpijakos 12:5 - Odlično ih je posložio Barcokas, jedna od najjačih odbrana u EL, a u napadu ih nose Slukas i Vezenkov, uz još par igrača. Vrlo su blizu da završe u prva četiri.
U drugom delu imaju 9 gostovanja, a nisu briljirali na njima u prvom delu sezone.
Ujedno ovo su jedine tri ekipe koje nemaju poraz kod kuće.

Od sledećih 5 ekipa, 4 će ući u plejof 100%, a realno posmatrano i svih 5 imaju vrlo dobre/odlične šanse za to.

- Zenit 11:6 - Mogu reći da igraju iznad svih očekivanja (sastav je dosta mršaviji nego što skor to pokazuje), pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su ostali bez Šabaza Nejpira pred start sezone. Stvarno odličan posao Paskvala. Ne znam kada se Nejpir vraća i kako će to uticati na igre ekipe.
- Milano 10:6 - Odlično su otvorili sezonu, dugo bili i prvi na tabeli, ali u jednom trenutku su krenuli da padaju, ako izuzmemo timove sa samog dna EL, Armani među timovima sa najlošijom formom u poslednjih 45 dana. Delovalo je kao da su sigurni na vrhu, sada je pitanje da li će uzeti domaći teren uopšte.
- Uniks 10:7 - Najprijatnije iznenađenje u EL, Perasović ih je odlično posložio i stvarno deluju brutalno kada im lude glave u rosteru kliknu. Videćemo da li će ovaj poraz od Barselone malo poremetiti ekipu. Po mom mišljenju, a bez gledanja naprednih statistika, najbolji napad u ligi.
- CSKA 10:7 - Dosta slabije su otvorili ovu sezonu nego što se očekivalo, jesu imali velike probleme sa povredama (pominjem isključivo jer su u jednom trenutku ostali bez kompletne centarske linije), ali imaju ih i drugi. U poslednja dva kola su doživeli dva velika udarca, ubedljiv poraz kući od Uniksa i neobjašnjiv poraz od Reala u Madridu koji je igrao sa 4 juniora i 9 igrača ukupno.
Od starta sezone igraju slabo i većinu od ovih 10 pobeda su izvukli na klasu Klajburba.
Po mom mišljenju, ekipa koja ima najveće šanse da izvisi za plejof ako nastave ovim tempom, a opet ako kliknu tamo negde marta aprila, ekipa koju bih želeo da izbegnem kao tim sa domaćim terenom.
- Efes 9:8 - Uhvatili su priključak nakon očajnog otvaranja sezone, ne verujem da će ispustiti mesto u 8, ali isto tako ne verujem da će uspeti da se uključe u borbu za domaći teren, i oni kao i CSKA igraju dosta slabo od starta sezone i većinu pobeda su izvukli na klasu Micića i Larkina.  Deluju dosta istrošeno na psihičkom planu ove sezone.

Ja bih ovako poređao ovih 5 timova po verovatnoći da ne uđu u plejof: 1) CSKA; 2) Milano; 3) Uniks; 4) Efes; 5) Zenit.
Mada i te šanse da izvise za plejof ne idu preko 10%.

Sad ide deo in the hunt da upotrebim taj NFL izraz.

- Asvel 8:9 - Pali su posle odličnog otvaranja sezone, u poslednjih 10 utakmica u EL imaju samo 3 pobede, iako su trenutno deveti, dajem im vrlo male šanse da se nađu u plejofu.
- Fenerbahče 7:10 - Pisao sam već o tome, ekipa koja je najviše utakmica izgubila na jednu loptu (5 ili 6 takvih poraza), a ovaj poslednji poraz od Asvela mislim da im je praktično ugasio nadu za plejofom, ne samo zbog poraza već i zbog činjenice da su ostali bez Veselog i De Koloa na par meseci.
- Makabi 7:10 - Ponos Izraela je otvorio sezonu sa 7:3, sada su u seriji od 7 poraza u EL, a ne cveta im cveće ni u domaćem šampionatu. Vrlo čudna ekipa, jedna od retkih koja je dobila Barselonu i to ubedljivo, a sa druge strane, gubila utakmice gde je izgledalo kao da nisu ni izašli na teren.
- Crvena zvezda 7:10 - Konačno dolazimo do ekipe koja ima neku šansu za top8. U ovom trenutku, a uz Uniks, ekipa koja je u najboljoj formi u EL (izuzimam Barsu i Real jer su oni konstanta). Ne zavisi sve od njih samih, mora neka od ekipa iznad da doživi solidan raspad u nastavku, ali šansa postoji, još 9 utakmica kući plus par 'lakših' gostovanja (ekipama koje su na dnu tabele).
- Bajern 7:10 - Druga ekipa koja ima kakve takve šanse za plejof (otrpilke iste kao i CZ), ne zavisi sve od njih. Takođe imaju 9 utakmica kući uz par 'lakših' gostovanja. Ne sviđa mi se način igre Bajerna ove sezone, a ispostaviće se da je puštanje Boldvina očajan potez bio, dok su zakrpili rupu natsalu odlaskom Rejnoldsa.

Dolazimo i do ekipa bez realnih šansi:

- Monako 6:11 - Meni su bili vrlo gotivni na startu, sve je to zanimljivo delovalo dok nije puklo nešto na relaciji Mitrović - Džejms... naravno, trener koji ih je uveo u EL je to platio poslom. Imaju odlične igrače, ako uđu u neku ludačku seriju pobeda, možda mogu da se uključe u borbu, ali šanse za tako nešto su manje od 2%.
- Alba 6:11 - Ekipa koja već nekoliko sezone niti smrdi niti miriše, zapravo od kada su se plasirali je tako. Skinu par jačih skalpova, promovišu par mlađih igrača i budu negde između 12 i 15 mesta.
- Baskonia 6:11 - Dosta su slabiji nego prošle sezone, ostalo je i njima da otaljaju polusezonu do kraja. Mada imaju ovog ludaka Boldvina, ako igra kao protiv Bajerna do kraja, ko zna.
- Panatinaikos 4:13 - Napisao sam još u poluvremenu utakmice PAO - KKP na pripremama, biće među 3 najslabije ekipe, nisu razočarali, strašno je na šta oni bacaju pare.
- Žalgiris 3:13 - Možda imaju najslabiji skor, ali meni oni nisu ekipa koja je najmanje pokazala ove sezone, čisto košarkaški gledano.
Biće borba Zelenih za fenjer.
Bogun

Postby Balon » 27 Dec 2021, 12:50

Odlicna analiza Bogune, u vecini sto si napisao sam saglasan sa tobom, medjutim nisam saglasan da je CSKA prvi favorit da ne zavrsi u 8 ja bih rekao da je to Uniks .... Sto se tice sansi Zvijezdi i Bajerna pa gotovo da su nikakve treabaju da imaju po 13/4 skor da bi sigurno bili u 8 ili 12/5 a sa 12/5 vjerovatno nece ici u 8... mada se zvijezdi malo namjestilo Fener bez Bruksa,Bartela,De koloa, Veselog... ali opet vidjeli smo da je Real pobijedio CSKA gotovo sa juniorima tako da je sve jako nepredvidljivo.. .Vidjeli smo zvijezdu koja je lako dobla Zenit a onda ih prosula ALba 20 u pionir... nista se ne zna.. Evo cio real je pozitivan na koronu sad je pitanje sta i kako dalje... Armaniju su 2 meca otkazzana... Oni ce cak i profitirat jer su im neki povrijedjeni a neki zarazeni... Tako da ce im se neki i oporavit...
Balon

Postby Bogun » 27 Dec 2021, 14:57

Meni deluje da je pitanje plejofa rešeno.
Naravno postoji šansa, pre svih kod Zvezde i Bajerna, ali ono minimalna, to što kažeš sa 13:4 bi bili sigurno u plejofu, ali treba dobiti 13 utakmica od 17.

Meni nakon pola utakmica ne deluje da će lestvica za 8 mesto biti preko 18 pobeda, znači 17, maksimum 18, a npr posle 11. kola je delovalo da će za ulazak u 8 trebati minimum 20 pobeda, sada mi to deluje previsoko.

Npr, moje mišljenje je da ako neka od ovih ekipa dođe do 17:17 da će imati prilike da se ugrabe

To bi mi želeli da Uniks ispadne. :biggrin:
Imaju sada malo teži raspored: Efes, @Real, @Monako, @Milano, Barselona, CSKA (to je do kraja januara), ako odatle izađu sa 3:3 ili više, oni su mirni, ako bude ispod toga postoji šansa da ispadnu.

Problem sa CSKA je što igraju loše cele sezone, i kad pobede to je na guzove što bi se reklo, a kad gube deluju kao banda, da ih vidimo ako povežu 10ak utakmica kompletni, ali ono ne ulivaju mi poverenje.

Posrnuće Milana deluje zanimljivo, ali oni imaju daleko najnamazanijeg trenera od tih 5 timova, pa ne verujem da će se baš toliko skljokati.
Bogun

Postby Balon » 27 Dec 2021, 17:03

Peras je dobar trener mislim da ce on ponovit 10:7 trebao je 11;6 nego sudije pogurase Barsu.... Jedino da ih pokosi korona... Armani ima ALbu kuci zaostalu to ti je bukvalno da pises 11;6... CSKA mora kliknut ima ozbiljne igrace kriza je evidentna ali naslozice Itudis to... Subjektivni osjecaj katastrofa da gore ne moze a na 10;7 su od njih ocekujem 12;5.. Ja ipak mislim da ce 20 biti prolaz
Balon

Postby Borca » 27 Dec 2021, 20:31

Asvel ima 8 pozitivnih na koronu (4 igraca i 4 clana strucnog staba), Real i Armani takodje imaju nove pozitivne na testu.
Borca

Postby bhc_comp » 27 Dec 2021, 20:58

teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

PreviousNext

Return to Evropska košarka