by Bogun » 27 Dec 2021, 12:33
Rekapitulacija nakon pola odigranih utakmica, dobro fali jedna da bude tačno 50%, ali to je to u principu.
Da krenem od onih koji su najviše pokazali.
- Barselona 15:2 - Definitivno žele jako tu EL, jer su prošlosezonski roster koji je igrao finale dobrano pojačali, deluju brutalno i kada igraju bez nekoliko standardnih igrača.
- Real 14:3 - Takođe su se dosta pojačali u odnosu na prošlu sezonu koju su više iskoristili da vide šta mogu da dobiju od pojedinih mladih igrača.
Dve ekipe sa ubedljivo najširom rotacijom, a bogami i najviše kvaliteta. Deluje da su obezbedili domaći teren već sada, a ako nastave u narednih par kola ovako osiguraće i pozicije 1 i 2.
- Olimpijakos 12:5 - Odlično ih je posložio Barcokas, jedna od najjačih odbrana u EL, a u napadu ih nose Slukas i Vezenkov, uz još par igrača. Vrlo su blizu da završe u prva četiri.
U drugom delu imaju 9 gostovanja, a nisu briljirali na njima u prvom delu sezone.
Ujedno ovo su jedine tri ekipe koje nemaju poraz kod kuće.
Od sledećih 5 ekipa, 4 će ući u plejof 100%, a realno posmatrano i svih 5 imaju vrlo dobre/odlične šanse za to.
- Zenit 11:6 - Mogu reći da igraju iznad svih očekivanja (sastav je dosta mršaviji nego što skor to pokazuje), pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su ostali bez Šabaza Nejpira pred start sezone. Stvarno odličan posao Paskvala. Ne znam kada se Nejpir vraća i kako će to uticati na igre ekipe.
- Milano 10:6 - Odlično su otvorili sezonu, dugo bili i prvi na tabeli, ali u jednom trenutku su krenuli da padaju, ako izuzmemo timove sa samog dna EL, Armani među timovima sa najlošijom formom u poslednjih 45 dana. Delovalo je kao da su sigurni na vrhu, sada je pitanje da li će uzeti domaći teren uopšte.
- Uniks 10:7 - Najprijatnije iznenađenje u EL, Perasović ih je odlično posložio i stvarno deluju brutalno kada im lude glave u rosteru kliknu. Videćemo da li će ovaj poraz od Barselone malo poremetiti ekipu. Po mom mišljenju, a bez gledanja naprednih statistika, najbolji napad u ligi.
- CSKA 10:7 - Dosta slabije su otvorili ovu sezonu nego što se očekivalo, jesu imali velike probleme sa povredama (pominjem isključivo jer su u jednom trenutku ostali bez kompletne centarske linije), ali imaju ih i drugi. U poslednja dva kola su doživeli dva velika udarca, ubedljiv poraz kući od Uniksa i neobjašnjiv poraz od Reala u Madridu koji je igrao sa 4 juniora i 9 igrača ukupno.
Od starta sezone igraju slabo i većinu od ovih 10 pobeda su izvukli na klasu Klajburba.
Po mom mišljenju, ekipa koja ima najveće šanse da izvisi za plejof ako nastave ovim tempom, a opet ako kliknu tamo negde marta aprila, ekipa koju bih želeo da izbegnem kao tim sa domaćim terenom.
- Efes 9:8 - Uhvatili su priključak nakon očajnog otvaranja sezone, ne verujem da će ispustiti mesto u 8, ali isto tako ne verujem da će uspeti da se uključe u borbu za domaći teren, i oni kao i CSKA igraju dosta slabo od starta sezone i većinu pobeda su izvukli na klasu Micića i Larkina. Deluju dosta istrošeno na psihičkom planu ove sezone.
Ja bih ovako poređao ovih 5 timova po verovatnoći da ne uđu u plejof: 1) CSKA; 2) Milano; 3) Uniks; 4) Efes; 5) Zenit.
Mada i te šanse da izvise za plejof ne idu preko 10%.
Sad ide deo in the hunt da upotrebim taj NFL izraz.
- Asvel 8:9 - Pali su posle odličnog otvaranja sezone, u poslednjih 10 utakmica u EL imaju samo 3 pobede, iako su trenutno deveti, dajem im vrlo male šanse da se nađu u plejofu.
- Fenerbahče 7:10 - Pisao sam već o tome, ekipa koja je najviše utakmica izgubila na jednu loptu (5 ili 6 takvih poraza), a ovaj poslednji poraz od Asvela mislim da im je praktično ugasio nadu za plejofom, ne samo zbog poraza već i zbog činjenice da su ostali bez Veselog i De Koloa na par meseci.
- Makabi 7:10 - Ponos Izraela je otvorio sezonu sa 7:3, sada su u seriji od 7 poraza u EL, a ne cveta im cveće ni u domaćem šampionatu. Vrlo čudna ekipa, jedna od retkih koja je dobila Barselonu i to ubedljivo, a sa druge strane, gubila utakmice gde je izgledalo kao da nisu ni izašli na teren.
- Crvena zvezda 7:10 - Konačno dolazimo do ekipe koja ima neku šansu za top8. U ovom trenutku, a uz Uniks, ekipa koja je u najboljoj formi u EL (izuzimam Barsu i Real jer su oni konstanta). Ne zavisi sve od njih samih, mora neka od ekipa iznad da doživi solidan raspad u nastavku, ali šansa postoji, još 9 utakmica kući plus par 'lakših' gostovanja (ekipama koje su na dnu tabele).
- Bajern 7:10 - Druga ekipa koja ima kakve takve šanse za plejof (otrpilke iste kao i CZ), ne zavisi sve od njih. Takođe imaju 9 utakmica kući uz par 'lakših' gostovanja. Ne sviđa mi se način igre Bajerna ove sezone, a ispostaviće se da je puštanje Boldvina očajan potez bio, dok su zakrpili rupu natsalu odlaskom Rejnoldsa.
Dolazimo i do ekipa bez realnih šansi:
- Monako 6:11 - Meni su bili vrlo gotivni na startu, sve je to zanimljivo delovalo dok nije puklo nešto na relaciji Mitrović - Džejms... naravno, trener koji ih je uveo u EL je to platio poslom. Imaju odlične igrače, ako uđu u neku ludačku seriju pobeda, možda mogu da se uključe u borbu, ali šanse za tako nešto su manje od 2%.
- Alba 6:11 - Ekipa koja već nekoliko sezone niti smrdi niti miriše, zapravo od kada su se plasirali je tako. Skinu par jačih skalpova, promovišu par mlađih igrača i budu negde između 12 i 15 mesta.
- Baskonia 6:11 - Dosta su slabiji nego prošle sezone, ostalo je i njima da otaljaju polusezonu do kraja. Mada imaju ovog ludaka Boldvina, ako igra kao protiv Bajerna do kraja, ko zna.
- Panatinaikos 4:13 - Napisao sam još u poluvremenu utakmice PAO - KKP na pripremama, biće među 3 najslabije ekipe, nisu razočarali, strašno je na šta oni bacaju pare.
- Žalgiris 3:13 - Možda imaju najslabiji skor, ali meni oni nisu ekipa koja je najmanje pokazala ove sezone, čisto košarkaški gledano.
Biće borba Zelenih za fenjer.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.